Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

DeadlyMania7 106

Seçkin
Yer
Cehennemin dibi
Elimde Printables'dan 3D baskı için bir model var. Benim bunun 2 versiyonunu yapıp tek dosyaya koymam lazım. Bunu nasıl yapabilirim? Birini küçültüp birini büyüteceğim ve cm cinsinden boyutları görmem gerek.

Çözüm
Elimde Printables'dan 3D baskı için bir model var. Benim bunun 2 versiyonunu yapıp tek dosyaya koymam lazım. Bunu nasıl yapabilirim? Birini küçültüp birini büyüteceğim ve CM cinsinden boyutları görmem gerek.

Direkt slicer üzerinden yapabilirsin eğer her tarafın aynı oranda küçülmesini istiyorsan uniform scale açık olmalı.
Modele tıkla.

1789069182719.webp

Yukarıdan scale ayarını seç veya s tuşuna bas.

1789069299248.webp

Gelen menüden hem yüzdesel hem de mm cinsinden boyutu düzenleyebilirsin.

1789069242896.webp
Elimde Printables'dan 3D baskı için bir model var. Benim bunun 2 versiyonunu yapıp tek dosyaya koymam lazım. Bunu nasıl yapabilirim? Birini küçültüp birini büyüteceğim ve CM cinsinden boyutları görmem gerek.

Direkt slicer üzerinden yapabilirsin eğer her tarafın aynı oranda küçülmesini istiyorsan uniform scale açık olmalı.
Modele tıkla.

1789069182719.webp

Yukarıdan scale ayarını seç veya s tuşuna bas.

1789069299248.webp

Gelen menüden hem yüzdesel hem de mm cinsinden boyutu düzenleyebilirsin.

1789069242896.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Bu Orca Slicer. Bambu Studio ile PrusaSlicer'ın birleşiminden yapılmış melez bir topluluk Slicer'ı. Bambu'nun menü ve kullanım rahatlığını Prusa'nın destekleme gibi sektörde daha iyi olan algoritmaları ve diğer özellikleriyle birleştiriyor. Yıllardır severek kullanıyorum.

1789069417564.webp

Bu orca slicer. Bambu Studio ile prusaslicer'ın birleşiminden yapılmış melez bir topluluk Slicer'ı. Bambu'nun menü ve kullanım rahatlığını Prusa'nın destekleme gibi sektörde daha iyi olan algoritmaları ve diğer özellikleriyle birleştiriyor. Yıllardır severek kullanıyorum.

Eki Görüntüle 279482

Hemen kurup deniyorum hocam. Orijinal site bu mudur? Bir de ortasında - olan site var. OrcaSlicer — Official Website & Downloads

Hemen kurup deniyorum hocam. Orijinal site bu mudur? Bir de ortasında - olan site var. OrcaSlicer — Official Website & Downloads

GitHub sayfasına güvenmek en doğrusu. https://github.com/OrcaSlicer/OrcaSlicerBu arada dosya olarak çıkartmayı göstermemişim, o da şöyle: Boyutu ayarladıktan sonra tabladaki modele sağ tıklarsan STL olarak dışa aktarma seçeneği çıkıyor.

Bu arada kendi yazıcına özel insanların yaptığı ayarları uygulamanı tavsiye ederim varsayılan olarak gelenler daha yavaş olabiliyor.

GitHub sayfasına güvenmek en doğrusu. https://github.com/OrcaSlicer/OrcaSlicerBu arada dosya olarak çıkartmayı göstermemişim, o da şöyle: Boyutu ayarladıktan sonra tabladaki modele sağ tıklarsan STL olarak dışa aktarma seçeneği çıkıyor.

Bu arada kendi yazıcına özel insanların yaptığı ayarları uygulamanı tavsiye ederim varsayılan olarak gelenler daha yavaş olabiliyor.

Hocam sadece tasarımı yapacağım 3D yazıcım yok. İstediğim baskıyı tarif ediyorum 3D baskıcılar özel tasarım parası alıyor. Kendim modeli yapıp atarsam daha ucuza mâl edebilirim.

Hocam sadece tasarımı yapacağım 3D yazıcım yok. İstediğim baskıyı tarif ediyorum 3D baskıcılar özel tasarım parası alıyor. Kendim modeli yapıp atarsam daha ucuza mâl edebilirim.

He o zaman sistemden rastgele bir yazıcı seçip slice tuşuna basmadan yine ölçekleme kullanabilirsin. Tinkercad ve FreeCAD ile de yaparsın ama bence böyle daha hızlı.

He o zaman sistemden rastgele bir yazıcı seçip slice tuşuna basmadan yine ölçekleme kullanabilirsin. Tinkercad ve FreeCAD ile de yaparsın ama bence böyle daha hızlı.

Hocam bu ilk mesajda anlattığınız işlem bütün oranları mı değiştiriyor? Çap olarak malzemenin aynı kalması lazım sadece uzunlukları değiştirmem gerek

1789070614886.webp