Bütçe
30.000 TL
7s Gen 4'ün A37'deki Exynos 1480 ayarında bir SoC olduğundan bir haber gibisiniz sanırım. Zira S25 FE o fiyat bandındayken asla yüzüne bakılmaması gereken bir cihaz Phone (4a). Yazılım saf da olsa, One UI ağır bir arayüz de olsa Exynos 2400 fersah fersah önde olduğu kas gücüyle One UI'ın ağırlığı konusunda en ufak sorun yaşatmayacaktır.

Kaldı ki Phone (4a) kalın ve ekran/gövde oranı açısından kötü durumda olan bir cihaz.
Hayir, bir haber falan degilim. Her seyin farkindayim. S25 FE benim de ilk tercihim olurdu fakat alternatifsiz bir cihaz degil. 7S Gen 4 her ne kadar Exynos 2400'un kas gucu olarak gerisinde kalsa bile pil omru olarak bir o kadar iyi. Kamera olarak sensor boyutlari ayni diyebiliriz. İsin icin de ISP mevcut oldugundan dolayi S25 FE daha guzel fotograflar cekecektir. Overall olarak S25 FE'den daha fazla memnun edecek bir cihaz oldugu kanaatindeyim benim gibi batarya ve uzun omurlulugu tercih edecekler icin. Hem 4a hem de S25 FE kaba cihazlar. Ekran govde oraninin kotu olma sebebi firmanin daha ayaklari ustunde yeni yeni durmaya baslamasindan kaynakli. İlk akilli telefonunu 2022'de surmus bir firma icin hic fena degil bence. Telefonlar birer mobil cihazlardir. Benchmark veya Antutu skorlarindan ibaret degiller. Yani isin ozu islemcide bulunan kas gucu farkini yazilimla kapatiyor Nothing.

7s Gen 4'ün A37'deki Exynos 1480 ayarında bir SoC olduğundan bir haber gibisiniz sanırım. Zira S25 FE o fiyat bandındayken asla yüzüne bakılmaması gereken bir cihaz Phone (4a). Yazılım saf da olsa, One UI ağır bir arayüz de olsa Exynos 2400 fersah fersah önde olduğu kas gücüyle One UI'ın ağırlığı konusunda en ufak sorun yaşatmayacaktır.

Kaldı ki Phone (4a) kalın ve ekran/gövde oranı açısından kötü durumda olan bir cihaz.
Performans acisindan kiyaslama yaparsak elbette Exynos 2400 daha guclu.

Ancak ben basit bir kullanicinin daha verimli bir islemciye yonelmesini tavsiye ederim. Bu konuda 7S Gen 4 saydiginiz Exynos'lardan daha iyi.

Ayrica 2 cihazdaki ekran/govde farki %2 falan. Asiri buyuk bir fark yok.

Aynı fiyattaki Exynos 2400'e göre çok ciddi geride olan bir SoC. Muadili A37'de bile artık LPDDR5X kullanıldığı 2026 yılında kendileri çağ dışı LPDDR4X türünde RAM kullanarak resmen kendi kendilerini rezil ettiler.

Ayrıca kullandığı Visionox marka Flexible AMOLED panelde bir kalite kontrol sorunu olduğundan şüpheliyim. Ufak bir çakmak testinde tamamen kullanılamaz hale geldi çünkü.

S25 FE nispeten daha eski bir tarihte cikmis cihaz. NP 4a cikali ise 1 ay oldu.

2025'in sonlarindan beri bir DRAM/NAND krizi yasaniyor hocam. Bu durumda, Nothing'in bu cihazin RAM'ini kismis olmasi maalesef normal bir sey.

Nothing'in Samsung'a kiyasla daha kucuk bir marka oldugunu da hatirlatmak isterim..

Ayrica bir paneli sadece 1 tane test ile kotulemek yanlis olur bence.

Aynı fiyattaki Exynos 2400'e göre çok ciddi geride olan bir SoC. Muadili A37'de bile artık LPDDR5X kullanıldığı 2026 yılında kendileri çağ dışı LPDDR4X türünde RAM kullanarak resmen kendi kendilerini rezil ettiler.

Ayrıca kullandığı Visionox marka Flexible AMOLED panelde bir kalite kontrol sorunu olduğundan şüpheliyim. Ufak bir çakmak testinde tamamen kullanılamaz hale geldi çünkü.
Hayir, kendilerini rezil etmediler. Kit kaynaklarla kendi segmentinde iyi urunler cikariyorlar. Samsung veya Apple gibi milyarlik, trilyonluk butcelere sahip degil Nothing. Akilli telefon pazarinin %0.01'ine falan sahipler. Ona bakarsan Apple'da panel olarak hala 60 Hz ile telefon cikariyor 2026'da. Fakat standart kullanicinin umurunda degil bu panel farki. Her urunun memnun edecek bir alicisi var piyasada.

Hayir, bir haber falan degilim. Her seyin farkindayim. S25 FE benim de ilk tercihim olurdu fakat alternatifsiz bir cihaz degil. 7S Gen 4 her ne kadar Exynos 2400'un kas gucu olarak gerisinde kalsa bile pil omru olarak bir o kadar iyi. Kamera olarak sensor boyutlari ayni diyebiliriz. İsin icin de ISP mevcut oldugundan dolayi S25 FE daha guzel fotograflar cekecektir. Overall olarak S25 FE'den daha fazla memnun edecek bir cihaz oldugu kanaatindeyim benim gibi batarya ve uzun omurlulugu tercih edecekler icin. Hem 4A hem de S25 FE kaba cihazlar. Ekran govde oraninin kotu olma sebebi firmanin daha ayaklari ustunde yeni yeni durmaya baslamasindan kaynakli. İlk akilli telefonunu 2022'de surmus bir firma icin hiç fena degil bence. Telefonlar birer mobil cihazlardir. Benchmark veya AnTuTu skorlarindan ibaret degiller. Yani isin ozu islemcide bulunan kas gucu farkini yazilimla kapatiyor Nothing.

Nothing pil performansında da o kadar uçan kaçan bir marka değil, bu konuda bizzat Nothing Community'i incelemenizi tavsiye ederim.

Firmanın ayaklarının üzerinde yeni yeni durmaya başlaması biz son kullanıcıları ilgilendirmez. Zira kendisi babamızın markası veya Türkiye merkezli bir marka değil ki eksilerini göz ardı edelim?

Her şeyin Benchmark olmadığının da farkındayım. Ancak Debloat edilmiş bir S25 FE günlük kullanıcı deneyiminde Nothing, saf Android falan dinlemez; her türlü daha memnun eder kullanıcıyı.

Son olarak Nothing cihazların iç yapı - mühendislik anlamında da gayet başarısız olduğunu belirtmek isterim, servise işiniz düştüğünde cihaza hasar verilme ihtimali yüksek.

@Silinen üye, siz bir yerden tanıdık geliyorsunuz :hehehe:
Artık Nothing, 1 ya da 2a serisinin sorunlarından eser kalmadı. Yani pil konusunda 3 ve 3a serisi ile birlikte çok iyi seviyeye geldi.
İç yapı olarak çoğu Android firmalarında o kadar iyi değil. Serviste teknisyene göre değişir. Samsung cihaza da zarar verebilir, Nothing'e de.
Firma yeni olduğu için 7s Gen 4 kullanması son derece normal. Çünkü tedarik ve Qualcomm vs bunlara çok üst düzey çip vermek istemiyor. Seni ilgilendirmiyor gibi dursada bir yerde "Neden kötü donanım kullanıyorlar?" sorusunun cevabı.
Samsung tarafında debloat etmekle herkes uğraşmayacağı gibi, debloat etmene gerek kalmadan müthiş bir deneyim sunan bir cihaz var. Üstelik güncelleme yaparken; "Pil performansı düşer mi, kasma donma yaşar mıyım?" asla demezsin.

Nothing pil performansında da o kadar uçan kaçan bir marka değil, bu konuda bizzat Nothing Community'i incelemenizi tavsiye ederim.
Phone (1) ve (2a) disinda sizlanan birilerini gormedim desem yeridir.
Firmanın ayaklarının üzerinde yeni yeni durmaya başlaması biz son kullanıcıları ilgilendirmez. Zira kendisi babamızın markası veya Türkiye merkezli bir marka değil ki eksilerini göz ardı edelim?
Eksiklerini goz ardi edelim demiyorum. Apple, Xiaomi, Samsung gibi devlerin sundugu imkanlari henuz bize saglayamiyorlar.
Her şeyin Benchmark olmadığının da farkındayım. Ancak Debloat edilmiş bir S25 FE günlük kullanıcı deneyiminde Nothing, saf Android falan dinlemez; her türlü daha memnun eder kullanıcıyı.
Acikcasi Samsung, S23 kullanicisi beni ve S22 kullanicisi @Aakons 'u memnun edemedi biliyor musun? S24'unde farkli olacagini sanmiyorum. Ha, tabii S25 FE'nin ornegin S23'e gore 1000 mAh'lik batarya farki bulunmasi isleri degistirecektir.
Son olarak Nothing cihazların iç yapı - mühendislik anlamında da gayet başarısız olduğunu belirtmek isterim, servise işiniz düştüğünde cihaza hasar verilme ihtimali yüksek.
İc mimarilerini incelemedim Nothing telefonlarin ama basarisiz oldugu kisim nedir acaba? Ogrenmek isterim.

İç yapı olarak çoğu Android firmalarında o kadar iyi değil. Serviste teknisyene göre değişir. Samsung cihaza da zarar verebilir, Nothing'e de.

Samsung Fan'ı değilim öncelikle, onu kesinlikle belirteyim. Ancak A57 ve S26 serisinin iç yapısını inceleyince farkı anlayacaksınız. Azıcık anlayan biri bile kapağı söktükten sonra cihazı rahatlıkla komple söküp geri toplayabilir, bu konuda Samsung cep telefonu sektöründe rakipsiz, ne Apple ne de başkası bu basitliğe erişebildi (birkaç istisna dışında).
Teknisyene göre değişir ama cihazın kendisine de bağlı bu durum, iç yapısı basit olan bir cihaza zarar verme olasılığı daha düşüktür.

Firma yeni olduğu için 7S Gen 4 kullanması son derece normal. Çünkü tedarik ve Qualcomm vs bunlara çok üst düzey çip vermek istemiyor. Seni ilgilendirmiyor gibi dursada bir yerde "Neden kötü donanım kullanıyorlar?" sorusunun cevabı.

Qualcomm kullanmaları şart değil. Muhtemelen aynı maliyete Dimensity 8400 bandı bir SoC kullanabilirlerdi.

Samsung tarafında debloat etmekle herkes uğraşmayacağı gibi, debloat etmene gerek kalmadan müthiş bir deneyim sunan bir cihaz var. Üstelik güncelleme yaparken; "Pil performansı düşer mi, kasma donma yaşar mıyım?" asla demezsin.

Sadece basit iki App ile yapılan bir işlem Debloat. İstenildiği takdirde her kullanıcı yapabilir, ne sildiğine dikkat ettiği sürece.

Güncelleme kısmı da çok değişken, net yorum yapılabileceğini sanmıyorum.

Açıkçası Samsung, S23 kullanicisi beni ve S22 kullanicisi @8597'u memnun edemedi biliyor musun? S24'unde farkli olacagini sanmiyorum. Ha, tabii S25 FE'nin ornegin S23'e gore 1000 MAh'lik batarya farki bulunmasi isleri degistirecektir.

Bahsettikleriniz kompakt amiral gemileri olduğu için düşük pil performansına şaşıramıyorum.

Ancak S25 FE'nin bu konuda daha iyi olduğu aşikâr.

İc mimarilerini incelemedim Nothing telefonlarin ama basarisiz oldugu kisim nedir acaba? Ogrenmek isterim.

Sökmesinden tutun pile ve anakarta ulaşmaya kadar iç yapı çok sıkıntılı. Şahsen bu açıdan güvenemiyorum Nothing'e. Bütçeleri kısıtlı olduğu için bu cepheye de gereken yatırımı yapamıyor olmalılar.

Samsung Fan'ı değilim öncelikle, onu kesinlikle belirteyim. Ancak A57 ve S26 serisinin iç yapısını inceleyince farkı anlayacaksınız. Azıcık anlayan biri bile kapağı söktükten sonra cihazı rahatlıkla komple söküp geri toplayabilir, bu konuda Samsung cep telefonu sektöründe rakipsiz, ne Apple ne de başkası bu basitliğe erişebildi (birkaç istisna dışında).
Teknisyene göre değişir ama cihazın kendisine de bağlı bu durum, iç yapısı basit olan bir cihaza zarar verme olasılığı daha düşüktür.
Qualcomm kullanmaları şart değil. Muhtemelen aynı maliyete dimensity 8400 bandı bir SoC kullanabilirlerdi.
Sadece basit iki App ile yapılan bir işlem debloat. İstenildiği takdirde her kullanıcı yapabilir, ne sildiğine dikkat ettiği sürece.
Güncelleme kısmı da çok değişken, net yorum yapılabileceğini sanmıyorum.

Hiç kimse fanboy değil. A57 ve S26 özelinde iyi iç yapı kullanılsada nothing cihazın içi açılma konusunda zorluk dışında çok kötü değil. Daha kötü firmalar var kesinlikle.
Şirketin içini bilemeyiz, MediaTek ile anlaşmamış olabilirler belki. Ya da Qualcomm daha uyguna gelmiş olabilir. Sonuçta yurt dışında €399'luk cihaz tamamen evofone hatası.
Güncelleme konusunda pil düşüşü garanti diyebilirim. Daha S24 serisi One UI 7 ilk güncellemelerinde bile gözle görülür pil sorunu yaşadılar.
S25 FE'de ilerideki büyük güncellemelerde aynısını yaşayacaktır. Kasma donma sorunu son güncellemelerinde bilerek getirilir.

Sadece basit iki App ile yapılan bir işlem Debloat. İstenildiği takdirde her kullanıcı yapabilir, ne sildiğine dikkat ettiği sürece.
Öncelikle, ben sadece Debloat konusuna değinmek istiyorum.

Debloat dediğin şeyi root ile birlikte yaparsın hocam. Silmek istediğin hizmetleri ROM'un içinden tamamen kaldırırsın.

'Canta' kullanarak yaptığın şey ise uygulamaları devre dışı bırakmanın isim değiştirmiş hali. Canta, Shizuku aracılığıyla ADB kullanarak sadece mevcut kullanıcı üzerinde uygulamaları devre dışı bırakıp gizliyor. Olay bu.

Mesela şöyle bir örnek vereyim: Telefonunuz üzerinde 2. kullanıcı hesabı açın bakalım. Sildiğinizi sandığınız her şeyin geri geldiğini göreceksiniz.
Bu dediğim şey, telefonunuzu sıfırladıktan sonrasında da geçerli.

Aynı zamanda şu sorun da var: Çoğu sistem uygulaması üzerinde işlem de yapamıyorsunuz. Yapsanız bile telefonunuzun arayüzünde bozulmalar meydana geliyor falan. Özellikle One UI bu konuda daha da kötü.