RAM kararlaştırılmalı evet. Anakart değişebilir elbette seçtiği parçanın fiyatı üzerinden alternatiflerinin iyisi olduğundan kalabilir dedim. PSU pahalı o yüzden 1000W cratos Lite bakılabilir ancak performansını bilmiyorum. Soğutucu için ise yine dediğim gibi performansını bilmiyor Thermalright bakılabilir. Ancak tipi hoşuna gittiyse 7600X ile kötü bir performans almaz kasası serin. Monitör için bir şey diyemeyeceğim ama OLED alacak olsam kesinlikle Samsung alırdım.

G8'in 32" versiyonu eski panele sahip. 27" olanı değerlendirilebilir.

Anakart olarak B850M Force, aynı fiyata çok daha iyi.

Cratos Lite iyi, değerlendirilebilir. High Power Performance FS 1000W modeli de değerlendirilebilir.

FSP MP7, PA120SE dengi, Phantom Spirit 120SE çok daha mantıklı.

R5 7600X'e 9.000 TL vermenin bir mantığı yok. R5 9600X veya R7 9700X her türlü daha mantıklı.

Musait olunca önerilerinizi bekliyorum hocam

Ancak açıklama yapıcak zaman bulabiliyorum. 🫠
En kısa zamanda sistemi paylaşmayı ümit ediyorum.

RAM'lar CL36'ya çekebilirsin. AMD sistemde çok da etkisi olmayacaktır.

CL36 şu an çok büyük risk. Eski çipler piyasaya tekrar döndü çünkü.

tamamdır monitör hariç 80 diyelim hocam

Güzel sistem çıkartırız.

Anakart olarak B850M Force, aynı fiyata çok daha iyi.

Wi-Fi olmadığı için önermedim.

R5 7600X'e 9.000 TL vermenin bir mantığı yok. R5 9600X veya R7 9700X her türlü daha mantıklı.

7600X için evet 9K fazla 7600 daha mantıklı. 4K performansında bence işlemciyi yükseltmek gereksiz.

CL36 şu an çok büyük risk. Eski çipler piyasaya tekrar döndü çünkü.

Deme be. RAM karaborsayı da geçti artık.

Hocam 50.000 TL'ye 4K 60Hz IPS monitör öneriyorsunuz. Renkleri istediğiniz kadar güzel olsun. OLED'in siyahının güzelliğini veremez. Ve 60Hz? Tamam belki 2160p çözünürlükte çok yüksek kare hızları alamayacak ama bu diğer kullanım alanlarında da 60 Hz'e muhtaç bırakılmayı gerektirmiyor. Bu monitör profesyonel tasarım işleri için.
Renk doğruluğu diye bir şey var. OLED değil diye çöp olmuyor. Zaten bunu da belirttim oyun için uygun olmadığını. Film vs. için iyi diye de belirttim. Dünyada hiçbir profesyonel OLED ürün kullanmıyor çünkü yok zaten. Referans monitörleri bile IPS hâlâ çünkü iş görüyor ve OLED ile yüksek doğruluk, yüksek inçlerde elde edilemiyor düşük nit yüzünden.

Wi-Fi olmadığı için önermedim.

7600X için evet 9K fazla 7600 daha mantıklı. 4K performansında bence işlemciyi yükseltmek gereksiz.

Force'nin Wi-Fi modeli mevcut. Şartsa ona bakılabilir.

Hocam 7000 serisi takıntınızı anlamış değilim. 😀
9000 serisi hem termal hem optimize açıdan daha iyi. Durum sadece sistemin 4k çözünürlükte kullanılacak olması değil.

Açıkçası 7000 serisi önermemin nedeni 2 seriden de işlemci aldırdım. Her ne kadar 7000 serisi çok sıcak dense de 7000 serisi kullanan arkadaşım serinliğinden sevinirken 9000 serisi kullanan çok sıcak diye inliyor :D.

Colorful, yazılım tarafında daha doğrusu BIOS tarafında iyi değil maalesef. Kendilerini geliştirmeleri lazım.

Vallahi BIOS'a girdik mi Gigabyte da bir Colorful kadar :).

O RAM'den uzak durun. Kingston zaten başlı başına rastgele çip binliyor.

Doğrudur en azından bilindik bir şey alınmalı diye düşündüm.

Gaming OC, mantıklı bir seçim olmaz. Build kalitesi epey geride.

Bütçe dahilinde reaper ve Pulse göre daha performanslı test ettim.

Renk doğruluğu diye bir şey var. OLED değil diye çöp olmuyor. Zaten bunu da belirttim oyun için uygun olmadığını. Film vs. için iyi diye de belirttim. Dünyada hiçbir profesyonel OLED ürün kullanmıyor çünkü yok zaten. Referans monitörleri bile IPS hâlâ çünkü iş görüyor ve OLED ile yüksek doğruluk, yüksek inçlerde elde edilemiyor düşük nit yüzünden.
O zaman niye öneriyorsunuz? Birazcık daha iyi bir film deneyimi için oyun zevkini çöp edecek bir monitör.