Bütçe
30.000 TL
Benim ne suçum var, kuzenim yemiş naneyi. Bana da sor bilgisayardan anlayanlara dedi. Şimdi de bilgisayarcı kaportacı zaten geri vermez diye iptal etmeye çekiniyor. Ama idare eder değil mi laptop?
Böyle naneleri yemeden önce tadını sormak lazım, yiyip yandıktan sonra sormanın manası ne?

Bilgisayarcı tamamen kazıklamak için aslı olmayan şeyler söylemiş. Kas gücü olarak bile mobil RTX 4060 GPU, RTX 2060M GPU'dan daha iyi. Bir kere iki nesil yeni. Ayrıca yeni alacağınız cihazda aynı oranda yeni nesil CPU da olacaktı. Ayrıca 2060 dönemi Monsterlar aşırı ısınıyordu ve problemliydi diye hatırlıyorum. Beş dakikalık bir araştırma yaparak bulabilirsiniz. Kuzeninize mantıklı gelmesi beni üzdü açıkçası. Bu tarzdaki art niyetli satıcılar hiçbir zaman aslını söylemiyorlar. Neymiş, RTX 40 serisinde "fake frame" olayı var mış; komik gerçekten. Eğer şu anda almadıysanız sakın gidip de cihazı almayın. İkinci elde en azından RTX 3060 GPU bulabilirsiniz o fiyatlara. 2060, özellikle de Monster bir cihaza o paralar verilmez.
Ama adam yıllardır bilgisayar satıyor ediyor bir bildiği yok mudur? Ben kuzenime dedim zaten, daha ben laptop aldım keşke sende benimkinden alsaydın diye. Hatta sizin bana attığınızı gönderdim ona. “Kaporayı verdim çoktan, hem bu abi düzgün bir abi bana niye yalan söylesin?” Diye tutturdu.

Ama adam yıllardır bilgisayar satıyor ediyor bir bildiği yok mudur? Ben kuzenime dedim zaten, daha ben laptop aldım keşke sende benimkinden alsaydın diye. Hatta sizin bana attığınızı gönderdim ona. “kaporayı verdim çoktan, hem bu abi düzgün bir abi bana niye yalan söylesin?” diye tutturdu.

Bir söz var bilir misiniz? Bir musibet bin nasihatten iyidir. Başına gelsin, ağzı bir yansın ondan sonra görürüz bana niye yalan söylesin kısmını. Kimse kimsenin babasının oğlu değil, niye bu kadar kör kütük güveniyor hiç anlamıyorum.

Kapora işten caymamak için garanti olması adına atılıyor zaten. Hani böyle "kaporayı atalım, başkasına vermeyin cihazı ama başka seçenek çıkarsa onu da değerlendiririz" demek kısacası. Kapora geri verilmez ayrıca, onu unutun.
Eyvah çocuk hem kapora verdi hem de yarına kesin anlaşmıştı. Şimdi bir caydırmaya çalışayım bakalım. Ama çok inandırmış kendini laptopun süper olduğuna. :(

E ama i7 işlemciliymiş. Yepyeni bir işlemci dedi bilgisayarcı.
Kimse yoğurdum ekşi demez, elbette elindeki ürünü övecek. Bu tür konuları herhangi bir ödeme yapmadan önce açın ki bu tarz dolandırılma olayları olmasın. Neymiş RTX 2060'ın RT çekirdekleri daha gerçekçiymiş, RTX 4000 serisi çamur gibi ve fake görüntü veriyormuş falan filan. Açık açık dolandırıcı bu adam, başka açıklaması yok.

Ama adam yıllardır bilgisayar satıyor ediyor bir bildiği yok mudur?
Adam biliyor zaten, bildiği için bu kadar iyi ikna edebiliyor. Ülkemizdeki bilgisayarcılar teknik bilgiye değil, ticari kurnazlığa dayalı maalesef. İnternette yanlış bilinen bazı bilgileri derleyip ikna amaçlı ve kendi lehine kullanıyor.

Bir söz var bilir misiniz? Bir musibet bin nasihatten iyidir. Başına gelsin, ağzı bir yansın ondan sonra görürüz bana niye yalan söylesin kısmını. Kimse kimsenin babasının oğlu değil, niye bu kadar kör kütük güveniyor hiç anlamıyorum.
Ben de anlamadım. Kimseye sormadan direkt bilgisayarcıya gitmiş. Bana sorsaydı ben bile hallederdim. Ama bilgisayarcı öyle bir konuşuyor methediyor ki insanı, ister istemez bir düşündürdü beni de acaba ben mi yanlışım diye. Forumu okutturuyorum aklı başına gelsin diye şimdi.