Learnof

Üstün
Makaleler
2
Çoğu baskı işi ile uğraşanlar destek olarak ağaç kullanıyor. Ben de ağaç kullanıyorum fakat destekler tablaya iyi yapışmazken bir de üstüne baskıdan çıkartırken baskının yüzeyinde izler bırakıyor. Shorts'ta yabancı kanallar önüme çıkıyor. Adamların baskılarındaki ağaçlar çıt çıt diye ayırılıyor. Yazıcı olarak Ender 3 V3 SE kullanıyorum. Filament olarak da Creality Hyper Series kullanıyorum. Ayarlarım ve baskı aşağıdaki gibidir.

WhatsApp Image 2025-09-07 at 11.16.26.webp

WhatsApp Image 2025-09-07 at 11.16.26.webp

WhatsApp Image 2025-09-07 at 11.16.27.webp

1757233611429.webp

1757233632548.webp

1757233652306.webp

1757233676800.webp

Kamera arkası destekleri ısıtıyorlar bende aynısını yapıyorum kaynar olmayacak şekilde musluktan akan sıcak su veya yakın tutmadan fön makinesi tarzı sıcaklık biraz vurursan destekler tamamen ayrılıyor fakat videolarda direk ısı tabancası vuruyorlar, Pla'da ne yaptığını bilmiyorsan kocaman bir göçüğe sahip olursun ayrıca top Z distance gibi şeyleri de düzgün ayarlaman gerekiyor.

Bu arada kullandığın tablayı da ben hiç sevmiyorum. S1 de ne kadar ayarlarsam ayarlayayım hep iz çıkıyordu. Pei tablaya bakabilirsin istersen Z offseti yanlış ayarlayıp nozzle sürt kolay kolay iz çıkmaz.

Tabla işine sonra mutlaka bakacağım hocam. Ayarlarımda bir hata var mı? Nasıl daha iyi baskı alabilirim? Desteklerin tablaya yapışmasını istiyorum.

Tabla işine sonra mutlaka bakacağım hocam. Ayarlarımda bir hata var mı? Nasıl daha iyi baskı alabilirim? Desteklerin tablaya yapışmasını istiyorum.

Top Z distance önemli fazla uzak olursa baskı kalitesizleşir ve yapışma artar yakın olursa da yine aynısı olur tek tek test baskısı alıp denemek gerekiyor ben 0.21 tutuyordum sanırım. Ayrıca makinen renkli baskı destekliyorsa supporta özel materyaller var direk çözülebildiği için sökmene bile gerek kalmıyor ama makinen çok atık bırakıyorsa maaliyetin artabilir.