Detaylar
Kim cevapladı?Tuna1789
Becerikli
Masaüstü pencere yöneticisi çok kullanıyorbu normal mi?
Dediğinize biraz baktımda alalı bir hafta bile olmadı iade mi etmeliyim? (laptop)
iGPU Memory leak olabilir. Onun dışında bir sorun görmüyorum. Sistem o kadar da boşta değil.
Dediğinize biraz baktımda alalı bir hafta bile olmadı iade mi etmeliyim? (laptop)
Son düzenleyen: Moderatör:
Gökhan Bahadır
Uzman
Yeni aldım diyorsun arkaplan da güncelleme yapıyordur windows biraz zaman tanı bence
İşletim sistemi ve Bitdefender yüklü geldiyse temiz kurulum yapın. Genelde donanım firmaları gerekli olanları yükle ve ince ayar yapmadan bırak kafasında iş yapıyorlar. Ayrıca anlaşmalı oldukları gereksiz uygulamaları da yükleyebiliyorlar.
Bitdefender mesela performans konusunda iyi değil. Defender bile kaynak tüketiminde daha iyi, ama antivirüs kullanacaksanız Kaspersky öneririm. Defender'in halen işlemci tarafında bazı performans sorunları var.
Masaüstü pencere yöneticisinin kaynak sızıntısına neden olan uygulamayı da bulmanız gerekiyor. Bitdefender veya spesifik bir uygulama neden oluyor olabilir. Rastgele işlemler yaparak veya bazı uygulamaları kaldırıp, kaldırdıktan sonra gözlemleyerek çözmeyi deneyin. Atıyorum tüm arka plan işlemlerini kapatın ve sadece tarayıcıda gezin. Veya tarayıcı vb. kapatın ve oyun oynarken test edin. MPY bellek tüketiminin normale dönmesi için bilgisayarı yeniden başlatmanız gerekiyor.
Steam'ın kaynak tüketimi bende de bazı durumlarda artıyor. Arada kapatıp, açmak gerekiyor. Onun dışında başlangıçta Steam, RIOT vb. otomatik açılmasını kapatın.
Ayrıca başlangıçda kütüphanenin açılmasını, kütüphane ve arkadaşlar arayüzündeki performans ayarlarını da yapabilirsiniz. Tamamen size kalmış. Ama Steam EG olaya dahil olduğundan beri, arayüzlerdeki yansıma vb. artırdığından beri yüksek kaynak tüketiyor.
Bitdefender mesela performans konusunda iyi değil. Defender bile kaynak tüketiminde daha iyi, ama antivirüs kullanacaksanız Kaspersky öneririm. Defender'in halen işlemci tarafında bazı performans sorunları var.
Masaüstü pencere yöneticisinin kaynak sızıntısına neden olan uygulamayı da bulmanız gerekiyor. Bitdefender veya spesifik bir uygulama neden oluyor olabilir. Rastgele işlemler yaparak veya bazı uygulamaları kaldırıp, kaldırdıktan sonra gözlemleyerek çözmeyi deneyin. Atıyorum tüm arka plan işlemlerini kapatın ve sadece tarayıcıda gezin. Veya tarayıcı vb. kapatın ve oyun oynarken test edin. MPY bellek tüketiminin normale dönmesi için bilgisayarı yeniden başlatmanız gerekiyor.
Steam'ın kaynak tüketimi bende de bazı durumlarda artıyor. Arada kapatıp, açmak gerekiyor. Onun dışında başlangıçta Steam, RIOT vb. otomatik açılmasını kapatın.
Ayrıca başlangıçda kütüphanenin açılmasını, kütüphane ve arkadaşlar arayüzündeki performans ayarlarını da yapabilirsiniz. Tamamen size kalmış. Ama Steam EG olaya dahil olduğundan beri, arayüzlerdeki yansıma vb. artırdığından beri yüksek kaynak tüketiyor.
Tuna1789
Becerikli
Makine boşta değil ki? Steam/Zen Browser/Vanguard gibi şeyler altta açık zaten. Görev yöneticisinde başlangıç kısmının SS'ini atar mısın?
free dos geldi işletim sistemini ve bitdefenderi kendim yükledim zaten ana sorun bence masaüstü pencere zımbırtısı 2.800mb (?) kullanıyor o dursa rahatlar makinaİşletim sistemi ve Bitdefender yüklü geldiyse temiz kurulum yapın. Genelde donanım firmaları gerekli olanları yükle ve ince ayar yapmadan bırak kafasında iş yapıyorlar. Ayrıca anlaşmalı oldukları gereksiz uygulamaları da yükleyebiliyorlar.
tüm güncellemeleri halletim alalı 4-5 gün oldu hala yapması normal mi ki?Yeni aldım diyorsun arkaplan da güncelleme yapıyordur windows biraz zaman tanı bence
F4T1H
Çalışkan
2. el mi?
Öyle ise bence bir at.
Tuna1789
Becerikli
Hayır 0 ürün.
Tuna1789
Becerikli
İlk aldığım hiçbir cihazda bu kadar RAM kullanımını görmedim. Tuhaf...
İlk birkaç gün 15-25 civarıydı ne oldu bilmiyorum.