@erdym, bu arada modelin açıklamasına sahibi 0.4mm noozle yazmış. Muhtemelen çıkar. Baskı sırasında renk değiştirmek içinde komudu vermiş.

Eki Görüntüle 190790

Bende 0.4 ile yapıyorum ama oralar çıkıyor diye kesin değil adam modeli kendi bile yapmadı muhtemelen ondan bu kadar detaylı :D. Ben bu tarz modelleri image to keychain ile otomatik yaptırıyorum hatta o küçük yerleri seçip rengini siyah yapıp daha düzgün bir baskı bile alabiliyorsun. https://makerworld.com/tr/makerlab/imageToKeychain

1759864107477.webp

Baskıyı ben yapmıyorum, yapan kişi de arkadaşım ve kız. Bu dediklerinizi nasıl anlatacağım bilmiyorum, muhtemelen anlamaz 🫤
Cevaplar için teşekkürler.

Bu arada renkleri düzeltmeyi gösterebilirim eğer o noktaları istemiyorsan en azından orca için :D

Modeli kontrol ettim de tek değişim bile yetiyormuş ben iç içe olanlardan sandım ama yapan arkadaş katmanlı versiyonu seçmiş. Bir kere filament değişimi yeterli ayrıca beyaz noktalarda olmayacak çünkü beyazlar ayrı bir katmanda. Ütüleme modunu unutma yoksa çok kötü olur :D

1759864372158.webp

1759864390888.webp

Bu arada renkleri düzeltmeyi gösterebilirim eğer o noktaları istemiyorsan en azından orca için :D

Modeli kontrol ettim de tek değişim bile yetiyormuş ben iç içe olanlardan sandım ama yapan arkadaş katmanlı versiyonu seçmiş. Bir kere filament değişimi yeterli ayrıca beyaz noktalarda olmayacak çünkü beyazlar ayrı bir katmanda. Ütüleme modunu unutma yoksa çok kötü olur :D

Eki Görüntüle 190794

Eki Görüntüle 190795
Ayrı diller konuşuyoruz şu an hocam 😄
Ütüleme mi bilmiyorum ama şu linktekini okulda görmüştüm çok güzel duruyordu baskısı. Bunun gibi basar sanırım.

Ütüleme mi bilmiyorum ama şu linktekini okulda görmüştüm çok güzel duruyordu baskısı. Bunun gibi basar sanırım.

Eğer slicer yani program ingilizceyse ironing denen bir ayar var onu kesin açın bu tarz şeylerde yüzeyi pürüzsüz yapıyor. Tabii ki biraz daha uzun sürüyor baskı ama yüzde yüz değer.
İroning kapalı:

1759865238213.webp

İroning açık:

1759865261147.webp

1759865331337.webp

Ütüleme modu üst yüzeydeki filement çıkışını azaltıyor. Yani daha pürüsüz oluyor. İsterseniz şu tarz videoları izlemesi için atabilirsiniz arkadaşınıza:

Benim bildiğim azaltıyor lakin katı yaparken değil şöyle. katı tamamladıktan sonra sıva çeker gibi tekrar üstünden çok az filament ekstrüde ederek nozzle sıcaklığıyla orayı pürüzsüzleştiriyor zaten bu yüzden bu kadar uzun sürüyor :D. Gerçi benim yaptığım kusursuz ayarlarla 60mm/s ye kadar pürüzsüz yüzeye çıkabiliyorum.

Eğer slicer yani program ingilizceyse ironing denen bir ayar var onu kesin açın bu tarz şeylerde yüzeyi pürüzsüz yapıyor. Tabii ki biraz daha uzun sürüyor baskı ama yüzde yüz değer.
İroning kapalı:

Eki Görüntüle 190799

İroning açık:

Eki Görüntüle 190800

Eki Görüntüle 190801

Benim bildiğim azaltıyor lakin katı yaparken değil şöyle. katı tamamladıktan sonra sıva çeker gibi tekrar üstünden çok az filament ekstrüde ederek nozzle sıcaklığıyla orayı pürüzsüzleştiriyor zaten bu yüzden bu kadar uzun sürüyor :D. Gerçi benim yaptığım kusursuz ayarlarla 60mm/s ye kadar pürüzsüz yüzeye çıkabiliyorum.
Ben genelde 50m/s üstünü geçirmedim. Yazıcı sapıtabiliyor.

Yanlış link atmışım arkadaşlar.