yiitbeys
Uzman
13'ten başka seçenek yok o zaman. 13 o parayı hak eder mi tartışılır? Bana kalırsa etmez.
Peki 15 tense 14 Pro daha mantıklı olur mu?
13'ten başka seçenek yok o zaman. 13 o parayı hak eder mi tartışılır? Bana kalırsa etmez.
Bilmediğiniz konu dediğiniz, toplasan bir elin parmağını geçmeyecek kadar iPhone hakkında mesajınız var, hepsi de ya fanboyluk kaynıyor, ya da yanlış bilgi kaynıyor.
Saydığınız maddelere tekrar bir bakalım:
1. gece modunda portre tamam, yine benim pek işime yaramayacak bir özellik ama neyse, göz ardı ediyorum.
2. çelik kasa; aşırı derece de parmak izi tutan, çok çabuk kirlenen ve çoğu iPhone kullanıcısının muzdarip olduğu bir şey.
3. prores video çekebilme; konu sahibi de dahil olmak üzere birçok iPhone kullanıcısının adını bile duymadığı bir özellik, profesyonel değilseniz ihtiyacınız yok, bu mu olmazsa olmaz özellik?
4. proraw fotoğraf çekebilme; tekrardan yazmayacağım ki sizin gibi biri için tekrar yorulmayayım, prores için ne dediysem hepsi geçerli.
5. lidar; bunda patladım iştebayağı olmazsa olmaz ya, portre fotoğraf çekerken bile lidar sensörünü kapatıp bakın, hiçbir fark oluşmayacak. Neredeyse hiçbir işe yaramayan bir şey, bu mu olmazsa olmaz? E, düz model iPhone 13 kullanıyorsunuz, sizde de yok?
6. makro çekim; yine birçok kullanıcının işine yaramayacak bir şey, kullananlar vardır elbet ancak benim için de gereksiz. Bun da göz ardı edelim, canınız sağ olsun.
7. telefoto kamera; bunu zaten açıkladım, aha bırakayım tekrar:
8. 120 Hz ekran; bunu zaten ilk cümlemde söyledim direkt.
Peki argümanınız var mı? Hadi ben yine argüman sunayım:
Eki Görüntüle 101245
Eki Görüntüle 101246
Eki Görüntüle 101247
Bunlar sadece birkaçı.
Peki, iPhone 13 Pro sıfır satılıyor mu artık? Onu da mecbur ikinci el alacak, peki 2. el bir cihaza 30-40k para vermek ne kadar mantıklı? Ben konu sahibine iPhone 15'i illa sıfır al demedim fark ettiysen.
iPhone 15'te kullanılan A16 bionic, iPhone 14 Pro serisinde kullanılan A16 bionic ile birebir aynı değil. iPhone 15'te kullanılan A16 Bionic'de 1 çekirdek fazladan GPU çekirdeği var. Dediğim gibi, iki model arasında yaklaşık %20-%25 performans farkı var. Ben argüman da sunuyorum, siz anca "1 yıl var" deyin zaten.
Argüman bulamadığım da mı? Dünyanın argümanını sundum size ve konu sahibine. Sizin sunabildiğiniz argüman ise en fazla "iPhone 13'ü "minimum" 10 yıl kullanırsın" falan oldu sadece.
Umarım ciddi değilsinizdir ya, tek ümidim bu çünkü.
Yanlış; lidar sensörü, kızılötesi ışıklar yayarak alan derinliğini ölçer sadece. Düşük ışıkta daha iyi fotoğraf çekmeye falan yaramıyor. Alın ne işe yaradığını siz bilmiyorsunuz ancak ben size atayım:
Mappedin | What is LiDAR scanning and how does Apple use it?
Discover Apple's LiDAR tech to enhance AR, room scanning, and enable precise spatial mapping. Explore how LiDAR scanning applies to indoor mapping.www.mappedin.com
iPhone, iPad veya iPod touch'ınızda Ölçüm uygulamasını kullanma - Apple Destek (TR)
Ölçüm uygulaması ve iPhone, iPad veya iPod touch kameranızla gerçek nesnelerin boyutlarını nasıl ölçebileceğinizi öğrenin. Ayrıca, desteklenen Pro aygıtlarında LiDAR Tarayıcısı'nı kullanarak nesneleri ve kişileri nasıl daha kolay ölçebileceğiniz hakkında bilgi edinin.support.apple.com
Olay şu ki sevgili iPhone'lardan anlamayan arkadaşım;
İnternet'e "iPhone 13 Pro vs iPhone 15" yazmışsın, karşına çıkan her şeyi atmışsın. iPhone 13 Pro'nun iPhone 15'e göre telefoto kamera avantajı var diyorsun da, arada 1X Zoom farkından başka bir işe yaramıyor aradaki bu fark. iPhone 13 Pro 3. bir kamera ile 77 mm optik Zoom yapabiliyor iken, iPhone 15 3. bir kameraya ihtiyaç duymadan 52 mm optik Zoom yapabiliyor. Arada 25 mm fark var. Tek fark bu yani, umarım anlamışsındır.
İşin özü, madem bilmiyorsun, insanlara yanlış bilgiler verme.
Evet olur ama 0'ı 75000 TL. O fiyata iPhone 16 Plus var. İkinci el de siz istemediğiniz için(mantıklı olarak) gerek yok. 15 yeterli.
Reis vallahi helal olsun da 2. el e girmek istemiyorum sıfırda bir hayli pahalı ne yapacağımı bilemedim gerçekten de
Ya da artık Ankara'da güvenilir bir 2. el bir mağazadan gidip de mi alsam bilemedim arkadaş bayağı bir argüman sundu.
Reis vallahi helal olsun da 2. el e girmek istemiyorum sıfırda bir hayli pahalı ne yapacağımı bilemedim gerçekten de
Ya da artık Ankara'da güvenilir bir 2. el bir mağazadan gidip de mi alsam bilemedim arkadaş bayağı bir argüman sundu.
İşin içine fiyat girmeyecekse evet.
iPhone 15 alırsanız paranıza değer; uzun bir süre de kullanırsınız, kamerası da iyidir, bataryası da iyidir, dynamic ısland'ı da iyidir. Madem 40.000TL bütçeniz var, biraz daha çıkın iPhone 15 alın. Sıfırı 52.299TL.
Eki Görüntüle 101256
2. el alırsanız daha uyguna getirirsiniz elbette. Temiz bulursanız alın derim.
Yüksek fiyatı kadar dolu donanımla gelmiyorlar, S24 8/256 yapıştır 5 sene gider.Dediğim gibi MacBook alacağım için iPhone daha iyi gibi.
Yüksek fiyatı kadar dolu donanımla gelmiyorlar, S24 8/256 yapıştır 5 sene gider.