Kasa için yaptığınız yorum çok sevindirdi hocam. Fan dizilimini nasıl yaptınız, onu da paylaşırsanız daha çok sevineceğim :) Diğer yorumlarinizi da dikkate alacagim. 7600X'e bakmadim pek ama PSU'su an yeter gibi duruyor yine de dikkate alacagim cok sag olun

Fan dizilimi 3 alta 1 egzoz 360mm sıvı soğutma ile birlikte kullanıyor. Yan paneli kullanmıyor. 4K da çok dip takmadıktan sonra işlemcinin çok büyük bir esprisi kalmıyor. PSU yeterli ancak 3 tane 8 pin girişi mevcut alacak olduğun ekran kartı 12V-2x6 ya da 12VHPWR olmadıktan sonra 2 slotu ekran kartına gidecek. Tek kablo 150W toplam 300 + 75W slotdan gelecek 375W eder. Zaten ekran kartı tam yükte ortalama 330-340W tüketiyor. Yani tam tüketime yakın olması kendimce biraz sakıncalı biraz yükseltirsen güzel olacak. Eğer işlemciyi 7600X'e çekersen artan bütçe ile @LH44 hocamın dediği parçalara ekleme yapılabilir. Belli bir bütçe verilmediğinde verilen parçaların fiyatları üzerinden öneride bulundum.

@Yasin Alemdağ, RAM'in kararlaştırılması, anakartın, PSU'nun (fiyat), soğutucunun ve monitörün değişmesi daha iyi olur.

RAM kararlaştırılmalı evet. Anakart değişebilir elbette seçtiği parçanın fiyatı üzerinden alternatiflerinin iyisi olduğundan kalabilir dedim. PSU pahalı o yüzden 1000W cratos Lite bakılabilir ancak performansını bilmiyorum. Soğutucu için ise yine dediğim gibi performansını bilmiyor Thermalright bakılabilir. Ancak tipi hoşuna gittiyse 7600X ile kötü bir performans almaz kasası serin. Monitör için bir şey diyemeyeceğim ama OLED alacak olsam kesinlikle Samsung alırdım.

Musait olunca önerilerinizi bekliyorum hocam

Hocam bütçe verirsen bize çok daha iyi yardımcı olabiliriz.

Fan dizilimi 3 alta 1 egzoz 360mm sıvı soğutma ile birlikte kullanıyor. Yan paneli kullanmıyor. 4K da çok dip takmadıktan sonra işlemcinin çok büyük bir esprisi kalmıyor. PSU yeterli ancak 3 tane 8 pin girişi mevcut alacak olduğun ekran kartı 12V-2x6 ya da 12VHPWR olmadıktan sonra 2 slotu ekran kartına gidecek. Tek kablo 150W toplam 300 + 75W slotdan gelecek 375W eder. Zaten ekran kartı tam yükte ortalama 330-340W tüketiyor. Yani tam tüketime yakın olması kendimce biraz sakıncalı biraz yükseltirsen güzel olacak. Eğer işlemciyi 7600X'e çekersen artan bütçe ile @LH44 hocamın dediği parçalara ekleme yapılabilir. Belli bir bütçe verilmediğinde verilen parçaların fiyatları üzerinden öneride bulundum.
Anladim hocam sag olun peki onerebileceginiz tam moduler bi psu var mı? Performansa çok etkisi olmayacakda parca duserek fiyat arttirmanız benim için okey :D Ramleri de CL 36’ya çeksem mi?

RAM kararlaştırılmalı evet. Anakart değişebilir elbette seçtiği parçanın fiyatı üzerinden alternatiflerinin iyisi olduğundan kalabilir dedim. PSU pahalı o yüzden 1000W cratos Lite bakılabilir ancak performansını bilmiyorum. Soğutucu için ise yine dediğim gibi performansını bilmiyor Thermalright bakılabilir. Ancak tipi hoşuna gittiyse 7600X ile kötü bir performans almaz kasası serin. Monitör için bir şey diyemeyeceğim ama OLED alacak olsam kesinlikle Samsung alırdım.

Hocam bütçe verirsen bize çok daha iyi yardımcı olabiliriz.
tamamdır monitör hariç 80 diyelim hocam

Son düzenleme:
@SHERLOCKED dediğimde yanlış hiçbir şey yoktu. Ne diye kızgın attınız?

Hocam 50.000 TL'ye 4K 60Hz IPS monitör öneriyorsunuz. Renkleri istediğiniz kadar güzel olsun. OLED'in siyahının güzelliğini veremez. Ve 60Hz? Tamam belki 2160p çözünürlükte çok yüksek kare hızları alamayacak ama bu diğer kullanım alanlarında da 60 Hz'e muhtaç bırakılmayı gerektirmiyor. Bu monitör profesyonel tasarım işleri için.

Anladim hocam sag olun peki onerebileceginiz tam moduler bir PSU var mı? Performansa çok etkisi olmayacakda parca duserek fiyat arttirmanız benim için okey :D RAM'leri de CL 36'ya çeksem mi?

Açıkçası 3 aylık bir aradan sonra foruma ufak ufak döndüm piyasadaki birçok parçadan haberdar değilim. Ancak cratos Lite fiyatı olarak gözüme çarptı performansı iyi ise alınabilir duruyor. RAM'lar CL36'ya çekebilirsin. AMD sistemde çok da etkisi olmayacaktır.

Açıkçası 3 aylık bir aradan sonra foruma ufak ufak döndüm piyasadaki birçok parçadan haberdar değilim. Ancak cratos Lite fiyatı olarak gözüme çarptı performansı iyi ise alınabilir duruyor. RAM'lar CL36'ya çekebilirsin. AMD sistemde çok da etkisi olmayacaktır.
Tamamdır, islemci ve rami dusurup psu’yu yukselt diyorsunuz o zaman bi bakayim