Merhaba, yazın bir restorana falan gireceğim işe fakat bakıyorum, adam 10-12 saat çalıştırıp hem asgari ücret veriyor hem de 45 saati aşarak 60-72 saat çalıştırıyor. Ama mesai yok, normalde iş kanununa göre 45 saatten sonrası mesaiye giriyor ve %50'sini saatlik ücretin vermesi gerekiyor. Ama yok, vermiyorlar. Kurumsal yerler de dahil, bu ülke ne böyle? Böyle olursa nereye şikayet edeceğim ya da talep edebilir miyim? Nasıl kanıtlarım? Haftada 6 gün çalışma ne inanılmaz saçma, eşeklik yapıyoruz resmen. Mesai yok, asgari ücret hak yok, hukuk yok, ilgilenen yok. Sizce mezun olduktan sonra yurt dışına nasıl giderim? Aşçı olarak biraz çalışıp kendimi geliştirsem?
Detaylar
Kim cevapladı?Turizm ya da aşçılık alanından mezun olursanız J-1 vize tipi ile Amerika'ya maaşlı staj yapmaya gidebilirsiniz.
Eyaletten eyalete değişmekle birlikte saatlik ortalama $15 kazanabilirsiniz. Bu staj programları aşçılık bölümü için 12 ay oluyor. Vizenizi 12 aylık veriyorlar. Uzatmak isterseniz vize tipinizi bir avukat aracılığı ile değiştirebilirsiniz.
Eyaletten eyalete değişmekle birlikte saatlik ortalama $15 kazanabilirsiniz. Bu staj programları aşçılık bölümü için 12 ay oluyor. Vizenizi 12 aylık veriyorlar. Uzatmak isterseniz vize tipinizi bir avukat aracılığı ile değiştirebilirsiniz.
Bir avukat olarak söylüyorum, hukuki meseleleri bir avukata danışın.
Evet haftada 45 saatin üzerinde yaptığın çalışmalar fazla çalışma sayılır ve saatlik ücretin %50 zamlı şekilde ödenmesi gerekir. Ama henüz yaşın çok küçük. Serbest piyasanın böyle vahşi olduğunu daha çok göreceksin.
Fazla mesai, aylık ücret, hafta tatili, ulusal bayram ve genel tatil günlerine yönelik çalışmalar vs. problemleri ya işçi-işveren arasındaki karşılıklı anlaşmaya dayalı olarak fiilen çözülür ya da hukuki yolları tüketilerek, dava açarak çözülür.
Serbest piyasaya hoş geldin.
Üzgünüm.
Evet haftada 45 saatin üzerinde yaptığın çalışmalar fazla çalışma sayılır ve saatlik ücretin %50 zamlı şekilde ödenmesi gerekir. Ama henüz yaşın çok küçük. Serbest piyasanın böyle vahşi olduğunu daha çok göreceksin.
Fazla mesai, aylık ücret, hafta tatili, ulusal bayram ve genel tatil günlerine yönelik çalışmalar vs. problemleri ya işçi-işveren arasındaki karşılıklı anlaşmaya dayalı olarak fiilen çözülür ya da hukuki yolları tüketilerek, dava açarak çözülür.
Üzgünüm.
Turizm ya da aşçılık alanından mezun olursanız j-1 vize tipi ile Amerika'ya maaşlı staj yapmaya gidebilirsiniz.
Hiç yurt dışına çıkmadım ama verirler mi babamın evi arabası var ama babamın tabii üstüme hiçbir şey yok kısacası.
20 yaşındayımBir avukat olarak söylüyorum, hukuki meseleleri bir avukata danışın.
Üzgünüm.
Aynen güzel kardeşim. Yaşın çok küçük. Daha çok şey yaşayıp göreceksin. Umarım en az zarar göreceğin sorunların olur ve onları da çözersin bir şekilde.
Bir avukat olarak söylüyorum, hukuki meseleleri bir avukata danışın.
Üzgünüm.
Hocam o zaman ben iş verene ağız burun dalıyım madem hukuk bitti ülkede paramı vermezse nasılsa ya o beni dövecek ya ben onu muz cumhuriyeti oldu ülke.
Aynen güzel kardeşim. Yaşın çok küçük. Daha çok şey yaşayıp göreceksin. Umarım en az zarar göreceğin sorunların olur ve onları da çözersin bir şekilde.
Eyvallah sağ olun zaten başka mesleği yapmak için çalışmalar yapıyorum.
Hiç yurt dışına çıkmadım ama verirler mi babamın evi arabası var ama babamın tabii üstüme hiçbir şey yok kısacası.
20 yaşındayım
Maaşlı staj programı için temelde karşılamanız gereken 3 şart var.
1. İngilizce iletişim kurabilmek. (Fazla bir beklentilerini olmuyor.)
2. İlgili bölümden mezun olmuş olmanız ve biraz tecrübe aktarabilmeniz gerekli.
3. Staj programı ücretinin yarısını peşin, kalan yarısını da Amerika'ya gittiğiniz zaman 12 aya bölerek ödeyebilmeniz gerekiyor.
Gittiğinizde genelde programın size olan maliyetinin 3 katı kadarını kazanabiliyorsunuz.
Hayır saçmalama.Hocam o zaman ben iş verene ağız burun dalıyım madem hukuk bitti ülkede paramı vermezse nasılsa ya o beni dövecek ya ben onu muz cumhuriyeti oldu ülke.
Eğer bir problem yaşıyorsan sadece hukuki yollar tüketerek hakkını ara. Öyle hukuk bitti, muz cumhuriyeti nasılsa vs gibi beylik laflar sana hayatta çok hata yaptırır. Birgün tutuklanıp özgürlüğün kısıtlandığında bu sözlerine çok pişman olursun.
Kimseye zarar vermeden, kimsenin hakkına girmeden, kendi hakkını mahkemede ara. Profesyonel bir destek ile hukuki yolları tüketerek hakkını ara. Başka çözümler yalnızca sana zarar verir.
Son düzenleme:
Maaşlı staj programı için temelde karşılamanız gereken 3 şart var.
1. İngilizce iletişim kurabilmek. (fazla bir beklentilerini olmuyor.)
2. ilgili bölümden mezun olmuş olmanız ve biraz tecrübe aktarabilmeniz gerekli.
3. staj programı ücretinin yarısını peşin, kalan yarısını da Amerika'ya gittiğiniz zaman 12 aya bölerek ödeyebilmeniz gerekiyor.
Gittiğinizde genelde programın size olan maliyetinin 3 katı kadarını kazanabiliyorsunuz.
He anladığım kadarıyla aracı şirketler ile gidiyoruz İngilizce görüyoruz zaten az çok konuşuyorumda kendimi geliştiririm mezun olana kadar sorun değil ilgili bölümden mezun olmada sorun değil parayı da öderim sadece geriye kalan güvenilir yer bulma.
Hayır saçmalama.
Eğer bir problem yaşıyorsan sadece hukuki yollar tüketerek hakkını ara. Öyle hukuk bitti, muz cumhuriyeti nasıl vs gibi beylik laf sana hayatta çok hata yaptırır. Bir gün tutuklanıp özgürlüğün kısıtlandığında bu sözlerine çok pişman olursun.
Kimseye zarar vermeden, kimsenin hakkına girmeden, kendi hakkını mahkemede ara. Profesyonel bir destek ile hukuki yolları tüketerek hakkını ara. Başka çözümler yalnızca sana zarar verir.
Ee hocam yapayım de bizim bir ev vardı babam gizlice gitti dedemin üstüne aldırdı annemden tapuyu ve üstüne bir milyon TL devlete borcu vardı vergi borcu eski şirketten kalan yemiş yemiş ödememiş faiz binmiş ev bizim olmasına rağmen kayıtlar var yani 10 sene sürdü bende 4 ay çalışıcağım yazın onun için bir ayda 2 500TL almam gereken mesai onun için mahkemeye vs. Avukata 30-40bin TL mi vereceğim mahkemeden mahkemeye koşturuyorlar o da 15sene sürer herhalde daha kolay yok mu?
Yeni konular
-
3.000 TL bütçe ile Xbox Series S için kulaklık önerisi
- BronxDominician
-
-
-
-
-
-
-
X870e Aorus Pro X3D Ice model anakartta RAM XMP1 profili açılmıyor