Hocam bunlarda anakarta gömülü mü geliyor RAM? Şu an 8 RAM baş ağrıtabilir çünkü, 16'lığı var mıdır?
Gömülü değil 2 slotta yükseltilebilir. 16'lığı var da fark arada çok. Bu şekilde alıp yükseltmek daha mantıklı. Önceki mesaj da yanlış anlaşılmasın, 165 Hz modeller renk doğruluğu ve parlaklık olarak daha iyi panel ile geliyor ondan iyi.

Gömülü değil 2 slotta yükseltilebilir. 16'lığı var da fark arada çok. Bu şekilde alıp yükseltmek daha mantıklı. Önceki mesaj da yanlış anlaşılmasın, 165 Hz modeller renk doğruluğu ve parlaklık olarak daha iyi panel ile geliyor ondan iyi.
Anladığım kadarıyla tek slota takılı 8 GB geliyor hocam, değil mi?

Laptop'ta hiç RAM yükseltemedim, masaüstümde birçok kez değişikliğe gidebildim fakat makineyi açmaktan korkuyorum biraz. Basit bir işlem tâbi ama daha önce babamın laptopunu açarken batarya anakarta bağlantısı koptu, korkuyorum biraz da. Riskli olur mu değiştirmek?

Tek 8 GB. Sıkıntı olmaz nasıl yapacağınızı bildiğiniz sürece.
Bir değerlendireyim hocam, sizi sıktım biliyorum ama çok uzun bir süre kullanacağım ve benim için çok önemli.
Eski konularınızdan bildiğim kadarıyla laptop konusunda oldukça bilgilisiniz o yüzden soruyorum, attığınız Nitro 16 4050'li R5 7535H'lı makinedense premiumdan hafif fedakarlık yapıp CPU ve GPU konfigürasyonu çok daha iyi olan bir makineye 3K fazla vermek mantıklı olur değil mi? Ayrıca başka öneri aklınıza gelirse de atabilirsiniz, bilgilendirmeyi buradan yapacağın.

@@mr.esat Hocam, sınava hazırlık sürecinden daha lanet bir şey yok.Sınav için başarılar dilerim.
Eyvallah, çalışıyoruz ama nereye bakalım. En kötü Gebze Teknik PC gelmek zorunda.

Bir değerlendireyim hocam, sizi sıktım biliyorum ama çok uzun bir süre kullanacağım ve benim için çok önemli.
Eski konularınızdan bildiğim kadarıyla laptop konusunda oldukça bilgilisiniz o yüzden soruyorum, attığınız Nitro 16 4050'li R5 7535H'lı makinedense premiumdan hafif fedakarlık yapıp CPU ve GPU konfigürasyonu çok daha iyi olan bir makineye 3K fazla vermek mantıklı olur değil mi? Ayrıca başka öneri aklınıza gelirse de atabilirsiniz, bilgilendirmeyi buradan yapacağın.

Eyvallah, çalışıyoruz ama nereyte bakalım. En kötü Gebze Teknik PC gelmek zorunda.
Evet mantıklı olur, bu bütçeye en mantıklı tercihler belirttiğim 2 model zaten.

Merhaba dostlar, seneye üniversite okumaya başlayacağım bir aksilik olmazsa. Sınava şu an hâlen çalışıyorum lâkin seçimden sonra fiyatlar uçacağı için babama borçlanmaya ikna edebildim. (Yazın dükkanda çalışacağım.)

Bilgisayar Mühendisliği okuyacağım, yani muhtemelen öyle olacak. Bu bütçedeki her laptop fersah fersah yeterli olur fakat oyun oynayan da birisi olduğum için panelinin kafa ağrıtmaması gerekiyor.

Aradığım özellikler
-4050 (Yükek Watt)

-Bütçesinde güçlü ve verimli bir işlemci

(Yüksek grafik arayan birisi değilim, muhtemelen 720P Medium falan oyun oynarım. Düşük çözünürlüklerde darboğazlamasın kartı.)

-IPS Panel (Baş ağrıtmasın)

-Çok kaba olmayan bir tasarım

-Bataryanın herhangi bir yüzdesindeyken enerjiyi direk prizden çekebilebileceğim bir yazılıma sahip olsun

-Mümkünse malzeme kalitesi iyi olsun, keyif versin. Çok da mühim değil, olmasa da olur.

-Başarılı bir soğutma sistemi

-Bluetooth

-MUX fonksiyonu gören bir birimi olsun ya da MUX'a sahip olsun.

-16 RAM ile gelsin, sonrasında 32'liğe çıkarabileyim ki ömürlük olsun

Çok da ihtiyacım olmayan özellikler

-Hoparlör kalitesi çok önemli değil

-Port sayısı çok önemli değil

-4060'a gerek yok, 4050'yi bile sömürmeyeceğim zaten

-Kalın olabilir, sorun yok

Büyük ekran pek sevmiyorum, eğer imkan varsa küçük olabilir. Tabi öyle makineler çok pahalı ama numpadsız ve kompakt olsa benim için harika olur. Zypherus var, o da çok aşıyor bütçemi.