Bütçe
30.000 TL
Ama adam yıllardır bilgisayar satıyor ediyor bir bildiği yok mudur? Ben kuzenime dedim zaten, daha ben laptop aldım keşke sende benimkinden alsaydın diye. Hatta sizin bana attığınızı gönderdim ona. “kaporayı verdim çoktan, hem bu abi düzgün bir abi bana niye yalan söylesin?” diye tutturdu.

Kardeşim madem kazık yemek istiyor, zorla sandalyeye bağlayıp hayır kazık yemeyeceksin diyemeyiz ona. Bırak boş ver. Ben de 17 yıldır bilişim ile ilgili meslekler ile uğraşıyorum ve bu cihaz alınmaz diyorum. Seçimini yapmış. Konuşmaya gerek yok artık.

Merhaba. Kuzenim üniversiteye başlayacak, ona sağlam, üniversite hayatı boyunca gidecek bir laptop bakıyor. Bütçesi Max 32-33 bin TL imiş.

Bir tanıdık bilgisayarcı abimiz var, bize temiz, ikinci el kutulu bir Monster ayarladı. İçinde RTX 2060 var. Adam dedi ki; "sakın 4050 ya da 4060 alma. Onlar DLSS ile görüntüyü çamur yapıyor, bu 2060'taki 'saf kas gücü' onlarda yok. Bu kartın Ray Tracing çekirdekleri daha gerçekçi."

Kuzenime de mantıklı geldi, eski kartların silikonu daha kaliteli oluyormuş, yeniler hemen ısınıp bozuluyormuş öyle söylemiş bilgisayarcı. Bir de 4000 serisinin 'fake frame' olayı var mış, bilgisayarcı öyle söyledi, kuzenim gerçek FPS istiyor.

Cihaz temiz, RGB klavyesi falan efsane duruyor. Yarın gidip alacağız, kaporayı attık. Fiyat biraz yüksek gibi ama 'efsane kasa' olduğu için değer dediler. Sizce de mantıklı değil mi? Kuzenimin forum hesabı olmadığı için benden sormamı istedi.

Laptop özellikleri de bunlarmış:
İşlemci i7-9750H
DDR4 8 GB.
256 GB SSD.

Kafadan 10k daha aşağı fiyatlara hatta daha da fazladır size söylenilen donanımın üstünü satıyorlar açık açık söylemeliyim ki adam sizi açık açık dolandırmaya çalışıyor kaporayı geri alabiliyorsanız alın derim o para o bilgisayara verilmez 2060'dan saf kas gücü beklemek saçmalık üniversite hayatını geçtim aldıktan sonra 8 GB RAM ile 1 ayı çıkaramaz anca film falan izler.

Boş verin. Sizin paranız değil sonuçta. Versin parasını alsın. Aldıktan sonra internete bakarken pişman olur zaten.

Vallahi doğru diyorsunuz ikna etmeye çabalıyorum ama kendi bilir bu saatten sonra.

Kimse yoğurdum ekşi demez, elbette elindeki ürünü övecek. Bu tür konuları herhangi bir ödeme yapmadan önce açın ki bu tarz dolandırılma olayları olmasın. Neymiş RTX 2060'ın RT çekirdekleri daha gerçekçiymiş, RTX 4000 serisi çamur gibi ve fake görüntü veriyormuş falan filan. Açık açık dolandırıcı bu adam, başka açıklaması yok.

Adam biliyor zaten, bildiği için bu kadar iyi ikna edebiliyor. Ülkemizdeki bilgisayarcılar teknik bilgiye değil, ticari kurnazlığa dayalı maalesef. İnternette yanlış bilinen bazı bilgileri derleyip ikna amaçlı ve kendi lehine kullanıyor.

İnsan şüpheye düşüyor işte acaba önümdeki esnafa mı internete mi güveneyim diye ama haklısınız sanırım. O kadar da esnaf diye el üstünde tutup güvenmemek lâzımmış.

İnsan şüpheye düşüyor işte acaba önümdeki esnafa mı internete mi güveneyim diye ama haklısınız sanırım. O kadar da esnaf diye el üstünde tutup güvenmemek lâzımmış.
Ben de esnaf iken çok yalancı firma tanıdım. Tanıdığım tek bir dürüst firma var o da Allah'a şükür hâlen ekmek yiyor. 50 esnaf gördüysem 48'i sadece parasına bakmıştır.