Ne bileyim hocam lehim islemi olmus mu mining olup olmadığını anlamak için içini açmam mantıklı degil mi? Zaten ici açılmış kartin.
@erdym hocam sizin aldığınız kart nasıl?
Benim aldığım kart Zotac markasının RTX 2060 kartı, çift fanlı ve soğutma konusunda gayet yeterli. Şu an bakımlarını yaptım ve boşta 35 derece. Tek sorunu coil whine sesi fakat kasamın izolasyonu güzel olduğu için ve durmadan 3D yazıcı çalıştığı için ses oldukça bastırılmış bir durumda.
Benim aldığım kartında içi açılmıştı fakat tornavida götürdüm ve içini açıp baktım. Ek olarak FurMark yerine heaven gibi daha ağır yüklü testler de yaptım ve bir sorun görmediğimden kartı takas yoluyla aldım. Zaten kart lehim gibi işlemlerden geçtiyse PCB de profesyonel biri değilse illa iz bırakıyor.
Gelelim performansa açıkçası şu an 2018 civarı çıkmış çoğu AAA oyunu Ray Tracing ile high ayarlarda rahatlıkla oynatabiliyor fakat bendeki model 6 GB VRAM'e sahip olduğundan Spider-Man 2 gibi oyunlarda high ayarlarda nadir de olsa VRAM hatası alabiliyorum.
Yazılım konusunda ise GTX serisine göre oldukça önde özellikle şu an Broadcast'i tamamen destekleyen bir ekran kartı ve mikrofona sanal olarak gürültü engelleme gibi özellikler sağlayabiliyor ayrıca kameraya bakmasan bile kameraya bakıyormuş gibi gözlerini simule edebiliyor.
Ayrıca fiyat konusunda da 3.5k çok iyi bir fiyat hatta şüpheli denecek seviyede çünkü şu an isterseniz ben aldığınız karta anında 4K-4.5k civarına alıcı bulabilirim. O kadar iyi bir fiyatta yani.
Son olarak tavsiyem eğer kartı açacaksanız termal macununuz bulunsun. Eğer karta temiz bir başlangıç yapmak isterseniz ise fan bloklarına derin temizlik ve termal ped yenilemesi de yapabilirsiniz.
İçi bakım için mi açılmış? 2060 benim bildiğim mining için çok verimli değil zararını anca karşılıyordu mining için o kartı tercih etmezler diye düşünüyorum. İçini açıp yine kontrol etmek istersiniz ama sıcaklık değerleri iyi duruyor yıpranmamış pek. Arkadaşın fazla ilanı varsa şüphelenebilirsiniz.
Doğru onu almak yerine GTX 1070 veya 1070 Ti daha çok verim verir. Mining anlamanın en büyük yolu kartın iç rengine bakmak genelde belli noktalar ısıdan kaynaklı sarımtırak bir renge bürünüyor.