Hehhe 1

Uzman
Arkadaşlar merhaba,

İnternetimde şöyle saçma bir problem var; internetimi normal bir şekilde kullanıyorum fakat 2-3 gün geçtikten sonra hat üzerinde ciddi jitter ve paket kaybı oluşmaya başlıyor.
Buna neyin sebep olduğunu çözemedim. Şimdilik bulabildiğim tek çözüm modemi kapatıp açmak. Modemi yeniden başlatınca bağlantı düzeliyor ancak 1-2 gün sonra bu döngü tamamen başa sarıyor. Bu durumun sebebi nedir ve çözümünü bilen var mı? Şimdiden teşekkür ederim.

• Altyapı Türü: DOCSIS
  • Hat Değerleri:
1785369040374.webp

1785368417709.webp

• Donanım Bilgisi: H&D NE1611C Modem
  • Bağlantı Cihazı: Realtek PCIe GBE Family Controller
  • Kablo Türü: Cat6
  • Test Sonuçları:
Bufferbloat: 2 Farklı test yaptım
SpeedTest:
1785367608326.webp

• DNS Bilgisi: Cloudflare
  • DPI/Sansür Aşma Yazılımları: ExitLag (Problemin exitlagdan olmadığından eminim)
  • Not: Bufferbloat testim B-C arasında değişiyor aynı şekilde download latency 200-600-900 arasında değişiyor hız testimde bazen 160 lara hızlıca çıkarken bazen de yavaşça çıkyıor. Evde interneti kullanan başka birisi yok arkadaşlar bufferbloat tetikleyecek bir şey de yapmadım. Testlerin sonuçları modemimi kapatıp açtıktan sonra yani problemim düzeldikten sonra yaptım.

Kusura bakmayın hocam teşekkür ederim görmemiştim konunuzu.
Hat DSL ise modemde CRC hatası birikiyordur o da modemi şişiriyordur. Hat değerlerinizi paylaşabilir misiniz?
Paylaştım hocam kusura bakmayın en başta paylaşmam gerekirdi. çözmeme yardımcı olursanız çok sevinirim.