Bütçe
30.000 TL
Oncelikle, ben sadece Debloat konusuna deginmek istiyorum.

Debloat dedigin seyi root ile birlikte yaparsin hocam. Silmek istedigin hizmetleri ROM'un icinden tamamen kaldirirsin.

"Canta" kullanarak yaptigin şey ise uygulamalari devre disi birakmanin isim değiştirmiş hali. Canta, Shizuku araciliyla ADB kullanarak sadece mevcut kullanici uzerinde uygulamalari devre disi birakip gizliyor. Olay bu.

Mesela soyle bir ornek vereyim: Telefonunuz uzerinde 2. kullanici hesabi acin bakalim. Sildiginizi sandiginiz her seyin geri geldigini goreceksiniz.
Bu dedigim şey telefonunuzu sifirladiktan sonrasinda da gecerli.

Ayni zamanda su sorun da var: Cogu sistem uygulamasi uzerinde islem de yapamiyorsunuz. Yapsaniz bile UI de bozulmalar meydana geliyor falan. Ozellikle One UI bu konuda daha da kotu.

Dediklerinizden haberim var hocam. Canta'nın neyi yaptığının da Hard Reset sonrası gidenlerin geri geldiğinin de farkındayım :).

One UI'da şu ana kadar 180'e yakın App'i bu yol ile kaldırdım ve henüz çökme - UI'da bozulma yaşamadım. Bu dedikleriniz genelde HyperOS'te oluyor, One UI bu konuda daha dayanıklı, Cihaz Bakımı kısmındaki Antivirüs özelliğini bile kaldırmama rağmen en ufak çökme hatası vermedi.

@Aakons ben halen Nothing için en azından bir nesil daha pas geçmeyi tavsiye ediyorum. BYD marka bataryayı kullanmayı bıraktılar mesela, şu an Sunwoda marka batarya kullanmaya başladılar.

Ek olarak markanın her seride tasarımı çok farklı bir şeye evriliyor, belirli bir tasarım dili olmaması garip hissettiriyor açıkçası. İlk nesillerde olan Glyph, son nesilde Glyph Matrix adlı öncekinden alakasız bir şeye dönüştü misal.

@Aakons ben halen nothing için en azından bir nesil daha pas geçmeyi tavsiye ediyorum. Byd marka bataryayı kullanmayı bıraktılar mesela, şu an sunwoda marka batarya kullanmaya başladılar.

Ek olarak markanın her seride tasarımı çok farklı bir şeye evriliyor, belirli bir tasarım dili olmaması garip hissettiriyor açıkçası. İlk nesillerde olan glyph, son nesilde glyph matrix adlı öncekinden alakasız bir şeye dönüştü misal.

Yani Nothing alanlar çok memnum.Saf Android deneyimi yaşatan başka firma yok. O sizin tercihiniz tabii. Konu sahibine kalır gerisi.
Markanın amacı bence tasarımda sürekli ilginç tasarımlar yapması. Bunu yapan başka firma olmadığından ilginç gelebilir size normal.

Ya hocam S25FE daha iyi gibi duruyor kağıt üzerinde ama S24 alasım geliyor daha premium duruyor kamerası yüzünden hem cidden çok mu kötü şarj konusunda.

Başka markalardan rakip olarak önerebileceğiniz var mı peki Xiaomi POCO gibi markalar alınır mı? Çünkü reklam çıkıyor ısınma sorunları var.