Bütçe
35.000 TL
14t Pro eski kaldığı icin almayı düşünmüyorum ayrıca cevap yazan herkese teşekkür ederim 16e ya da 400 Pro'ya da 15t alacağım.

Yazılım derken sadece 3-4 senede cökme vb yaşatmiyacsk anlamında demiştim yazılıma iyice önem versem 16e alırdım açıkçası.

Hocam 16e dediğiniz telefon ekranı bile 60Hz.
Ve 1tane kamerası mevcut bu kadar telefon arasından 16e alınmaz.

Hocam 35e Mi 14T Pro yok, en ucu 256 modeli 512'den daha pahalıya satılıyor. Onur türlü evet ben de size katılıyorum 1 güncellemeyi bırak yazılım desteği olmasa bile pek önemli değil bence.

En başta bütçe çıkarsan diye kendisine belirttim zaten.
Ben karısmıyorum artık dedigimi dedim.

14t aldığım zaman 5 ay sonra güncelleme almayıp 1 senede sonra elimde alev alacak telefonun sahibi ben olacağım siz burada öneriyorsunuz ama olacak olan bana yine olacak size normal olarak işin ucu size dokunmayacak 16e ya da Honor 400 Pro'ya da 16e alacağım açıkçası.

iPhone kullanıyorum yakın çevremde de kullanan çok var hepsi ısınıyor belli bir süreden sonra
Çoğuda batarya kaynaklı.

Stabilizeden kasıt nedir burada hocam? Birden fazla alanda stabil kelimesini kullanabiliriz.

Ben de özelikle Android telefondan cok anlamıyorum açıkçası aşağı yukarı bazı şeyleri biliyorum örnek olarak 14t Pro S24+ gibi tarihi eserlerin alınmayacağını ama stabil derkende Fortnite testlerine baktım örnek olarak listede olan X7 Pro cok FPS Drop yaşarken 15t daha az FPS Drop yaşıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
En başta bütçe çıkarsan diye kendisine belirttim zaten.
Ben karısmıyorum artık dedigimi dedim.

Ben de karışmıyorum artık.
16e bence eklemek bile çok mantıksız.

Bende özelikle Android telefondan cok anlamıyorum açıkçası aşağı yukarı bazı şeyleri biliyorum örnek olarak 14t Pro S24+ gibi tarihi eserlerin alınmayacağını ama stabil derkende Fortnite testlerine baktım örnek olarak listede olan X7 Pro cok FPS düşmesi yaşarken 15t daha az FPS düşmesi yaşıyor.

Tamamda hocam 16e özellikleri iyi bir telefonmu sizce en basiti hepsinde temel 120Hz ekran gelirken bunda 60Hz.

Yani benim telefonum ısınsın ama bu özelliklere sahip olmasın. 60Hz telefonlar şu an 10bin TL civarlarında.
Ben çok dert etmiyorum ısınmasını şu an yaklaşık 2.5yıldır kullanıyorum bence normal ısınması.
Exynos işlemci olduğu için ekstra ısınır fakat öyle ısınma deyince insanın aklına gelen devasa bir ısınma vs yok
Batarya %80civarlarında iPhone kullanan arkadaşlarımında dediğim gibi ısınıyor.
Ve Samsung yerel fiyatlandırma yapıyor yoksa yurt dışında hemen hemen aynı iPhone ile.
Bence Türkiye'de iPhone alınmaz.

Karar size kalmış hocam.

14t aldığım zaman 5 ay sonra güncelleme almayıp 1 senede sonra elimde alev alacak telefonun sahibi ben olacağım siz burada öneriyorsunuz ama olacak olan bana yine olucak size normal olarak işin ucu size dokunmayacak 16e ya da Honor 400 Pro'ya da 16e alacağım açıkçası.
14t pro demek istediniz galiba. Eğer doğru ise mi 14t pro asla alev falan alacak bir cihaz değil. Size çok stabil hiç ısınmıyor desem doğru olmaz fakat mi 15t'den inanın hiç geri kalan bir tarafı yok. Mi 15t daha stabil falan bu söz konusu bile değil.

14t Pro demek istediniz galiba. Eğer doğru ise Mi 14T Pro asla alev falan alacak bir cihaz değil. Size çok stabil hiç ısınmıyor desem doğru olmaz fakat mi 15T'den inanın hiç geri kalan bir tarafı yok. Mi 15t daha stabil falan bu söz konusu bile değil.

14t Pro'ya baktım en ucuz ithalatcı garantili olarak satılıyor Xiaomi Türkiye garantili olarak satılanda yuvarlak hesap 40.000 TL'den başlıyor 15t yede baktım 15t POCO X7 Pro işlemcisini kulandığı icin 15t de almaktan vazgectim son durum olarak ana baktığım cihaz Honor 400 Pro yan olarakda bütçem yetmezse diye garanti olarak POCO F7 yan cihaz olarakda S25 FE ve POCO F7 Pro bakıyorum.

Ben de karışmıyorum artık.
16e bence eklemek bile çok mantıksız.

Tamamda hocam 16e özellikleri iyi bir telefonmu sizce en basiti hepsinde temel 120Hz ekran gelirken bunda 60Hz.

Yani benim telefonum ısınsın ama bu özelliklere sahip olmasın. 60Hz telefonlar şu an 10bin TL civarlarında.
Ben çok dert etmiyorum ısınmasını şu an yaklaşık 2.5yıldır kullanıyorum bence normal ısınması.
Exynos işlemci olduğu için ekstra ısınır fakat öyle ısınma deyince insanın aklına gelen devasa bir ısınma vs yok.
Batarya %80civarlarında iPhone kullanan arkadaşlarımında dediğim gibi ısınıyor.
Ve Samsung yerel fiyatlandırma yapıyor yoksa yurt dışında hemen hemen aynı iPhone ile.
Bence Türkiye'de iPhone alınmaz.

Karar size kalmış hocam.

Mağazada dolaşırken temsilci Oppo reno 14 5g yi bayağı övdü ama burda bahsi pek geçmiyor. Dış görünüşü tutuşu bana güzel geldi. Fotoğrafı 32x zoom yapıp yapay zekayla düzeltiyor falan göz sağlığı konusunda aynı Honor gibi pwm düzeyi yüksek. İsterseniz bu modele de bi göz atabilirsiniz. Ben de araştırma içindeyim.

14t Pro'ya baktım en ucuz ithalatcı garantili olarak satılıyor Xiaomi Türkiye garantili olarak satılanda yuvarlak hesap 40.000 TL'den başlıyor 15t yede baktım 15t POCO X7 Pro işlemcisini kulandığı icin 15t de almaktan vazgectim son durum olarak ana baktığım cihaz Honor 400 Pro yan olarak da bütçem yetmezse diye garanti olarak POCO F7 yan cihaz olarak da S25 FE ve POCO F7 Pro bakıyorum.

Honor 400Pro hakkında kamera problemi duymuştum bir yerden araştırmanı tavsiye ederim derince.

Ben herhalde alsam yine Samsung alırdım.