Bütçe
350-400

ElbaNrosSS

Yetkin
RGB şerit LED lazım kasa için USB'li lazım ben anlamıyorum, 3 cipli iyi oluyor diyorlar önerir misiniz kaliteli bir şey?

Bütçe 350-400 TL.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

1 metre yeterli olursa ve bütçeyi biraz daha aşabilirseniz bu ürünleri inceleyebilirsiniz:

Şerit LED hakkındaki incelemem:

1 yıldan fazladır kullanıyorum, gayet memnunum. USB kontrolcü ile birlikte 2 metre LED şerit kullanıyorum, bazı animasyonlarda milisaniyelik takılmalar oluyor, bunun birkaç sebebi olabilir: LED'lere verdiğim amper miktarı düşük olabilir veya benim kullandığım kontrolcüden kaynaklı olabilir, net bir şey söyleyemem bu konuda, onun dışında üründen çok memnun olduğumu söylemeliyim. İncelemenizi tavsiye ederim.

@Techmo Led yoğunluğu güzel, ürünü ben de beğendim. Bir şey sormak istiyorum konuyu dağıtmadan, kenar çevirmelerinde LED'lerde kırılma olması durumunda zarar görebiliyor. Bunu nasıl yapıyorsunuz?

@Techmo Led yoğunluğu güzel, ürünü ben de beğendim. Bir şey sormak istiyorum konuyu dağıtmadan, kenar çevirmelerinde ledlerde kırılma olması durumunda zarar görebiliyor. Bunu nasıl yapıyorsunuz?
Bunun için "L" şeklinde 3 pin köşe konnektörleri var, konnektör ile kullanmak daha sağlıklı olur elbette. Bunun dışında ben konnektör kullanmadan direkt LED'in kendisini de köşelerden kıvırarak bir süre kullandım ve ardından tekrar düzelttim, halen kullanıyorum, bir sorun oluşmadı.

Bu video yardımcı olabilir:

Bunun için "L" şeklinde 3 pin köşe konnektörleri var, konnektör ile kullanmak daha sağlıklı olur elbette. Bunun dışında ben konnektör kullanmadan direkt LED'in kendisini de köşelerden kıvırarak bir süre kullandım ve ardından tekrar düzelttim, halen kullanıyorum, bir sorun oluşmadı.

Daha önce benzer bir led çekme işleminde zayi ettiğim şerit olmuştu. Kırıldıktan sonra çöp oldu maalesef. Köşe konnektörler şimdi daha yaygın olmaya başladı, o zaman bulamamıştım. Teşekkür ederim ilginize.

Bunun için "l" şeklinde 3 pin köşe konnektörleri var, konnektör ile kullanmak daha sağlıklı olur elbette. Bunun dışında ben konnektör kullanmadan direkt LED'in kendisini de köşelerden kıvırarak bir süre kullandım ve ardından tekrar düzelttim, halen kullanıyorum, bir sorun oluşmadı.

Hocam bunu anakarttaki yere takabilir miyiz? Videoda kontrol kartına takmış da, hem de bilgisayardan güç vermez mi RGB yerinden?
Anakart: Gigabyte H410M-H v1.

Hocam bunu anakarttaki yere takabilir miyiz? Videoda kontrol kartına takmış da, hem de bilgisayardan güç vermez mi RGB yerinden?
Anakart: Gigabyte H410M-H v1.
Öncelikle bu WS2812b şerit LED'in ARGB olduğunu belirteyim. 3 pin 5V güç ile beslenir. 4 pin 12V RGB girişine takılmaz, takılmaya çalışılırsa kısa devre olma ihtimali yüksektir.

Benim önerdiğim 2 ürün birbirini tamamlıyor, anakart bağlantısı gerekmeden sadece USB'den güç alarak şerit LED'i kumanda ile kontrol edebilirsiniz.

Bunun dışında bu şerit LED, doğru konnektör ile anakartın 3 pin ARGB yuvasına takılabilir ve varsa anakartın yazılımı ile de kontrol edilebilir. Ancak anakarttaki ARGB yuvasının, kaç metreye kadar şerit LED'e enerji verebileceği hakkında net bilgim bulunmamaktadır.

Öncelikle bu WS2812b şerit LED'in ARGB olduğunu belirteyim. 3 pin 5V güç ile beslenir. 4 pin 12v RGB girişine takılmaz, takılmaya çalışılırsa kısa devre olma ihtimali yüksektir.

Benim önerdiğim 2 ürün birbirini tamamlıyor, anakart bağlantısı gerekmeden sadece USB'den güç alarak şerit LED'i kumanda ile kontrol edebilirsiniz.

Bunun dışında bu şerit LED, doğru konnektör ile anakartın 3 pin ARGB yuvasına takılabilir ve varsa anakartın yazılımı ile de kontrol edilebilir. Ancak anakarttaki ARGB yuvasının, kaç metreye kadar şerit LED'e enerji verebileceği hakkında net bilgim bulunmamaktadır.

12V şerit LED önerir misin anakarta uyumlu benim?