Bütçe
35000
En son bu işleri bıraktığımda Gigabyte PSU konusunda büyük sıvıyordu 🤣 Sonradan düzelttiyse bakabilirim teşekkür ederim.

Şu an MSI kullanıyorum ve başıma bela oldu. MSI almam daha kolay kolay. Bu X870 ile X870E çipsetleri arasında tam olarak ne fark var?
"E" ibaresi bulunan anakartlar çift yongaya sahip. Böylece veri yolu paylaşımları daha az, port sayısı daha fazla vs.vs.

Tabi Bu dediklerim anakart üreticisine ve modeline göre değişebiliyor.

İyi Sosyaller. Şöyle bir sisteme sahibim şu an:

Eki Görüntüle 179877

Kasam çok büyük farkındayım ancak fanlarla ve modifikasyonlarımla dolduracağım.

Sadece anakart ve PSU değiştirebilirim. Anakart için bütçem 25.000, PSU içinse 10.000 TL civarı. Anakart ve PSU'nun rengi konusunda kararsız kaldım. Beyaz ya da siyah olmak üzere öneri istiyorum. Anakart olarak ROG X870E-E düşündüm ancak siyah. PSU olarak aklımda bir şey yok ancak siyah olsa dahi sleeved kablo ile çözerim en kötü. Tek istediğim en az 1000W olmalı ve elimdeki RM750X ile eşit ya da daha iyi kaliteye sahip olmalı.
PSU konusuna @Yusuf7878 bakıyor zaten. 🙂

Bende anakartı yanıtlayayım.

Beyaz zorunluluğu varsa tek seçeneğiniz şu; https://www.akakce.com/anakart/en-u...3__RWEkZ4UpejyZ2nx61GetTdBOPvIkIaAk0XEALw_wcB

Ancak 2. Ve 3. M2 slotları ekran kartıyla aynı veri yolunu kullanıyor ve beraberinde x16 slotu x8 olarak çalışıyor.

PSU konusuna @Yusuf7878 bakıyor zaten. 🙂

Bende anakartı yanıtlayayım.

Beyaz zorunluluğu varsa tek seçeneğiniz şu; https://www.akakce.com/anakart/en-u...3__RWEkZ4UpejyZ2nx61GetTdBOPvIkIaAk0XEALw_wcB

Ancak 2. Ve 3. M2 slotları ekran kartıyla aynı veri yolunu kullanıyor ve beraberinde x16 slotu x8 olarak çalışıyor.

Gigabyte şu an nasıldır? 2 3 yıl önce deneyimim ve gördüklerim hiç iyi değildi en azından RGB Fusion ve BIOS için.

Gigabyte şu an nasıldır? 2 3 yıl önce deneyimim ve gördüklerim hiç iyi değildi en azından RGB Fusion ve BIOS için.
Eskiye nazaran daha iyi. Ortalama üstü diyebiliriz.

Beyaz olarak başka bir alternatif yok. Aorus Elite ICE düşünebilirsiniz. Pro'nun biraz kırpılmış hali diyebilirim.

İyi Sosyaller. Şöyle bir sisteme sahibim şu an:

Eki Görüntüle 179877

Kasam çok büyük farkındayım ancak fanlarla ve modifikasyonlarımla dolduracağım.

Sadece anakart ve PSU değiştirebilirim. Anakart için bütçem 25.000, PSU içinse 10.000 TL civarı. Anakart ve PSU'nun rengi konusunda kararsız kaldım. Beyaz ya da siyah olmak üzere öneri istiyorum. Anakart olarak ROG X870E-E düşündüm ancak siyah. PSU olarak aklımda bir şey yok ancak siyah olsa dahi sleeved kablo ile çözerim en kötü. Tek istediğim en az 1000W olmalı ve elimdeki RM750X ile eşit ya da daha iyi kaliteye sahip olmalı.

Bu kasayı Custom sıvı soğutma ile doldurmak lazım.