ben böyle bir ürün kullanıyordum. gücü molex soketinden alıyor.

Bu daha iyiymiş bunu alayim ozaman. Fakat birkaç sorum var. Tek mesajda soracağım. Tek tek yanıtlarsanız çok memnun olurum.

1) Bu aletin sata kablosunu güç kaynağımın hangi kısmına takacağım ? Yer var mı onu bile bilmiyorum şu an kontrol etmem lazım.

2) fanları bu alete taktıktan sonra aletin pwm çıkışını anakartın sys_fan 1 girişine taktım diyelim. Sonra o fanların hepsini anakart yazılımına girip sys_fan 1 kısmından hızlarını aynı anda kontrol edebiliyor muyum ? Yani sys_fan1'e fan ayarı yaptım diyelim. Tüm fanlar aynı işlevi görüyor değil mi ? Yoksa tüm fanların hızı ayrı ayrı mı ayarlanıyor ?

Kusura bakmayın derdimi tam anlatamadıysam.

ben böyle bir ürün kullanıyordum. gücü molex soketinden alıyor.

Gücü molex ile alması neden bu kadar önemli ?

Bu daha iyiymiş bunu alayim ozaman. Fakat birkaç sorum var. Tek mesajda soracağım. Tek tek yanıtlarsanız çok memnun olurum.

1) Bu aletin sata kablosunu güç kaynağımın hangi kısmına takacağım ? Yer var mı onu bile bilmiyorum şu an kontrol etmem lazım.

2) fanları bu alete taktıktan sonra aletin pwm çıkışını anakartın sys_fan 1 girişine taktım diyelim. Sonra o fanların hepsini anakart yazılımına girip sys_fan 1 kısmından hızlarını aynı anda kontrol edebiliyor muyum ? Yani sys_fan1'e fan ayarı yaptım diyelim. Tüm fanlar aynı işlevi görüyor değil mi ? Yoksa tüm fanların hızı ayrı ayrı mı ayarlanıyor ?

Kusura bakmayın derdimi tam anlatamadıysam.
Ne demek.

- SATA çıkışı zaten bellidir. Güç kaynağından gelen x bir bağlantıyı bu alete takamazsınız.

- Ana bağlantısına takılan fanın verisi diğer tüm fanlara geçer. Ayrı ayrı işlev giremezsiniz.

gücü molexten kullanmasının çok bir esprisi yok sata güç soketin kalmamışsa molex kullanırsın bende durum böyle. sysfan1 ayar konusunda ise bütün eksoz fanlarını aynı ayarlıyorum ben soğutma kısmında ne kadar etkisi var bilmiyorum ama fan sesi konusunda sistem oldukça sessiz oluyor.

Gücü Molex'ten kullanmasının çok bir esprisi yok SATA güç soketin kalmamışsa Molex kullanırsın bende durum böyle. SYS_FAN1 ayar konusunda ise bütün egzoz fanlarını aynı ayarlıyorum ben soğutma kısmında ne kadar etkisi var bilmiyorum ama fan sesi konusunda sistem oldukça sessiz oluyor.

Ben 7 adet fan bağlayacağım. 3 ön 3 radyatör 1 de egzoz. Ön üst ve egzoz fanları birbirinden farklı marka. RPM değerleri de farklı haliyle. Bunların hepsini tek bir SYS fana bağlarsam nasıl olacak peki? Diyelim ki fan eğrisinden 60 derecede yüzde 70 çalışsın dedim. RPM değerleri farklı olduğu için sıkıntı çıkar mı?

Ne demek.

- SATA çıkışı zaten bellidir. Güç kaynağından gelen X bir bağlantıyı bu alete takamazsınız.

- Ana bağlantısına takılan fanın verisi diğer tüm fanlara geçer. Ayrı ayrı işlev giremezsiniz.

Öncelikle teşekkür ediyorum. Son olarak sormam gereken bir şey daha var mış gözümden kaçmış. Kasamın arka kapağını açınca güç kaynağımın SATA girişine takılı bir kablo gördüm ve ucunu takip ederek aşağıda resmini attığım girişe gittiğini fark ettim. Oradaki yerden çıkarıp şu sizin alet için kullansam olur mu bu kabloyu? Şu an takılı olan yer tam olarak ne işe yarıyor bilmiyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_20240817_012037_054.webp
    IMG_20240817_012037_054.webp
    704,4 KB · Görüntüleme: 81