Arkadaşın yazısında bahsettiği sorunun büyüklüğünden emin değilim fakat Amazon büyük ihtimal değişim talep edilen bu ürünü satıyor. Amazon Depo için fikriniz olsun diye paylaşmak istedim.
Detaylar
Kim cevapladı?Amazon böyle bir şey yaptıysa gerçekten rezillik; ama farklı bir durum var, bi' yanlışlık olmuş bence. Normalde bir laptopta arıza varsa yetkili servis bu arızayı giderir ondan sonra distribütöre gönderir. Amazon, Vatan gibi satış siteleri distribütörden bu laptopları alır ve outlet olarak satar yani Amazon Depo sistemi, Vatan Outlet, Oksid Outlet gibi.
Son düzenleyen: Moderatör:
Hellmonger
Becerikli
Ben kulaklık aldım yeni gibi olandan hakikatten yeni gibi geldi sadece 1 yıl garanti veriyor. Depo ibaresi var üstünde. Bilmiyorum komple PC veya laptop almazdım herhalde ama bazı ürünlerin fiyatları çok cazip aldığım kulaklık sıfırı 4500 civarıydı ben 2100'e aldım mesela.
İlkay Demir
Uzman
Amazon depo nedir?
Amazon depo, düzgün kullanılmış, iade edilmiş, ikinci el veya kutusu açılmış ürünlerde harika fırsatlar sunar. Amazon'un müşteri hizmetleri ve iade hakları avantajlarıyla, akıllı telefonlar, dizüstü bilgisayarlar ve tabletler, ev ve mutfak eşyaları gibi favori ürün kategorilerinde indirimler sağlıyoruz. Satışa sunduğumuz her iade edilmiş ürünün durumunu kapsamlı bir şekilde test ediyor ve karar vermenizi kolaylaştırmak adına ayrıntılı açıklamalar sunuyoruz. Satıcısı ‘'Amazon depo" olarak görüntülenen Amazon depo ürünleri, yeni ürünlerden ayırt edebilmeniz için ayrı bir kategoride yer alır.bir ürünün durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Her ürünün işlevsel ve fiziksel durumunu titizlikle test ediyor ve satmadan önce belirli bir derece veriyoruz. Ayrıca ürünleri eksik aksesuarlar ve ambalaj durumu açısından da inceliyoruz. Kalite kontrolümüze dayanarak, her ürüne genel durumunu tanımlamak için ‘'yeni gibi", ‘'çok iyi", ‘'iyi" ve ‘kabul edilebilir" olmak üzere dört değerlendirmeden biri atanır. Amazon depo ürünlerinin durumu, ilgili ürün detay sayfasında da gösterilir.ikinci el – yeni gibi
Kusursuz çalışan bir ürün, ambalajı biraz hasar görmüş olabilir. Ürün tamamen çalışır haldedir ve tüm aksesuarları eksiksizdir.ikinci el – çok iyi
Sınırlı kullanılmış ve tamamen çalışır durumda olan bir üründür. Üründe, küçük kozmetik kusurlar olabilir. Hasarlı ambalajla gelebilir veya yeniden paketlenmiş olabilir ve çalışması için gerekli olmayan bazı aksesuarlar eksik olabilir. Eksik aksesuarlar, her bir ürün açıklaması altında gösterilir.ikinci el – iyi
Orta düzeyde kullanılmış ve tamamen çalışır halde olan bir üründür. Hasar görmüş ambalajla veya yeniden paketlenmiş olarak gelebilir. Küçük bir çizik gibi küçük kozmetik hasarları olabilir. Bazı değerli aksesuarlar eksik olabilir ve bu aksesuarlar ayrı olarak satın alınmadıkça kullanılamaz. Eksik aksesuarlar ürün açıklamasında belirtirilir.ikinci el – kabul edilebilir
Belirgin kullanım izleri taşıyabilir ancak ana işlevini yerine getirir. Hasar görmüş ambalajla veya yeniden paketlenmiş olarak gelebilir. Üzerinde kozmetik hasarlar veya önceki kullanımdan kaynaklanan izler olabilir. Kullanım izleri arasında çizikler, darbeler ve aşınmış köşeler yer alabilir. Bazı değerli aksesuarlar, bileşenler veya yedek parçalar eksik olabilir ve bu parçalar ayrı olarak satın alınmadıkça kullanılamaz. Eksik parçalar ürün açıklamasında belirtilir.ramazandeveli
Yetkin
Yeni gibi ibareli ürünler, harbiden yeni gibi. Diğerlerini deneyimleme şansım olmadı.
Crestfallen
Uzman
Garantileri sadece 1 yıl mı?Ben kulaklık aldım yeni gibi olandan hakikatten yeni gibi geldi sadece 1 yıl garanti veriyor. Depo ibaresi var üstünde. Bilmiyorum komple PC veya laptop almazdım herhalde ama bazı ürünlerin fiyatları çok cazip aldığım kulaklık sıfırı 4500 civarıydı ben 2100'e aldım mesela.
Eki Görüntüle 201751
Eki Görüntüle 201752
Arkadaşın yazısında bahsettiği sorunun büyüklüğünden emin değilim fakat Amazon büyük ihtimal değişim talep edilen bu ürünü satıyor. Amazon depo için fikriniz olsun diye paylaşmak istedim.
Amazon arızalı ürün satmaz öyle bir yanlışlık olsa bile paranı verir üstüne özür niyeti ile kupon verir ama bu hiç olacağını sanmıyorum 6 ay önce bir saticidan MX-6 aldım bozuk çıktı oyuncak hamuru gibiydi saticisi amazon.tr olmadığı halde 269TL hesabima para yatırdı üstüne 150TL kupon verdi.
Hellmonger
Becerikli
Evet 1 sene veriyor garanti. Yeni gibi olandan aldım ben normal aslında yarı fiyatına aldım sıfırdan farksız ürün geldi. Toz bile yok o kadar diyeyim.
Biri alıyor deniyor hoşuna gitmezse direk iade ediyor aynı gün içinde tek olay adam kutusunu poşetini yırtıyor misal. Öyle düşün.
SERGENSSS
Uzman
Arızalı ürünler fabrikaya gönderilir. Zaten sıfır ürün satın alırkenki tüm haklarınız (iade ve değişim dahil) depo ürünlerinde de var.
Hocam ben görseldeki bilgisayarı aldım, işlemcisi oyunlarda ve Cinebench testinde 100 derecede çalışıyor, fabrika çıkışlı sıvı metal uygulaması yanlış yapılmış olabilir 3. kez servise gönderdim ama sorun yok diyorlar FurMark testi yapıp cihazı geri gönderiyorlar ama işlemci halen 100 derecede çalışıyor, şimdi asıl soruma geleyim, ben bu cihazı ithalatçıya gönderirsem ve doa raporu alırsam o raporla Amazon değişim yapar mı? Ürün stoku yok değişim yapmap yerine ücret iadesi teklif edecekler ama ben o belge ile değişim yapmak istiyorum üst model veya muadil ürünle değişim yaparlar mı sizce?
Dosya Ekleri
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
Sisteme GTX 1660 Super takınca ekran donma ve BIOS'a atma sorunu
- Murathan_2311