Evde ufak tefek, projeler yapmak ya da örneğin bir eşyanızın, ürününüzün plastik bir parçası kırıldı diyelim onları üretmek için bile alınabilir. Hobi amaçlı figürdür, dekorasyondur onları basmak için bile kesinlikle alınır bana kalırsa. Zaten bu cihazlar eskiye kıyasla daha ucuz ve kullanışlı, kullanıcı dostu hale geldiler.
Sesli çalışır mı sorunuza gelirsek, güncel 3D yazıcıların neredeyse hepsinde sessiz anakart var. Sessiz anakart sayesinde 3D yazıcının motorunun hareket sesini duymazsınız. Ama hocam şu var, yazıcının sıcaklığını dengelemek için fanları bulunuyor. Duyarsanız sadece onların fan sesini duyarsınız o da çok değil zaten.
Eğer PLA basılırsa kötü koku oluşmaz. ABS ve ASA (sanırım ikisiydi, yanlış hatırlamıyorsam) basıldığı zaman kötü koku oluşabiliyor. Ama onlar endüstriyel plastik ürünleri zaten onları basacağınızı pek düşünmüyorum. Bakım konusunda ise güncel yazıcılarda otomatik tabla kalibrasyonu var. Ayda bir yazıcınızın millerini temizlersiniz sonra bir güzel de yağlarsınız cillop gibi olur. Arada sırada ucunu da temizlemeyi unutmayın (nozülden bahsediyorum).