Bütçe
35000
Eğer çekinceleriniz var ise beyaz olarak bu çipsette başka alternatifiniz yok. Siyah olarak ise sadece Asus kalıyor, ProArt ve ROG Strix.

ROG'a daha yakınım.

Bu kasayı Custom sıvı soğutma ile doldurmak lazım.

Custom sıvı soğutma yapmak istemiyorum bakımından ve uğraşından ötürü.

Kötü veya güzel durur demek bana düşmez. Sistemi siz kullanacaksınız.

MSI'ın "Tomahawk" serisinde sorunlar mevcut ve bunu az kişi yaşamıyor. MSI tarafında MPG X870E Carbon Wi-Fi modeline bakabilirsiniz.

Yine de sizin fikrinizi alayım hocam.

ROG'a daha yakınım.

Custom sıvı soğutma yapmak istemiyorum bakımından ve uğraşından ötürü.

5 adet M2 slotu mevcut. Bunlardan 2. Ve 3. Slotu PCIEX16(G5) ike paylaşıyor. Bu slotlardan herhangi birini doldurduğunuzda X16 slotu x8'e düşüyor. Orta ve alt segment ekran kartlarında bunu hissetmezsiniz fakat üst düzeylerde hissedersiniz.

Zor ama başka türlü dolmaz o kasa, ya da bir monitör ekranı modlayıp sağ boşluğa montajlayacaksınız.

Neyse konuyu bulandırmayım.

Aklımda bir şeyler var kasayı modlamak adına. Yoksa kasam aslında tam custom sıvı soğutma kasası bunu biliyorum hocam.

5 adet M2 slotu mevcut. Bunlardan 2. Ve 3. Slotu PCIEX16(G5) ike paylaşıyor. Bu slotlardan herhangi birini doldurduğunuzda X16 slotu x8'e düşüyor. Orta ve alt segment ekran kartlarında bunu hissetmezsiniz fakat üst düzeylerde hissedersiniz.

Bu olay tüm X870E'lerde geçerli mi acaba?

Yine de sizin fikrinizi alayım hocam.
İki anakartta çok iyi modeller.

Paylaşım olayında MSI biraz daha iyi. Sadece 2. M2 Slotu ekran kartıyla paylaşımlı.

MSI genelde arkadaki USB bağlantılarının veri yolunu kullanıyor.
(Kesin konuşmayayım ancak "Tomahawk" serisindeki sorunlar bundan kaynaklı olabilir. Ses jakının aşırı kalitesiz davranması, USB portlarının arızalanması gibi sorunlar mevcut. MPG'de bunları yaşayanı görmedim açıkçası.)

Genel stabileteye baktığımızda Asus bir tık önde.
Soğutma performansında da Asus.

VRM kapasitesine girmeyeceğim. İkisinde de 9950X3D'den 3 tane filan besleyecek kapasite var. 😀

MSI'da 4 (1'i paylaşımlı), Asus'ta 5 adet (2'si paylaşımlı) m2 yuvası var.

Bu olay tüm X870E'lerde geçerli mi acaba?
Bütçeniz dahilinde bulunan tüm anakartlarda geçerli.

MAG X870E Tomahawk paylaşımlı değildi diye hatırlıyorum. Fakat yaşanan sorunlardan kaynaklı şuan için alınmamalı.

İki anakartta çok iyi modeller.

Paylaşım okayında MSI biraz daha iyi. Sadece 2. M2 Slotu ekran kartıyla paylaşımlı.

MSI genelde akradaki USB bağlantılarının veri yolunu kullanıyor.
(Kesin konuşmayayım ancak "Tomahawk" serisindeki sorunlar bundan kaynaklı olabilir. Ses jakının aşırı kalitesiz davranması, USB portlarının arızalanması gibi sprunlar mevcut. MPG'de bunları yaşayanı görmedim açıkçası.)

Genel stabileteye baktığımızda Asus bir tık önde.
Soğutma performansında da Asus.

VRM kapasitesine girmeyeceğim. İkisinde de 9950X3D'den 3 tane filan besleyecek kapasite var. 😀

MSI'da 4 (1'i paylaşımlı), Asus'ta 5 adet (2'si paylaşımlı) m2 yuvası var.

Şu an B650M Mortar anakartımda yaşamadığım sorun kalmadı açıkçası. Bilgisayarımı yeniden başlatırsam RAM görmüyor ve anakartım zamanla yamulduğu için işlemcimi soğutamıyorum en basitinden. Bu yüzden soğudum yoksa AM4'te Meg Ace kullanırken memnundum.

MAG X870E Tomahawk paylaşımlı değildi diye hatırlıyorum. Fakat yaşanan sorunlardan kaynaklı şuan için alınmamalı.

O anakart sorunsuz olsa dahi almazdım çünkü MSI yüzyılının en berbat tasarımıyla karşımızdalar 😂

@Yusuf7878 yeni gördüm de Lian Li'nin Edge Gold PSU'suna pek iyi değil demiştiniz. Bu modelin Platinum modeli de var mış onun kalitesi nasıl?

Son düzenleme:
Şu an B650M Mortar anakartımda yaşamadığım sorun kalmadı açıkçası. Bilgisayarımı yeniden başlatırsam RAM görmüyor ve anakartım zamanla yamulduğu için işlemcimi soğutamıyorum en basitinden. Bu yüzden soğudum yoksa AM4'te Meg Ace kullanırken memnundum.

O anakart sorunsuz olsa dahi almazdım çünkü MSI yüzyılının en berbat tasarımıyla karşımızdalar 😂

@Yusuf7878 yeni gördüm de Lian Li'nin Edge Gold PSU'suna pek iyi değil demiştiniz. Bu modelin Platinum modeli de var mış onun kalitesi nasıl?

Onun iyi fakat fiyatı çok kötü.

Bu bütçede en az 1000W olmak şartıyla beyaz bir PSU var mı peki? Veya siyah olsa bile bundan daha iyi kalitededir diyebileceğimiz bir PSU var mı?

NZXT C1000 2024 tabii ki. Neredeyse tüm konularda Lian Li'den çok daha önde. Hem iç kalite olarak hem de performans olarak. Özellikle hold_UP süresinde rakibi yok.