@bilinmeyeneyolculuk, kiloluyum diyerek kendini yorma. Kilon arttığı kadar boyun da uzamış. Yemene içmene dikkat edince zaten vücudun alışacaktır. Ben de ergenlikle beraber yaklaşık 10-15 kilo aldım. Lakin boyun sizin kadar uzamadı.
Hocam boy uzadı ama eskiden daha zayıf ve fit görünüyordum. Şimdi kilonun artışı boyu geçtiğinden yağlandım, yağ oranım arttı yani.

4 yılda alınan kilodan ziyade son 1 yılda almış olduğun 11 kilo göze çarpıyor. 75 civarına düşersen senin için daha iyi olur.
Evet hocam başlığı değiştirdikleri için biraz tuhaf görünüyor. Dediğiniz gibi son senede çok kg aldım özellikle yazdan bu zamana. Birde kilomun artış hızıda gittikçe sürekli artan bir seviyedeymiş gibi geliyor bana. Eskiden mesela yer yer almazken şimdi çok kolay alıp yağlanıyorum.

Hocam boy uzadı ama eskiden daha zayıf ve fit görünüyordum. Şimdi kilonun artışı boyu geçtiğinden yağlandım, yağ oranım arttı yani.
Yemek tarzın değişmiştir diye tahmin ediyorum. Batin'in dediği gibi 75 seviyelerine düşmeye çalışman iyi olacaktir. Profesyonel birinden yardım alabilir veya internetten kendinize uygun bir liste yapabilirsiniz. Ama bence sağlıklı beslenme ve yiyecek tüketme yaparsan bunlara gerek duymazsiniz.

Yemek tarzın değişmiştir diye tahmin ediyorum. Batin'in dediği gibi 75 seviyelerine düşmeye çalışman iyi olacaktir. Profesyonel birinden yardım alabilir veya internetten kendinize uygun bir liste yapabilirsiniz. Ama bence sağlıklı beslenme ve yiyecek tüketme yaparsan bunlara gerek duymazsiniz.
Hocam bana nedense yemek tarzım aynıymış gibi geliyor. Geçen seneden beri düşünüyorum ne değişmiş olabilir ne yiyordum diye ama aynı gibi. Çoğunlukla ev yemeği yerim zaten. Şu son zamanlarda daha çabuk acıkıyorum sanırım ya da porsiyonlarım ben anlamadan büyümüş olabilir ama her şey aynı gibi.

Boya göre kilo normal. Abartacak bir şey yok. 80-85 aralığı bu boy için gayet güzel. Dengede tutmanız yeterli.
Peki hocam nasıl dengede kalabilirim?? Hayatımda hiç kilomu dengede tutmaya zayıflamaya falan çalışmaıdm çok karmaşık geliyor.

Peki hocam nasıl dengede kalabilirim?? Hayatımda hiç kilomu dengede tutmaya zayıflamaya falan çalışmaıdm çok karmaşık geliyor.
Zaten yaştan dolayı metabolizmanız çok hızlı çalışıyor. Yanına biraz spor eklerseniz hem iyi vücut olur hem kilo dengede kalır. En basitinden her gün şınav mekik çekin. Hiç spor yapmadıysanız günde 10 tane 3 set başlayın. Her hafta 10 arttırın. Komplike bir durum yok yani. Beslenme olayına da çok takılmanıza gerek yok. Normal beslenin yeter. Bu yaşlarda oturduğunuz yerde bile yakarsınız. Takıntı yapmak anlamsız.

Zaten yaştan dolayı metabolizmanız çok hızlı çalışıyor. Yanına biraz spor eklerseniz hem iyi vücut olur hem kilo dengede kalır. En basitinden her gün şınav mekik çekin. Hiç spor yapmadıysanız günde 10 tane 3 set başlayın. Her hafta 10 arttırın. Komplike bir durum yok yani. Beslenme olayına da çok takılmanıza gerek yok. Normal beslenin yeter. Bu yaşlarda oturduğunuz yerde bile yakarsınız. Takıntı yapmak anlamsız.
Hocam şundan takıntı yapıyorum. Gelişimim bitti gibi geliyor ondanda her şey bir anda bana kilo yapmaya başladı diye düşündüğüm için takıntı yapıyorum. Dediklerinizi yaparım hocam sağolun.

Göbek bölgesinde aşırı yağlanma ve simit yoksa korkmana gerek yok, yaşına ve boyuna göre ideal kilonun biraz üstünde gibisin. Hareketsiz kalmamaya dikkat et. Mesela en kolay olarak, vakit sorunu olmadığı zaman asansöre binme.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam şundan takıntı yapıyorum. Gelişimim bitti gibi geliyor ondanda her şey bir anda bana kilo yapmaya başladı diye düşündüğüm için takıntı yapıyorum. Dediklerinizi yaparım hocam sağ olun.

Gelişim bu yaşta bitmez. 21-22'ye kadar devam eder. Boy uzatma egzersizleri ile 25'e kadar devam edenleri gördüm.