Evrime, dünya tarihine vesaire ilgi duyuyorsanız alanında oldukça başarılı olan Üçüncü Şempanze kitabını önerebilirim. Jared Diamond kitabında biyolojiden, dilbilimden, coğrafyadan ve tarih gibi alanlardan başarılı şekilde yararlanarak insanların evrimine temel hatlarıyla değiniyor, insan davranışlarının hayvansal kökenlerine, farklı toplumların neden farklı hızda geliştiklerine açıklama getiriyor. Amazon satıcılı şekilde bulunabilir bu bütçede.

Kitabın bölümleri arasında sanatın hayvansal kökeni, neden yaşlanır ve ölürüz, seks partnerlerimizi nasıl seçeriz, neden tehlikeli ilaçlar kullanırız gibi görünürde basit ve dikkat çekici soruların yüzeysel de olsa başarılı açıklamaları mevcut. Ben okurken oldukça bilgilendim, tabii Tüfek, Mikrop ve Çelik'i de okuduğumdan kitabın bir kısmına hakimdim, daha iyi oldu benim açımdan.

Bu tür kitaplara ilgi duyan herkesin kütüphanesinde bulunmalı kanımca. 300 lira üç-beş kuruş oldu artık, o paraya alacağım elektronik alet yerine kesinlikle kitap tercih ederdim ben olsam.

Evrime, dünya tarihine vesaire ilgi duyuyorsanız alanında oldukça başarılı olan Üçüncü Şempanze kitabını önerebilirim. Jared Diamond kitabında biyolojiden, dilbilimden, coğrafyadan ve tarih gibi alanlardan başarılı şekilde yararlanarak insanların evrimine temel hatlarıyla değiniyor, insan davranışlarının hayvansal kökenlerine, farklı toplumların neden farklı hızda geliştiklerine açıklama getiriyor.

Kitabın bölümleri arasında sanatın hayvansal kökeni, neden yaşlanır ve ölürüz, seks partnerlerimizi nasıl seçeriz, neden tehlikeli ilaçlar kullanırız gibi görünürde basit ve dikkat çekici soruların yüzeysel de olsa başarılı açıklamaları mevcut. Ben okurken oldukça bilgilendim, tabii Tüfek, Mikrop ve Çelik'i de okuduğumdan kitabın bir kısmına hakimdim, daha iyi oldu benim açımdan.

Bu tür kitaplara ilgi duyan herkesin kütüphanesinde bulunmalı kanımca. 300 lira üç beş kuruş şimdi, o paraya alacağım elektronik alet yerine kesinlikle kitap tercih ederdim ben olsam.
Ben hep bu tür şeyleri aşırı merak etmişimdir ama neden almıyorum bilmiyorum. Hep bilim kurgu kitaplarına yönelip diğerlerini almıyorum.