Detaylar
Kim cevapladı?FRiVZ
Uzman
Monitörümün 240 Hz değerini karşılamadığı için zaten açık olması gerekmiyor mu? Yanlış mı söylediniz hocam?@FRiVZ, açıkçası monitörün sunduğu hz değerini karşılayan bir sisteminiz olmadığı için hz dalgalanmaları akıcılığı bozabilir. Kapatıp denemenizde fayda var.
EDİT : @mashaaaa Valorant'a bugün yeni yama gelmiş dediğim gibi. Sanırım oyundaki harita havuzu değişmiş, yeni bir ajan çıkmış ve bazı ajanlar dengeleme almış. Buff/Nerf gelmiş.
AceTeq 1
Üstün
Monitörümün 240 Hz değerini karşılamadığı için zaten açık olması gerekmiyor mu? Yanlış mı söylediniz hocam?
FreeSync kapatarak akıcılık sorununu çözdüğüm olmuştu. Her zaman iyi çalışmayabiliyor.
Monitörümün 240 Hz değerini karşılamadığı için zaten açık olması gerekmiyor mu? Yanlış mı söylediniz hocam?
Edit: @mashaaaa Valorant'a bugün yeni yama gelmiş dediğim gibi. Sanırım oyundaki harita havuzu değişmiş, yeni bir ajan çıkmış ve bazı ajanlar dengeleme almış. Buff/Nerf gelmiş.
Monitörün tazeleme hızından daha yüksek FPS alırsanız G-SYNC çalışmaz. Eğer daha düşük FPS alırsanız monitörün yenileme hızını aldığınız FPS'ye düşürür, bu sayede yırtılmaları önleyerek daha akıcı bir oyun deneyimi sağlar. Getirisinin yanında bir de götürüsü var. Bir miktar gecikmeyi artırır.
G-SYNC 101 - Blur Busters - Page 9
G-SYNC Module The G-SYNC module is a small chip that replaces the display's standard internal scaler, and contains enough onboard memory to hold and process a single frame at a time. The module exploits the vertical blanking interval (the span between the previous and next frame scan) to...
FRiVZ
Uzman
Ben monitörü aldığım günden beri bu şekilde Valorant oynuyorum. 240 FPS ve üstünü almam gerekirken, nedense yıllar geçtikçe FPS değerlerim daha da düştü. Dün 137 FPS gördüm. Ortalama 170 FPS alıyorum. Yine de kapatarak denemeli miyim?Monitörün tazeleme hızından daha yüksek FPS alırsanız G-SYNC çalışmaz. Eğer daha düşük FPS alırsanız monitörün yenileme hızını aldığınız FPS'ye düşürür, bu sayede yırtılmaları önleyerek daha akıcı bir oyun deneyimi sağlar. Getirisinin yanında bir de götürüsü var. Bir miktar gecikmeyi artırır.
![]()
G-SYNC 101 - Blur Busters - Page 9
G-SYNC Module The G-SYNC module is a small chip that replaces the display's standard internal scaler, and contains enough onboard memory to hold and process a single frame at a time. The module exploits the vertical blanking interval (the span between the previous and next frame scan) to...blurbusters.com
Oyun sürekli güncelleme alıyor. Yeni haritalar, skinler, karakterler vs eklendikçe oyun ağırlaşacak.Ben monitörü aldığım günden beri bu şekilde Valorant oynuyorum. 240 FPS ve üstünü almam gerekirken, nedense yıllar geçtikçe FPS değerlerim daha da düştü. Dün 137 FPS gördüm. Ortalama 170 FPS alıyorum. Yine de kapatarak denemeli miyim?
Eki Görüntüle 130134
Denemekten zarar gelmez. Neticede geri açılabilen bir şey.
FreeSync kapatarak akıcılık sorununu çözdüğüm olmuştu. Her zaman iyi çalışmayabiliyor.
Kapatıp deneyeceğim çok sağ olun.
Arkadaşlar sorun hala devam ediyor denedim olmadı.
Son düzenleme:
Sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:400-500 FPS alıyorum. 360 Hz monitörüm var ama oyun bana o akıcılığını hissettirmiyor. Sanki 60 Hz'de oynuyormuşum gibi. Aklıma gelen her şeyi denedim olmadı.
1. Tazeleme Hızı Ayarlarını Kontrol Edin:
- Windows ayarlarınızdan ekran tazeleme hızının 360 Hz olarak ayarlandığından emin olun.
- Sağ tıklayın masaüstüne > "Görüntü ayarları" > "Gelişmiş görüntü ayarları" > "Adaptör özellikleri" > "Monitör" sekmesinden tazeleme hızını kontrol edin.
2. Oyun İçi Ayarlar:
- Valorant ayarlarında FPS sınırlayıcı olup olmadığını kontrol edin. FPS sınırını kaldırın veya maksimum değere ayarlayın.
- Grafik ayarlarını düşük seviyeye çekmeyi deneyin. Yüksek ayarların performansı olumsuz etkileyebileceğini unutmayın.
3. V-Sync ve G-Sync/Freesync:
- Eğer V-Sync açıksa kapatmayı deneyin.
- Monitörünüz G-Sync veya FreeSync destekliyorsa, bu özellikleri etkinleştirin (ekran kartı ayarlarından).
4. Sürücü Güncellemeleri:
- Ekran kartı sürücülerinizin güncel olup olmadığını kontrol edin ve güncelleyin.
- NVIDIA ve AMD web sitelerinden en son sürücüleri indirebilirsiniz.
5. Performans İzleme:
- Görev Yöneticisi (Ctrl + Shift + Esc) üzerinden CPU, GPU ve RAM kullanımlarını kontrol edin. Şuanda başka bir uygulamanın kaynakları aşırı kullanıyor olabilir.
- Arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatın.
6. Donanım Kontrolü:
- Bilgisayarın sıcaklık durumunu kontrol edin. Aşırı ısınma performansı olumsuz etkileyebilir.
- Performans sorunları devam ederse, RAM ve GPU’nuzun uyumluluğunu kontrol edin. (Özellikle overclock durumlarına dikkat edin.)
7. Oyun Dosyalarını Onarma:
- Valorant’ı düzgün çalıştırmak için dosyaları onarma talimatlarını uygulayın. Oyunun başlangıç ayarlarından bu seçeneği bulabilirsiniz.
Bu adımları takip ederek durumunuzu iyileştirip iyileştiremediğinizi kontrol edin. Eğer hala sorun yaşıyorsanız, monitörünüzün teknik detaylarını belirtirseniz daha fazla yardımcı olabilirim.
GameBooster GB-2736FF 27" 360Hz 0.5ms HDMI DP FreeSync G-Sync HDR RGB Pivot SS IPS FHD Gaming Monitör | ITOPYA monitörüm
arkadaşlar sorunu hala çözemedim sadece pencere modunda akıcı oynuyabiliyorum yokmu bilen eden daha önce başına gelen
arkadaşlar sorunu hala çözemedim sadece pencere modunda akıcı oynuyabiliyorum yokmu bilen eden daha önce başına gelen
Yeni konular
-
-
-
Makine Çeviri Beast of Reincarnation Türkçe Yama
- Calypso Çeviri
-
-
-
-
-
-