Hayatınızda kaç defa yurt dışına çıktınız çok merak ettim de 1000 euroya yetersiz diyorsunuz ? İnsanlar o paraya orda 15 gün yaşıyor zaten.

Vizesi tek seferde kabul olmuş gibi varsayımda bulunmana gülüyorum. Arkadaş 1 hafta nerede konaklayacak? Orada yaşayan insanlar ile bu ekonomiyle TR vatandaşını ne şartlarla kıyaslayabiliyorsun ki? Bütçesi 30-35k arkadaşın hatırlatırım.

Moldova, Kişinev. Doğu Avrupa'nın incisi. Hiç gitmedim ama ucuz olduğu kesin. 2 bin TL ile 7 bin TL arasında değişen uçak bilet fiyatları var. 1 Moldova Leyi de 1.72 TL. Diğer gideceğin ülkelere, özellikle de Bosna'ya göre daha ucuz, Bosna'ya gittim Mark o zamanlar 6-7 TL civarı idi, şimdi 16 falan olmuş, zaten alacak bir şey yoktu gittiğim zamanlarda da, şimdi hem pahalı hem de alacak bir şey yok gibi bir şey olmuş. Moldova'dan daha tarihi bir yer Bosna-Hersek ama Moldova daha ucuz, gidilecek iki şehir var zaten Moldova'da. Kişinev ile Gagauz Cumhuriyeti'nde Komrat. Kimlikle giriş var sanırım Moldova'ya, düşünebilirsiniz.
Moldova’nın havalimanlarında Türk vatandaşlarının başına hiç iyi şeyler gelmiyor. Birçok kişi sorun yaşadı hatta bazıları geri gönderildi. Böyle bir politikaya sahip ülkeye ancak fethetmeye giderim.

Moldova’nın havalimanlarında Türk vatandaşlarının başına hiç iyi şeyler gelmiyor. Birçok kişi sorun yaşadı hatta bazıları geri gönderildi. Böyle bir politikaya sahip ülkeye ancak fethetmeye giderim.
Deport olaylarını bilmiyordum. Eğer öyle bir durum varsa, gitmemek daha iyi gibi.

Deport olaylarını bilmiyordum. Eğer öyle bir durum varsa, gitmemek daha iyi gibi.
Sosyal medya da bununla ilgili videolar (reels) görmüştüm. 3-4 saat veya daha fazla havalimanında bekletiliyorlarmış. Bir kişi anlatıyordu yaklaşık 10-15 kadar Türk arasından sadece o ve arkadaşı içeri alınmış diğerleri geri gönderilmiş.

Avrupa’da uzun bir süredir yaşıyorum. Son birkaç ayda Madrid, Barcelona, Roma ve Paris gibi birçok şehre gittim. Otel masrafları günlük 30-200 euro arası değişiyor. İki kişi giderseniz günlüğü 75 euro olan ortalama bir otelde kalabilirsiniz ve günlüğü sizin için 37,5 euroya gelmiş olur. Saçma sapan bir konumda kalıp metro için sürekli para ödemek zorunda da kalmazsınız. Gıda masrafı olarak da McDonald’s gibi yerler için öğün başına 7-12 euro arası, ülkeye özel restoranlar için de 15-30 euro arası diyebilirsiniz. Avrupa Birliği ülkelerinde oturmuyorsanız müzeler yaklaşık 20 euro ediyor. Kısacası, 1000 euro ile rahatça gezebilirsiniz. Avrupa içinde çoğu uçak bileti erken alınırsa 15-25 euro arası tutuyor. Türkiye’den gidecekseniz de 1500-5000 TL arasında diyebiliriz.

Örnek bir hesaplama:
  • Madrid’e gidip gelmek için 5000 TL. Tercihinize bağlı olarak da Roma’ya gidip gelmek için de 3000-5000 TL.
  • 7 gün otelde kalmak için 350 euro.
  • 7 günde 21 öğün derseniz 210 euro eder. Yerel restoranları da denediğinizi varsayarsak 400 euro diyebiliriz.
  • Metro gibi ulaşım yolları için 40 euro diyebiliriz.
  • Müzelerden 6-7 tanesine giderseniz 100-150 euro arası tutacaktır.
Not: Vize ücretleri hariçtir. Vizeye ihtiyacım olmadığı için hesaplamadım ama sanırım vize başvurusu da 10000 TL’ye yakın tutacaktır.

Son düzenleme:
Vizesi tek seferde kabul olmuş gibi varsayımda bulunmana gülüyorum. Arkadaş 1 hafta nerede konaklayacak? Orada yaşayan insanlar ile bu ekonomiyle TR vatandaşını ne şartlarla kıyaslayabiliyorsun ki? Bütçesi 30-35k arkadaşın hatırlatırım.
Vize ihtiyacı olduğunu nerden biliyorsun ? Belki yeşil pasapsortu var ? Dediğimi de anlamamışsın. Avrupada insanlar 1000 euro ile 10 15 gün geçiriyorlar. Aç hemen booking'den hostellere bak. Günlüğü 40 50 euro'ya kalacak yer rahatlıkla bulunur. Hiç anlamıyorsan aç turlara bak. 7 gece 8 günlük sicilya turları yaklaşık 1000 euro civarı. Saçma sapan her şeyi biliyormuş gibi lütfen atlamayın. Şunu söylemen bile oradaki fiyatlardan bihaber olduğunu gösteriyor. Bütçe tamamen beklenti meselesi. Fukara şekilde de gezersin Avrupada. Ucuz yemeğe ulaşım çok basit her yer hazır yemek dolu. Kalacak yeri de söyledim. Tek eksiğin ulaşım ki onu da haftalık biletle taş çatlasın 60 70 euroya halledersin.(ben eminim o kadar tutmayacak anca yarısı) Avrupada ortalama maaşa 4000 euro desen yine haftalık 1000 euro kalıyor yine yetecek. (Net maaş ortalaması 4000 Euro da olamaz ben yine bol keseden sıkıyorum.)

Son düzenleme:
Vize ihtiyacı olduğunu nerden biliyorsun ? Belki yeşil pasapsortu var ? Dediğimi de anlamamışsın. Avrupada insanlar 1000 euro ile 10 15 gün geçiriyorlar. Aç hemen booking'den hostellere bak. Günlüğü 40 50 euro'ya kalacak yer rahatlıkla bulunur. Hiç anlamıyorsan aç turlara bak. 7 gece 8 günlük sicilya turları yaklaşık 1000 euro civarı. Saçma sapan her şeyi biliyormuş gibi lütfen atlamayın. Şunu söylemen bile oradaki fiyatlardan bihaber olduğunu gösteriyor. Bütçe tamamen beklenti meselesi. Fukara şekilde de gezersin Avrupada. Ucuz yemeğe ulaşım çok basit her yer hazır yemek dolu. Kalacak yeri de söyledim. Tek eksiğin ulaşım ki onu da haftalık biletle taş çatlasın 60 70 euroya halledersin.(ben eminim o kadar tutmayacak anca yarısı) Avrupada ortalama maaşa 4000 euro desen yine haftalık 1000 euro kalıyor yine yetecek. (Net maaş ortalaması 4000 Euro da olamaz ben yine bol keseden sıkıyorum.)

Aynen, sen haklısın.