Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 17 Aralık 2023
35'e M2 bulunmuyorsa alınabilir. Elbette kullanım amacına göre. 8 GB RAM yetersiz diyene bakma. Windows değil bu.
Kullanım senaryoları ve hedef kitleye göre değerlendirin bu cihazı arkadaşlar.
1- Hedef kitle: öğrenciler veya halihazırda güçlü bir bilgisayarı olan fakat daha hafif, sağda solda rahatça kullanacağı ikinci bir cihaz arayanlar.
2- Öğrenciler için kullanım senaryosu: Oyun oynamıyorsun, yazılım, mühendislik gibi ağır bilgisayar programlarını çalıştırman gereken bir bölüm okumuyorsun. Öğrenciliğinin getirdiği sorumlulukları browser, pdf, word üçgeninde hallediyorsun. İyi ekran, iyi klavye, iyi batarya, iyi mikrofon ve kamera istiyorsun.
Kısaca herkesin senaryosu aynı sanmaya gerek yok. Laptop alınır mı ya kasa topla muhabbetine dönmesine gerek yok.
20-30 tarayıcı sekmesi, 20-25 pdf ve word açık benim neomda. Bunlar açıkken müzik dinliyorum, taşınabilir monitörümü bağlıyorum. 8gb ram yüzünden hiç sorun yaşadım mı? Yaşamadım. İşim bitince kapağı kapatıyorum, açtığım zaman kaldığım yerden devam ediyorum.
Ek olarak windows bilgisayarların kasaları çok kalitesiz ya. Premium seri diye hp omen aldım, 2 yıl dolmadan ekran yamuldu
?
1- Hedef kitle: öğrenciler veya halihazırda güçlü bir bilgisayarı olan fakat daha hafif, sağda solda rahatça kullanacağı ikinci bir cihaz arayanlar.
2- Öğrenciler için kullanım senaryosu: Oyun oynamıyorsun, yazılım, mühendislik gibi ağır bilgisayar programlarını çalıştırman gereken bir bölüm okumuyorsun. Öğrenciliğinin getirdiği sorumlulukları browser, pdf, word üçgeninde hallediyorsun. İyi ekran, iyi klavye, iyi batarya, iyi mikrofon ve kamera istiyorsun.
Kısaca herkesin senaryosu aynı sanmaya gerek yok. Laptop alınır mı ya kasa topla muhabbetine dönmesine gerek yok.
20-30 tarayıcı sekmesi, 20-25 pdf ve word açık benim neomda. Bunlar açıkken müzik dinliyorum, taşınabilir monitörümü bağlıyorum. 8gb ram yüzünden hiç sorun yaşadım mı? Yaşamadım. İşim bitince kapağı kapatıyorum, açtığım zaman kaldığım yerden devam ediyorum.
Ek olarak windows bilgisayarların kasaları çok kalitesiz ya. Premium seri diye hp omen aldım, 2 yıl dolmadan ekran yamuldu
Mordor Kumpircisi
Uzman
Neo alınmaz. En kötü M1 işlemcili Macbook Air, Neo'dan iyi. Ayrıca Apple'ın A18 çipe, M serisi işlemciler kadar uzun süre yazılım desteği vereceğini de sanmıyorum.
5 yıl önce çıkmış m1'i ancak ikinci elde bulursun makul fiyataNeo alınmaz. En kötü M1 işlemcili Macbook Air, Neo'dan iyi. Ayrıca Apple'ın A18 çipe, M serisi işlemciler kadar uzun süre yazılım desteği vereceğini de sanmıyorum.
- Makaleler
- 6
35.000 TL'ye sarı siteden M1 Pro işlemcili MacBook Pro kovalardım.
Ekranı olsun, çipi olsun, malzemesi, hoparlörü inanılmaz üst düzey bir alet kullanmıs olursun.
Ekranı olsun, çipi olsun, malzemesi, hoparlörü inanılmaz üst düzey bir alet kullanmıs olursun.
İkinci el problem değilse m2 daha iyi, tercih edilebilir. Ancak m1'in daha iyi olduğuna katılmıyorum. Yanyana kıyasladım, ikinci elini kovalamaya değecek fark yok. Ekranı daha kötü geldi, hoparlör daha iyi diyorlar ama belirgin bir fark duyamadım yerleştirilen konum haricinde. Bir de klavye ışığı var işte, bakmadan yazıyoruz çok şükürNet bir şekilde aynı paraya ikinci el, temiz, az kullanılmış M2 alırdım. İkinci eli şu anda o civarda geziyor.
- Makaleler
- 6
İkinci el problem değilse M.2 daha iyi, tercih edilebilir. Ancak m1'in daha iyi olduğuna katılmıyorum. Yan yana kıyasladım, ikinci elini kovalamaya değecek fark yok. Ekranı daha kötü geldi, hoparlör daha iyi diyorlar ama belirgin bir fark duyamadım yerleştirilen konum haricinde. Bir de klavye ışığı var işte, bakmadan yazıyoruz çok şükür.
MacBook Neo'dan çok daha ucuza M1 Air alabilirsin. Ayrıca Neo ile denkler. Açıkçası o durumdan M1 Air çok avantajlı olur.
Evet büyük farkları yok, o yüzden ikinci elini alacağım bir cihaz olmaz diyorum.MacBook Neo'dan çok daha ucuza M1 Air alabilirsin. Ayrıca Neo ile denkler. Açıkçası o durumdan M1 Air çok avantajlı olur.