Çok güzel gözüküyor. Yeni mi çıktı bu model? G-Sync yok sanırım.
Evet, bu sene çıktı. G-SYNC var.
Çok güzel gözüküyor. Yeni mi çıktı bu model? G-Sync yok sanırım.
Samsung sitesinde öyle bir ibare göremedim ama nereden bu bilgiyi teyit edebiliriz. RTX 4060 ve PS5 Pro ile kullanılacak aktif olarak.
FreeSync monitörde DP kablosu ile G-Sync açabilirsin. Benim kullandığım monitörde de resmi G-Sync desteği yok ama kullanabiliyorum. Kendi sitesinde de belirtmiyor. Zaten OLED monitörler dahil çoğu monitörde G-Sync modülü bulunmuyor. Çoğu monitör FreeSync sayesinde G-Sync açıyor. G-Sync compatible yazanlar ise NVIDIA'nın testlerinden geçtiğini belirtiyor, yani modüllü olduğu anlamına gelmiyor. G-Sync modüllü monitör piyasada az var. Hatta seçilen ekran, G-Sync uyumlu olarak doğrulanmış değil diyor. Yani G-Sync compatible bile değil. Yine de kullanabiliyorum.
Eki Görüntüle 149249
Eki Görüntüle 149253
Eski versiyonu G-Sync uyumluymuş mesela.
Eki Görüntüle 149255
Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Mat kaplama konusunda kararsızım, attığın videoda soluk sahneler tatmin edici değil gibi hissettirdi. Işık altında yansıtmayan başka monitör önerin var mı?
Zurnanın zırt dediği yere geldik. Qd OLED monitörlerde siyah renkler ortam ışığında renk değiştirdiği bariz ortada. Karanlık odada kullanırsan sorun olmaz. Renk gamutunu ölçmek için ekrana ölçüm için cihaz dayıyorsun. Yani alet ölçerken ortam ışığı sıfır. Haliyle renk gamutu yüksek ama zifiri karanlıkta.
Konu sahibi şu videoyu izlesin. Burada qd OLED ve woled ile ilgili fikir sahibi olur. Kağıt üstünde teknik verilerle akıl vermeye benzemez:
Ha dersen ki 360 Hz için siyah renkleri veremeyen bir monitöre 20-30 bin TL öderim. Sorun yok.
Ay başı gibi sipariş vereceğim sanırım kararımı AW2725DF'den yana kullanacağım gibi. Oledleri de çok rafa koymuyorlar deneme şansı bulamıyorum ama yansıma konusunda direkt ışık vurmayınca kabul edilebilir seviyede gibi görüyorum videolarda.
Hayırlı olsun, güzel günlerde kullanman dileğiyle..Samsung LS27DG612suxuf modeli de sanırım mat kaplamalı, mağazada RDR videosu açtırıp baktım başta güzel geldi ama sonradan düşününce tam tatmin edici değil gibiydi. Yukarıdaki arkadaş da o modeli G81sf modelini önerdi ama bilemedim. Normal akşam vakti odada tavan lambası yanarken, direkt ekrana lamba ve ışık kaynakları vurmazken "normal" gözüksün yeter benim için. Mağaza ortamında 14 inç boyutlarında ASUS ve Lenovo modellerini bilmediğim OLED laptoplar vardı resmen tişörtümdeki yazılar okunuyordu, tabii ev ortamıyla mağaza bir değil.
Tercihimi ASUS XG27AQDMg modelinden yana kullandım. Hepinize teşekkür ederim yol gösterdiğiniz için.