Bütçe
40.000 TL
Aynı modelin Intel işlemcili versiyonunu kullanıyorum. Eğer Apple almayacaksanız tercih edilebilir bir model. İlk olarak olumlu özelliklerini söylemem gerekirse pil ömrü kesinlikle iyi hatta bazen işe gittiğim zaman laptopu şarja takmıyorum ve günü tamamlayabiliyorum. OLED ekranı ise efsane. Hafif, ince ve elit bir tasarımı var. Oyun performansı ise gayet iyi( bende Intel Ultra 255h+32 GB RAM olduğunu unutmayın). Grafik gerektirmeyen oyunları gayet iyi oynatırken Intel XeSS teknolojisi olan oyunlarda ise muhteşem bir performans alabiliyorsunuz. Bunun dışında re: 4, Death Stranding gibi oyunlar rahatlıkla oynatılıyor. Hoparlör kalitesi ve Wi-Fi kalitesi ise muhteşem.

Olumsuz özelliklerine gelirsek gelen termal macun inanılmaz kalitesiz ve ürün termal macun tazelemesinden sonra bile ısınıyor. Tabii bunda Intel işlemcilerin ekstra ısınması, yaşadığım yerin inanılmaz nemli ve 35 derece bir bölge olmasının da etkileri olabilir. Eğer laptopum ısınmasın, yükte 80 dereceyi geçmesin gibi talepleriniz varsa bu laptop sizin için değil(Intel modeli için konuşuyorum tekrar söylüyorum). Eğer AMD modelinde bu ısınma problemi yoksa %100 önereceğim bir model. Eğer kampanya devam ediyorsa hediye oyunlarınızı almayı unutmayın(intel sitesinden).

Aynı modelin Intel işlemcili versiyonunu kullanıyorum. Eğer Apple almayacaksanız tercih edilebilir bir model. İlk olarak olumlu özelliklerini söylemem gerekirse pil ömrü kesinlikle iyi hatta bazen işe gittiğim zaman laptopu şarja takmıyorum ve günü tamamlayabiliyorum. OLED ekranı ise efsane. Hafif, ince ve elit bir tasarımı var. Oyun performansı ise gayet iyi( bende Intel Ultra 255h+32 GB RAM olduğunu unutmayın). Grafik gerektirmeyen oyunları gayet iyi oynatırken Intel XeSS teknolojisi olan oyunlarda ise muhteşem bir performans alabiliyorsunuz. Bunun dışında re: 4, Death Stranding gibi oyunlar rahatlıkla oynatılıyor. Hoparlör kalitesi ve Wi-Fi kalitesi ise muhteşem.

Olumsuz özelliklerine gelirsek gelen termal macun inanılmaz kalitesiz ve ürün termal macun tazelemesinden sonra bile ısınıyor. Tabii bunda Intel işlemcilerin ekstra ısınması, yaşadığım yerin inanılmaz nemli ve 35 derece bir bölge olmasının da etkileri olabilir. Eğer laptopum ısınmasın, yükte 80 dereceyi geçmesin gibi talepleriniz varsa bu laptop sizin için değil(Intel modeli için konuşuyorum tekrar söylüyorum). Eğer AMD modelinde bu ısınma problemi yoksa %100 önereceğim bir model. Eğer kampanya devam ediyorsa hediye oyunlarınızı almayı unutmayın(intel sitesinden).
Cevabınız için teşekkürler. Intel versiyonlu olanların fiyatları 50 binin üzerinde genel olarak bu sebeple amd olanı alacağım alırsam. Ya 16 GB RAM'li Zenbook olanı ya da 24 GB RAM'li Vivobook olanı alacağım. Açıkçası oyun oynarken ısınmasını dert etmem ama genel olarak film/dizi izlemek için de kullanacağım. Laptopu bacağıma koyduğumda yanmasın en azından. Fanların ses sesi nasıl? Yükte değilken falan sesli çalışıyor mu?

Cevabınız için teşekkürler. Intel versiyonlu olanların fiyatları 50 binin üzerinde genel olarak bu sebeple AMD olanı alacağım alırsam. Ya 16 GB RAM'li Zenbook olanı ya da 24 GB RAM'li Vivobook olanı alacağım. Açıkçası oyun oynarken ısınmasını dert etmem ama genel olarak film/dizi izlemek için de kullanacağım. Laptopu bacağıma koyduğumda yanmasın en azından. Fanların ses sesi nasıl? Yükte değilken falan sesli çalışıyor mu?

En yüksek fan hızın hariç rahatsız edici bir fan sesi yok sessiz moda alırsanız ısınma ve fan sesi bayağı düşer. Hatta ben uygulama kullanmaktan çekinmem diyorsanız Quick CPU uygulaması ile Turbo Boost alayını kapatırsanız performanstan biraz taviz verip yük altında 70 derecenin altını bile görebilirsiniz.

Bu fiyat aralığında senin aklındaki laptop bence ideal. Tek sıkıntı bu model geçen hafta 41k civarıydı, şu an 45k olmuş. Bunun dışında Gigabyte Aero 14 bakabilirsin, bunun fiyatı da geçen hafta 41 bindi, şimdi 43. harici 4050 GPU'su var. Tek sıkıntısı lehimli 16 GB RAM'e sahip olması ve pil ömrü 6 saat civarı galiba. Ama şık bir laptop.

Bu fiyat aralığında senin aklındaki laptop bence ideal. Tek sıkıntı bu model geçen hafta 41k civarıydı, şu an 45k olmuş. Bunun dışında Gigabyte Aero 14 bakabilirsin, bunun fiyatı da geçen hafta 41 bindi, şimdi 43. harici 4050 GPU'su var. Tek sıkıntısı lehimli 16 GB RAM'e sahip olması ve pil ömrü 6 saat civarı galiba. Ama şık bir laptop.
Vivobook Asus sitesinden 42.5'a alınabiliyor, Zenbook da Vatan'dan 42.750'ye. Gigabyte'ın 6 saat pil ömrü vaadedilen değil de gerçek kullanımda olan ise onu da düşünebilirim.

@Thorin, Zenbook modellerinin şarjı Vivobook'a göre biraz daha iyi gidiyor. Her iki modeli de kullandım.
Attığım laptop'dan mı kullandınız? İkisi de özellik olarak aynı sadece ram ve kasa farkı var. Pilleri de aynı. Pil ömrü olarak kayda değer değişiklik olmuyorsa 24 gb ram daha iyi olur diye düşünüyorum.

@Blackraven Vivobook versiyonunu aldım. Laptopun içinden elektronik sesler geliyor. Uyku halinde tam kapalı değilken alt havalandırmasından dinliyorum ve o sesleri duyuyorum. Sizde de var mı öyle bir şey?

Son düzenleme: