Sadece kendi tahmininizi soruyorum elbette grupların bu şekilde olacağını bilemeyiz ya da gerçek kazananı bilemeyiz. Sadece tahmin 😀

Müttefik Grubu

Amerika
İtalya
Fransa
İngiltere
Türkiye
Almanya
Hollanda

İttifak Grubu

Rusya
Çin
Kuzey Kore
Hindistan
Japonya

Sadece sizin tahminleriniz.

Müttefik çok güçlü. Ama ittifak da sağlam. Savaş da hiçbir şey belli değil ki. En iyi olan bile yenilebilir. Net bir şey yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hiçbir savaşın gerçekten kazananı olmamıştır. Her zaman her tarafta kayıplar olmuştur. Atatürk'e çok borçluyuz... Onun sayesinde Allah'a bin şükür tamamen kaybetmedik.

Evet, Türkiye çoğu zaman tarafsız kalmaktan hatta tarafların barışı sağlamasından yana olmuştur. NATO nedeniyle müteffik grubunda olmak zorunda kalabiliriz ama buna rağmen taraflar arasında muhtemelen barışı teklif eder.

Tarafsız kalmamızın yararı oluyor mu? Cevap buradan da anlaşılır:

Eki Görüntüle 82593
Bu açıklamanın pek gerçekçiliği yok. Araştırmıştım kaynağını bulamamıştım.

Ben 3. Dünya Savaşı olacağını düşünmüyorum ya. Artık gündem değiştirme aracına döndü bu olası savaş.
Çin, Tayvan İsrail, Orta Doğu Rusya, Ukrayna'nın tamamını alma gibi gerilimler var dünyada. Her an her şey yaşanılabilir diye düşünüyorum.

Kazanan olmazdı ABD ve Rusya nükleerden dolayı yok olurdu Avrupa'nın bir kısmı giderdi. Çin ve Hindistan'ın da bir kısmı giderdi. ABD yok olacağı ve Avrupa zayıflayacağı için İsrail 1 vs 52 atar yok olurdu. Adam akıllı japonya, kore, Sırbistan vs kalırdı.

Bu açıklamanın pek gerçekçiliği yok. Araştırmıştım kaynağını bulamamıştım.

Çin, Tayvan İsrail, Orta Doğu Rusya, Ukrayna'nın tamamını alma gibi gerilimler var dünyada. Her an her şey yaşanılabilir diye düşünüyorum.
Ben 3. Dünya savaşı çıkartacak kadar büyük gerilimler olduğunu düşünmüyorum açıkçası. İlk nükleeri atan kazanır diye bir durum da yok atana da atılıyor. Kimse böyle büyük bir riski alamaz. Savaşlar farklı bir hale evrildi artık.

Hindistan ve Japonya hiçbir koşulda Çin ile birlikte savaşmaz. Ayrıca Japonya Pasifikteki en önemli ABD destekçisi ülke, tüm ordu yapılanması Çin'e karşı yapıldı. Donanması Çin ve Rusya'yı mümkün olduğunca durdurmak için dizayn edilen ağır tonajlı gemilerle dolu bir ülke. Güney Kore'nin başında zaten Kuzey Kore belası var. Hindistan ve Çin ise zaten birbirlerine düşman konumdalar. Hindistan belki ABD'nin yanında bir savaşa girmeyebilir ama Çin ile birlikte ABD'ye karşı da savaşmaz.

O savaşın kazananı olmaz, bu boyutta bir savaş çıktıktan sonra nükleer gücün kullanılmama ihtimali neredeyse yok. Kendi sonumuzu kendimiz getirmiş oluruz, Güney yarımkürede hayatta kalabilecek bir avuç insan da orta çağ şartlarında yaşamaya başlar.

Olası WW3 da kurtulan yerler Amerika Birleşik Devletleri'nin güney eyaletlerinin en güney kısımları, Rusya'nın en kuzeyi sibirya tarafları/Yakutistan, Afrika'nın güney bölgeleri, Amerika kıtasının en güney tarafları, İngiliz ve fransız denizaşırı adaları, Güney Kutup Dairesi, bir ihtimal Tazmanya adası olurdu.

Avrupa, Kuzey Amerika, Türkiye, orta ve güney Rusya ve Britanya'yı zaten unutun. Afrika taraflarında ise Akdeniz civarlarına atılacak olan nükleerlerin çok büyük zararı olurdu. Çin ve Kuzey Kore, Güney Kore zaten haritadan silinirdi. Japonya da savaş durumuna bağlı.

Olan sivil halka olur, İngiliz Kraliyet Ailesi direkt adalara gider, Amerikan başkanları zaten paşalar gibi yaşar.

Biz Türkler bir şekilde Kıbrıs'a falan sığınırsak belki kurtuluruz.