Bütçe
300.000 TL

Greens1903 5

Becerikli
Merhaba.

Arkadaşların sayesinde otomatik vitesten manuel vitese geçeceğim. Şu an aklımdaki model Fiat Punto. Fiat Punto Grand 1.3 Multijet Emotion; 300.000 kilometre alınır mı? 90 HP ve 6 vites, ayrıca dizel.

Alınır mı?

Aslında diğer konunda söyleyecektim bunları ama buraya yazıyorum.

Altını çizerek söylüyorum, yüksek kilometre dizel arabalar her zaman kumardır ikinci el piyasasında. Ya batırır ya çıkarır seni. 300 bin TL bütçe ve biraz zorlanarak daha temizi alınır sadece. Beklentileri regüle etmek önemli daha önce de dediğim gibi.

Normalde eli ayağı düzgün araçlar ortalama 500 bin liradan başlar. Psikolojik sınır gibi bir şey otomobil piyasasında bu paralar.

Punto alınır. Bunlar hem 90'lık hem de 6 ileri. Ama katiyen otomatiği alınmaz, manuel olan alınmalı. Parçaların tamamı 75'lik motorla aynı değil. Çekişte 5 ileri olanlardan aynı motor olmasına rağmen daha iyidir. Parçası da bir miktar 75'liklere göre pahalıdır tabii. Ama yine de aşırı pahalı değil parçası tabii. Bu kilometre sizin için uygun mu? Bu Punto modelleri bir ara sürücü kurslarında çok kullanıldı, sağ yolcu koltuğu torpido alt kısmını da iyice kontrol ettirin. Sürücü kursu çıkması çok ezilmiş olur genelde. Tavsiye etmem.

Atacağım ilanları örnek olarak atıyorum, siz daha temizini denk getirebilirsiniz.

Mesela Focus 1. Gayet iyi arabadır. ZETEC motoru güzeldir. Yol tutuş üst düzeydir. Konforu da gayet iyidir. Benim ilk sıfır arabamdır kendisi. Bu listede ilk tercih olmalı bana göre. Biraz bütçe yükseltilip daha da temizi alınır diye düşünüyorum. Benim direkt tavsiyemdir. Otomatiği de bunların sağlamdır, biraz eski nesil de olsa tork konvertörlüdür. Yakıtı biraz fazla otomatik olanların. Atmosferik motor yanıltmasın, performansı gayet iyidir. Hafif bir araç aynı zamanda. Punto'dan çok daha iyi bir tercih bana göre.

Nissan Note güzel arabadır. Tipi aman aman güzel değildir ama motoru iyidir; klasik 1.5 dCi.

Bak, Admire de gayet güzel arabadır, konforludur. Az kiralamadım zamanında kendime.

Corsa modeli de olabilir. Fena araba değildir.

Evet, puntolar bir ara sürücü kurslarındaydı Egea'lar da hep taksi çıkması ama puntolar yine idare eder 90 HP ve 6 vites pahalı parça olması dışında sorun çıkartıyor mu yani dayanıksız mı?

Punto link önerisi de alabilirim.

Attığınız focus içi fena değil ama dışı sorunlu, Nissan da dizel görünüyor ve arızaları mevcut, Hyundai fena değil ama şehir farklı ve pahalı geldi, Opel de fena değil, öyle farklı şehir de görünüyor.