Iran-ABD savaşı cikar mi?

• Evet çıkar.

Oy: 0 0,0%
  • Çıkmaz anlaşma sağlanır.

Oy: 5 62,5%
  • Kararsızım.

Oy: 0 0,0%
  • Çıkmaz, soğuk savaş olur.

Oy: 3 37,5%

• Oy verenlerin toplamı
    8
Irak işgali öncesi yapılan askeri takviyelerin aynısı, son 2 ay içinde Orta Doğu'ya gönderildi; her an her şey olabilir. Tabii ki bildiğiniz üzere, Suriye savaşındaki gibi 5-10 milyon mülteci daha gelecektir ve olan yine bize olacak.

Ayrıca ABD, Afganistan'ı yok edip karanlığa gömdü. Şimdi de İran'da ya devrim yapıp ipleri tamamen eline alacak ya da orayı Afganistan gibi bir hale getirecek. Ama bu sefer karşılarında sıradan bir devlet yok. Onlarca denizaltısı, savaş gemisi, binlerce balistik füzesi ve yüzlerce savaş uçağına sahip bir ülke var. Arkalarında Çin ve Rusya var; sürekli kargo gönderiyorlar.

Biz de ister istemez bu savaşa dahil olacağız diye düşünüyorum çünkü İran'ın kuzeyinde ciddi bir Türk nüfusu var (Güney Azerbaycan bölgesi).

Dolayısıyla ortalık böyle karışmışken; Çin fırsattan istifade Tayvan'a saldırır, Japonya Çin'e, Kuzey Kore Güney Kore'ye derken ortalık 56 olacak gibi gözüküyor. Avrupa'nın ise Rusya'ya topyekün savaş açacağını düşünmüyorum; halkının canı kıymetli, etliye sütlüye dokunmazlar. Ukrayna savaşında bile Ukrayna'ya gazı verdiler ama yalnız bıraktılar. Para ve mühimmat harici destek vermiyorlar. Ukrayna halkı zaten savaştan bunalmış, kaçmaya çalışıyor.

Bakalım neler olacak, bunlar benim düşüncem. 3. Dünya Savaşı çıkarsa ciddi bir gıda kıtlığı yaşanabilir; insanlar savaştan önce açlıktan ölebilir. Umarım geçenki gibi danışıklı dövüş olur, birkaç füze üretim tesisi bombalanır ve konu uzatılmaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
3. bir dünya savaşı ütopik olur zaten halihazırda silahlı güç ile savaş olmaz. Ekonomik veya bilişsel yollar ile savaşlar olur diye tahmin etmekteyim.

Bence İran sadece bir yem. Amaç kaos yaratarak bu coğrafyanın belini doğrultmasını engellemek. Yoksa nereyi sömürecekler bu devirden sonra?

İran kimsenin umurunda olmaz, ABD, Venezuella'ya yaptığı gibi girer çıkar, filmin sonu.
Umarim oyle olur.

3. bir dünya savaşı ütopik olur zaten halihazırda silahlı güç ile savaş olmaz. Ekonomik veya bilişsel yollar ile savaşlar olur diye tahmin etmekteyim.

Bence İran sadece bir yem. Amaç kaos yaratarak bu coğrafyanın belini doğrultmasını engellemek. Yoksa nereyi sömürecekler bu devirden sonra?
Bunla ilgili yazmistim fakat sade hale getirdim. xD

Bu arada savas %90 cikacak gibi gozukuo BTC dusmeye baslamis. Yatirim tavsiyesi değildir. xD

Son düzenleme: