RAM ve SSD harici diğerlerine katılmıyorum. 2 senelik aktif teknik servislik deneyimim ve yaklaşık 7 senedir biriktirdiğim, hala daha biriktirmeye devam ettiğim donanım bilgim üzerine adını duymamış olamam. Galax veya High Power kötü demiyorum fakat bu fiyat kıyaslamasına göre, ASUS tabi ki. M2 SSD için evet önerdiğiniz ürün teknik bakımdan daha iyi fakat, neredeyse fark dahi edilemeyecek bir performans için sırf 2 bin ₺ altına alacağım diye ASUS gibi bir firmanın güvenilirliğini boşa atmak çok da mantıklı olmasa gerek...
Hazır veya toplama sistem paylaşmak isterseniz bekliyorum hocam.

ASUS Dual modeli, Galax'tan bir nebze iyi olabilir ancak bunun hiçbir eksisi yok sisteme. Al 800 TL daha ver, ASUS olsun madem:

SSD olarak çok daha iyi dediğim gibi. PSU olarak da High Power son derece güvenilir bir marka. Dünyada sadece ASUS ve MSI yok, sadece bu markalar üzerinden hareket etmemeliyiz.

Bakın hâlâ daha sadece performans bazlı bakıyorsunuz ki performans olarak aşağı yukarı aynı değerlerde olsa dahi herhangi bir garanti durumunda karşınızda ASUS gibi bir firmanın olması ile, adını daha önce bir çok kişinin duymadığı bir firmanın olması arasında çok büyük fark var. Belki 1-2 bin ₺ daha ucuza alacağım diye ileride çıkabilecek sorunları göz ardı etmek, bilemiyorum ne kadar mantıklı...

Hazır veya toplama sistem paylaşmak isterseniz bekliyorum hocam.

PSU
Bilindik bir marka almak ileride yaşanacak sorunlardan dolayı garanti için çok daha iyidir.

RAM
AM5 platformunda kesinlikle dual slot öneririm, ek olarak anakartın support listesinde olması çok çok önemli bizzat sorun yaşamış birisi olarak söylüyorum. Platform henüz yeni olduğundan dolayı mavi ekran, geç açılma gibi sorunlar yaşanıyor.

Ekran Kartı

Anakart olarak ise alternatifte aşağıdaki model tercih edilebilir fiyattan bir nebze de kısmak için. Teknik olarak RAM ve USB portları harici pek bir fark bulunmuyor.

Diğerleri için @Caner Uncu önerdiği gibi alınabilir.

@Shitric Tamam, 800 TL fazla versin ASUS alsın diyorum ekran kartı için. Onun dışında dış kasa için sırf markası ASUS diye o kasayı almam. Phanteks çok daha iyi. PSU olarak da dediğim gibi gayet iyi model önerdim.

Çok daha iyi demek neye göre kime göre? Materyal kalitesi açısından ASUS, garanti açısından ASUS, sadelik ve göze hoş gelmesi açısından ASUS. Bunlar sadelik harici benim fikrim değil, genel olarak değerlendirirsek yine ASUS. PSU olarak da evet kağıt üzerinde ilettiğiniz daha iyi gibi görünebilir fakat yine component kalitesine geliyoruz... Ben PC toplarken her zaman ikinci planda güvenilirlik olarak bakmaktan yanayım, elimden geldiğine yarınımı garantiye almak çok daha makul. Yarın bir gün bu parçalardan herhangi birisi arıza verdiğinde ASUS, MSI, GIGABYTE, ASROCK dışında yana yakıla servis aramayacağımın garantisi var mı mesela bu markalarda?

Son düzenleme:
PSU olarak cidden MSI ''DN'' mi önerdiniz? O PSU gerçekten kötü... Sırf markaya bakıp öneri yapıyorsunuz. Attığım PSU o PSU'dan çok daha mantıklı. Sadece markaya bakılarak ürün alınmaz. Bakın, her markanın her ürünü çok iyi değil. Sadece kabaca daha bilindik marka diye daha düşük kalite ürün almayın. Sertifikadan tutun verdiği güce varın, o PSU her yönden daha zayıf. MSI ''BN'' serisi daha iyi, onu tavsiye etseniz neyse diyeceğim. DN alınmaz.

Sadece markaya bakarak ürün yorumluyorsunuz, bu çok anlamsız hocam. Kusura bakmayın ama olmaz böyle. Tek savunmanız ''garanti''. Sırf markası MSI diye gidip düşük kalite ürün önermem de almam da. ''Güvenilirlik'' elbette önemli. Biz de zaten zattiri zort zort markaları önermiyoruz. High Power oldukça bilindik ve güvenilir bir marka. Gidin araştırın. Marka skalanız çok dar kalmış. Dünyada sadece MSI ve ASUS yok. Bunun bilincine varmalısınız.

PSU olarak cidden MSI ''DN'' mi önerdiniz? O PSU gerçekten kötü... Sırf markaya bakıp öneri yapıyorsunuz. Attığım PSU o PSU'dan çok daha mantıklı. Sadece markaya bakılarak ürün alınmaz. Bakın, her markanın her ürünü çok iyi değil. Sadece kabaca daha bilindik marka diye daha düşük kalite ürün almayın. Sertifikadan tutun verdiği güce varın, o PSU her yönden daha zayıf. MSI ''BN'' serisi daha iyi, onu tavsiye etseniz neyse diyeceğim. DN alınmaz.

Kötü demek doğru olmaz, sizin önerdiğinizden kağıt üzerinde evet bir tık alt segment kalıyor olabilir fakat en azından marka güvenilirliği var, esasında tartışmanın sonu benim tarafımda hep marka güvenliğine gelecek. Konunun daha fazla uzamaması adına belirtmek isterim.

Sadece markaya bakarak ürün yorumluyorsunuz, bu çok anlamsız hocam. Kusura bakmayın ama olmaz böyle. Tek savunmanız ''garanti''. Sırf markası MSI diye gidip düşük kalite ürün önermem de almam da.

Hocam bu tercih meselesidir, bir ürün alacağın zaman öncelikle performans kıyaslaması yaparsın, sonrasında markasına bakarsın. Bu marka takıntısı değildir, markanın güvenilirliğinin arkasına sığınmaktır. Ben hiçbir zaman no-name ürün tercih etmekten yana olmadım mesela. En basitinden şu sıralar bir ucu HDMI-D bir ucu HDMI-A bir kablo arıyorum, amazon üzerinde çok fazla var fakat bir çoğu no-name olduğundan dolayı güvenip satın almıyorum. Paramı çöpe atmaya niyetim yok diyeceğim üzere. Performanstan sonra marka her zaman önemlidir, dikkate alırsanız pişman olmazsınız...

@Shitric Güvenilirlik diyoruz, elbette bir şey alırken güvenilirlik çok önemli. Sonuna kadar destekliyorum bunu ancak önerdiğim hiçbir ürün, zattiri zort zort marka değil. High Power oldukça kaliteli ve global çapta kendini kanıtlamış bir markadır. Siz sadece pazarda en bilinir 2 marka üzerinden gidiyorsunuz, bu çok mantıksız bence. Sadece markaya değil, modele de bakmanız gerekiyor. Sadece bir ürünün markası MSI diye o ürünü tercih etmemeliyiz. Önemli olan o ürünün bize ne vadettiği. Teknik anlamda hangisi iyi ise gider onu alırım.

Sizden ricam, marka skalanızı biraz geniş tutun. Sadece 2 markayı güvenilir olarak baz almayın. MSI ve ASUS dışında da oldukça iyi ve kaliteli markalar var.

Ve ek olarak fiyat bandını çok fazla aştığımızdan dolayı DN modelinden önerdim fakat dilerseniz 600-700₺ daha fazla verip yine MSI'ın 650w olan BN modelini tercih edebilirsiniz, aralarında muazzam bir fark bulunmuyor. @electricblue

@Shitric Güvenilirlik diyoruz, elbette bir şey alırken güvenilirlik çok önemli. Sonuna kadar destekliyorum bunu ancak önerdiğim hiçbir ürün, zattiri zort zort marka değil. High Power oldukça kaliteli ve global çapta kendini kanıtlamış bir markadır. Siz sadece pazarda en bilinir 2 marka üzerinden gidiyorsunuz, bu çok mantıksız bence. Sadece markaya değil, modele de bakmanız gerekiyor. Sadece bir ürünün markası MSI diye o ürünü tercih etmemeliyiz. Önemli olan o ürünün bize ne vadettiği. Teknik anlamda hangisi iyi ise gider onu alırım.

Sizden ricam, marka skalanızı biraz geniş tutun. Sadece 2 markayı güvenilir olarak baz almayın. MSI ve ASUS dışında da oldukça iyi ve kaliteli markalar var.

Tabii ki siz istediğinizi tercih edebilirsiniz fakat burada arkadaşa bir öneri sunuyoruz. Ben en çok güvendiğim markalardan ürünler önereceğim doğal olarak. Diğer markaları kötülemiyorum, öyle bir amacım yok, marka takıntım kesinlikle yok. Öneri olarak sunacağım zaman en bilindik 3 marka üzerinden gidiyorum her hâlükârda. Özellikle önemli bileşenlerde. Tabii ki satın alan kişinin tercihine kalmış fakat ben her zaman performans olarak bir uçurum yoksa bilindik markalardan gitmekten yanayım.

Ben hiçbir zaman no-name ürün tercih etmekten yana olmadım mesela.
En mantıklısı da budur zaten, bu konuda hemfikiriz. Demek istediğim şey sadece markaya bakarak tercih yapmak doğru değildir. Benim attığım ürünlerin hiçbirisi de no-name ürünler değil zaten. Mesela ''tercih meselesi'' diyerek High Power Element yerine MSI A650''BN'' tercih edebilirsiniz ama gidip de ''DN'' olanını almam. Çünkü daha zayıf yani. Sırf markası MSI diye neden daha zayıf ürünü tercih edelim? Demek istediğim tamamen bu.