CQBB

Uzman
Yer
İstanbul
Yaklaşık 2-3 sene evvel Smok Nord 5 cihaz satın alıp bir süre kullanmıştım. Coil bitince rafa kaldırdım. Tekrar kullanmalı mıyım? Zararı nedir?

Yaklaşık 2-3 sene evvel Smok Nord 5 cihaz satın alıp bir süre kullanmıştım. Coil bitince rafa kaldırdım. Tekrar kullanmalı mıyım? Zararı nedir?
Önermem ya, sigara da e-sigara da gerçekten insanı bitiriyor. Açıkçası ne olduğu fark etmiyor. Yakın zamanda kendinizi daha yorgun hissetmeye başlarsınız mesela.

Çok araştırdım zamanında ancak herkes muallak konuşuyor. Sigaraya göre daha az zararlı diyen de var daha çok zararlı diyen de. Hepsinin ortak noktası şuydu: Sigara gibi onyıllardır kullanılan bir şey olmadığı için uzun vadeli zararları hakkındaki çalışmalar çok kısıtlı.

Atın ölümü arpadan olsun, çeeeek.

Normal sigaradan daha az zararlı. Nihayetinde elektronik sigara içerken tütün değil aerosol haline gelmiş nikotin ve bazı bileşenler çekiyorsunuz ciğerlerinize. Katran ve karbonmonoksit değerleri de çok düşük olduğu için daha + yazılabilir.

Her türlü ikisi de zararlı siz en iyisi tamamen bırakın. Ama birisini illa kullanmam lazım derseniz seçimim elektronik sigara olur. :)

Yaklaşık 2-3 sene evvel Smok NORD 5 cihaz satın alıp bir süre kullanmıştım. Coil bitince rafa kaldırdım. Tekrar kullanmalı mıyım? Zararı nedir?

Hocam elektronik sigaralar normal sigaralardan daha zararlı neden ben kullanmam ama tanıdıkların ciğerlerinin söndüğünü biliyorum hastanelerde sürünmek istemiyorsan kullanma.

Hocam elektronik sigaralar normal sigaralardan daha zararlı neden ben kullanmam ama tanıdıkların ciğerlerinin söndüğünü biliyorum hastanelerde sürünmek istemiyorsan kullanma.
Vozol pufflar farklı, onlar normal sigaradan daha çok nikotin içeriyor. Düzgün elektronik sigara düzgün bir likit ile kullanılırsa bence normal sigaradan daha iyi olur.

Çok araştırdım zamanında ancak herkes muallak konuşuyor. Sigaraya göre daha az zararlı diyen de var daha çok zararlı diyen de. Hepsinin ortak noktası şuydu: Sigara gibi onyıllardır kullanılan bir şey olmadığı için uzun vadeli zararları hakkındaki çalışmalar çok kısıtlı.

Atın ölümü arpadan olsun, çeeeek.

Eski iş yerinden bir arkadaşım günün 24 saati şarj ve uyku dışında ağzından düşürmüyordu. Tuvalete bile e-sigarasıyla gidiyor. Hatta 2 tane vardı birinin şarjı bitince diğerine geçiyordu. Aktif olarak bu şekilde 1 seneden fazladır kullanıyordu ve gözle görülür bir sıkıntı çektiğini söylemedi.

@michaelscofield bu öykü vozol puff'a ait hocam.

İkisini de uzun yıllar kullandım, hatta sigaraya elektronik sigara ile başlamıştım.

Elektronik sigara normali kadar olmasa da ciğer kapasitesini etkiliyor kesinlikle. Hiç içmeyene göre daha sık nefessiz kalıyorsun. Ayrıca yüksek duman gücüne sahip modlar kullanırken ciğerlerde su ve likit birikimi oluyor.

Ama normal sigara buna kıyasla leş gibi bir şey, ciğerler mahvoluyor, damarlarının bile sertleştiğini hissediyorsun. Bıraktığı hasar açısından vaoe çok daha masum duruyor şimdilik.

Ben ikisini de bıraktım, ikisi de nadiren keyfine içtiğim şeyler olarak kaldı. Size de tavsiye ederim.