electricblue

Uzman
Başlıkta bahsettiğim fiyat bandında AM5 sistem önerilerinizi bekliyorum. İşlemci olarak R5 7500F veya R5 7600 düşünüyorum.
Parça parça toplama sistem önerilerine de açığım.

Son düzenleme:
@DeanWinchester attığın sistemin fiyatı aşırı kötü. Parça parça alarak bile daha kalitelisi daha ucuza alınıyor. 31.600 TL:

@DeanWinchester attığın sistemin fiyatı aşırı kötü. Parça parça alarak bile daha kalitelisi daha ucuza alınıyor. 31.600 TL:

Daha kalitelisi demek doğru olmaz, arkadaşın ilettiği linkteki sistemde kendini kanıtlamış üreticilerin parçaları kullanılıyor, sizin parça parça topladığınız sistemde ise bir çok parçanın güvenilirliği tartışılır. Halbuki performans olarak sizin topladığınız sistemde bir fark göremedim. Aksine parça kaliteleri muazzam düşük bazılarında.

Caner hocam MSI MAG PSU mu High Power mı? Arada 300 TL fark var MSI daha pahalı.

Daha kalitelisi demek doğru olmaz.
Kasa olarak daha iyi bir model kullandım. SSD olarak daha kaliteli bir model kullandım. RAM olarak daha iyi değerlere sahip bir model kullandım. PSU olarak daha iyi model kullandım. Üstelik yaklaşık 2.000 TL daha ucuz.

Attığım sistemde hiçbir bileşenin bilinilirliği tartışılmaz. Hepsi de kendini kanıtlamış iyi markalar. Bilmemek sizin eksikliğiniz. Ayrıca marka değil, model olarak bakmanız lazım. Siz o SSD'ye mesela ''WD'' deyip geçiyorsunuz ancak o SSD zayıf bir model. Attığım Patriot VPN110, ondan çok çok daha iyi bir SSD mesela. Sadece bir örnek.

Aksine parça kaliteleri muazzam düşük bazılarında.
Mesela hangisi, söyler misin? Adını duymadın diye zayıf mı oluyor? Şimdi gelip Galax kötü, Patriot kötü mü diyeceksin? Yapma...

Cevabın için teşekkür ederim hocam. Bulabilirsem ekran kartını 2. el almayı düşünüyorum ayrıca @pecer şatlab'ın da dediği gibi PSU olarak MSI MAG seçebilirim. Bunun dışında belki RAM değişebilir.

Kasa olarak daha iyi bir model kullandım. SSD olarak daha kaliteli bir model kullandım. RAM olarak daha iyi değerlere sahip bir model kullandım. PSU olarak daha iyi model kullandım. Üstelik yaklaşık 2.000 TL daha ucuz.

Attığım sistemde hiçbir bileşenin bilinilirliği tartışılmaz. Hepsi de kendini kanıtlamış iyi markalar. Bilmemek sizin eksikliğiniz. Ayrıca marka değil, model olarak bakmanız lazım. Siz o SSD'ye mesela ''WD'' deyip geçiyorsunuz ancak o SSD zayıf bir model. Attığım Patriot VPN110, ondan çok çok daha iyi bir SSD mesela. Sadece bir örnek.

Mesela hangisi, söyler misin? Adını duymadın diye zayıf mı oluyor? Şimdi gelip Galax kötü, Patriot kötü mü diyeceksin? Yapma...

RAM ve SSD harici diğerlerine katılmıyorum. 2 senelik aktif teknik servislik deneyimim ve yaklaşık 7 senedir biriktirdiğim, hala daha biriktirmeye devam ettiğim donanım bilgim üzerine adını duymamış olamam. Galax veya High Power kötü demiyorum fakat bu fiyat kıyaslamasına göre, ASUS tabi ki. M2 SSD için evet önerdiğiniz ürün teknik bakımdan daha iyi fakat, neredeyse fark dahi edilemeyecek bir performans için sırf 2 bin ₺ altına alacağım diye ASUS gibi bir firmanın güvenilirliğini boşa atmak çok da mantıklı olmasa gerek...

ASUS Dual modeli, Galax'tan bir nebze iyi olabilir ancak bunun hiçbir eksisi yok sisteme. Al 800 TL daha ver, ASUS olsun madem:

SSD olarak çok daha iyi dediğim gibi. PSU olarak da High Power son derece güvenilir bir marka. Dünyada sadece ASUS ve MSI yok, sadece bu markalar üzerinden hareket etmemeliyiz.