d0m

Deneyimli
Yer
Ankara
Merhaba, 5.000 TL'ye kutulu, garanti belgesi vesairesi her şeyi duran tertemiz şarj aleti bile orijinal olan PSP 3004 buldum. Her şeyi çalışıyor sıfır kondisyonda ve 5.000 TL. Sizce alınır mı? Fiyat benim için önemli değil. PSP'nin şu an alınmayacağını ve oynamanın mantıksız olduğunu biliyorum ama nostalji yaşamak istiyorum.

@Simon @erdym

Merhaba, 5.000 TL'ye kutulu, garanti belgesi vesairesi her şeyi duran tertemiz şarj aleti bile orijinal olan PSP 3004 buldum. Her şeyi çalışıyor sıfır kondisyonda ve 5.000 TL. Sizce alınır mı? Fiyat benim için önemli değil. PSP'nin şu an alınmayacağını ve oynamanın mantıksız olduğunu biliyorum ama nostalji yaşamak istiyorum.

@Simon @erdym

Koleksiyon yapmayacaksan alınmaz. Piyasada ki çoğu cihazın kutusunu bir yerlerden bulup kutulu diye satıyorlar. Yani kutunun öyle aman aman bir değeri yok hatta Tahtakale'de az çevren varsa orijinal baskıyı birebir hissiyatına kadar kopyalatıp satabiliyorsun. 5 bandında Switch Lite ve vita satılıyor hatta çipli Switch V2 dock olmadan 6200 gibi bir fiyata satılıyor. Alternatifleri varken bu cihazı o fiyata almak tamamen mantıksız. Bu yüzden dediğim gibi 2. el 3 versen bile değmeyecek bir konsol. 3 veren adamında beklentisi sadece nostalji olmalı ki zaten satılma sebebi de o.

Ani olsun diye alacaksan evet alinir. Fakat onu 4 bine indir derim. Bu sekilde biraz pahali gibi.

Ara sıra girer oynarım, Memory stick maliyetim de yok 20 liraya almıştım zamanıda. Kendisiyle pazarlık yapmayı denerim kabul etmezse baska ilanlara bakacagim artik.

Koleksiyon yapmayacaksan alınmaz. Piyasada ki çoğu cihazın kutusunu bir yerlerden bulup kutulu diye satıyorlar bu arada yani kutunun öyle aman aman bir değeri yok hatta Tahtakale'de az çevren varsa orijinal baskıyı birebir hissiyatına kadar kopyalatıp satabiliyorsun. 5 bandında Switch Lite ve vita satılıyor hatta çipli Switch V2 dock olmadan 6200 gibi bir fiyata satılıyor. Alternatifleri varken bu cihazı o fiyata almak tamamen mantıksız. Bu yüzden 2. el 3 versen bile değmeyecek bir konsol dediğim gibi 3 veren adamında beklentisi sadece nostalji olmalı ki zaten satılma sebebi de o.

Switch tarafını bilmiyorum, el konsolu tarafında PSP ve PS Vita biliyorum azıcık. Dediğin gibi nostalji için alıyorum ama her şeyi çalışanı ve eksiksiz olanları uygun fiyata bulamadım. Switch Lite tarafında çipli çipsiz diye ayrılıyor sanırım nedir bu çip?

Koleksiyon yapmayacaksan alınmaz. Piyasada ki çoğu cihazın kutusunu bir yerlerden bulup kutulu diye satıyorlar. Yani kutunun öyle aman aman bir değeri yok hatta Tahtakale'de az çevren varsa orijinal baskıyı birebir hissiyatına kadar kopyalatıp satabiliyorsun. 5 bandında Switch Lite ve vita satılıyor hatta çipli Switch V2 dock olmadan 6200 gibi bir fiyata satılıyor. Alternatifleri varken bu cihazı o fiyata almak tamamen mantıksız. Bu yüzden 2. el 3 versen bile değmeyecek bir konsol dediğim gibi 3 veren adamında beklentisi sadece nostalji olmalı ki zaten satılma sebebi de o.
3.000'e 2000 serisi bulunuyor. Sarj aletli falan. Ben karton parcasina ekstra 2.000 TL vermezdim. Fakat yine de alinabilir bence kozmetigi temizse.

Ara sıra girer oynarım, Memory stick maliyetim de yok 20 liraya almıştım zamanıda. Kendisiyle pazarlık yapmayı denerim kabul etmezse baska ilanlara bakacagim artik.
Harika. Bence PSP'ye 3 bin kusur TL'den fazlasi israf gibi.
Switch tarafını bilmiyorum, el konsolu tarafında PSP ve PS Vita biliyorum azıcık. Dediğin gibi nostalji için alıyorum ama her şeyi çalışanı ve eksiksiz olanları uygun fiyata bulamadım. Switch Lite tarafında çipli çipsiz diye ayrılıyor sanırım nedir bu çip?
Cipli olunca oyunlar bedava oluyor. PC'den ROM'u indirip klasore atip oynuyorsun. Fakat ciplisi 8.000'den asagi bulunmuyor. O da Lite surumu olur ancak.

Çip dediğimiz şey cihazın arka kapısını zorlayan bir korsan gibi düşünebilirsin Switch'de normalde oyunları parayla alman gereken kapalı bir yazılım içerisindesin ve yazılımsal olarak ilk çıkan cihazlar (Lite da bu hiç olmadı) dışında kırmanın imkanı yok burada devreye pico çip giriyor bu çip anakarta bağlanan bir mantar gibi sistemin arka kapısından o güvenlik önlemlerini aşan bir anahtar gibi istediğini yapmanı sağlıyor. Bu sayede cihazda 3 mod açılıyor stok kendi yazılımı, stokun korsan versiyonu SD karttan oyunları açabiliyor ve son olarak da Custom OS yani Linux ve Android kurabildiğin mod bu 3 mod içinde cihazı açarken istediğini seçerek aralarında geçiş yapabiliyorsun. Mesela Android ile Android oyunları ve PSP oyunları oynayabilirken kendi korsan yazılımında kendi özel oyunlarını ücretsiz bir şekilde cihaza atıp oynayabilirsin ki bayağı güzel yapımları vardır Nintendo'nun satış sebebi exclusive zaten. Orijinal'in hala mevcut olmasının sebebi de kendi orijinal oyunlarını online desteğiyle oynamanı sağlar.

Switch modellerinde ki fark ise şunlar
Lite:
Biraz daha taşınabilir bir cihazdır fakat orijinal seri gibi TV'ye bağlanamaz, kolları çıkamaz ve ekranı daha küçüktür. Fakat portatifliği çok daha iyidir çünkü kardeşlerine göre daha küçük. Şarjı ortalama 5 saat gider. Ekran 5.5 inch olmalı. Ayrıca arkasında dahili bir standı mevcut.
V1:
Orijinal Nintendo Switch cihazıdır. İlk çıkan modeller olduğundan eksi olarak şarjı sadece 3 saat gidiyor. Bu cihazın kollarını çıkarıp Dock'a bağlayabilirsin. Ekran boyutu Wii'u gamepad gibi 6.2 olmalıydı.
V2:
Aynı cihazın laciverti tek farkı daha az ısınıyor ve şarjı 5-6 saat civarı gidiyor.
OLED:
Aynı serinin 7 inch ve OLED ekranlı modeli temel farklar dock tasarımı, ekran ve şarj süresidir. Şarjı 7 saat gitmekte olup ekran kalitesi ve parlaklığı olarak kardeşlerine göre çok daha iyi. Ayrıca ekran boyutu artarken kasa boyutu aynı kalıp çerçeve kalınlığı daralmıştır ortalama şarjı 7 saat civarı gidebilmekte. En büyük sorunu çip atılması daha riskli bir modeldir çünkü anakarta kamikaze yöntemi uygulanır.

Son düzenleme:
Cipli olunca oyunlar bedava oluyor. PC'den ROM'u indirip klasore atip oynuyorsun. Fakat ciplisi 8.000'den asagi bulunmuyor. O da Lite surumu olur ancak.

Switch tarafına girmeye gerek var mı peki? Çipsiz alırdım online oynamak için zaten Rocket League, FC26 gibi oyunlar oynarım hiç dövüş oyunu vesaire oynamam. Oyunlara para veririm o konuda sıkıntım yok. Piyasadan çok haberim yok, çipsiz olanları 7-8 bin lirayı geçiyorsa direkt PSP bakarım 7-8 bin lira çok çünkü bana. PSP'yi zaten kırıp oynuyordum.

Çip dediğimiz şey cihazın arka kapısını zorlayan bir korsan gibi düşünebilirsin Switch'de normalde oyunları parayla alman gereken kapalı bir yazılım içerisindesin ve yazılımsal olarak ilk çıkan cihazlar (Lite da bu hiç olmadı) dışında kırmanın imkanı yok burada devreye pico çip giriyor bu çip anakarta bağlanan bir mantar gibi sistemin arka kapısından o güvenlik önlemlerini aşan bir anahtar gibi istediğini yapmanı sağlıyor. Bu sayede cihazda 3 mod açılıyor stok kendi yazılımı, stokun korsan versiyonu SD karttan oyunları açabiliyor ve son olarak da Custom OS yani Linux ve Android kurabildiğin mod bu 3 mod içinde cihazı açarken istediğini seçerek aralarında geçiş yapabiliyorsun. Mesela Android ile Android oyunları ve PSP oyunları oynayabilirken kendi korsan yazılımında kendi özel oyunlarını ücretsiz bir şekilde cihaza atıp oynayabilirsin ki bayağı güzel yapımları vardır Nintendo'nun satış sebebi exclusive zaten. Orijinal'in hala mevcut olmasının sebebi de kendi orijinal oyunlarını online desteğiyle oynamanı sağlar.

Anladım, sağ ol. Çipsiz versiyonları sanırım daha pahalı switch dünyası biraz pahalı geldi bana. Sahibinden'de PSP 3000 serisinin en ucuz ve her şeyi çalışanın fiyatı 4200TL. Sizce verilir mi? Şarjı ve orijinal Memory stickle beraber verecekmiş.

Bataryası yokmuş 4200 olanın. 4500e bataryalı buldum.

Switch tarafına girmeye gerek var mı peki? Çipsiz alırdım online oynamak için zaten Rocket League, FC26 gibi oyunlar oynarım hiç dövüş oyunu vesaire oynamam. Oyunlara para veririm o konuda sıkıntım yok. Piyasadan çok haberim yok, çipsiz olanları 7-8 bin lirayı geçiyorsa direkt PSP bakarım 7-8 bin lira çok çünkü bana. PSP'yi zaten kırıp oynuyordum.

Anladım, sağ ol. Çipsiz versiyonları sanırım daha pahalı Switch dünyası biraz pahalı geldi bana. Sahibinden'de PSP 3000 serisinin en ucuz ve her şeyi çalışanın fiyatı 4200TL. Sizce verilir mi? Şarjı ve orijinal Memory stickle beraber verecekmiş.

Oyunları 2.5 3 bin TL oyun alacağına 2.5'a çip takabiliyorsun öyle düşün :D. Lite modelleri şu an pazarlıkla 5 bin TL falan çipsiz.

Cipsizler 6 bin TL. Ciddiyim. Cipli her zaman daha pahalidir.
Anladım, sağ ol. Çipsiz versiyonları sanırım daha pahalı switch dünyası biraz pahalı geldi bana. Sahibinden'de PSP 3000 serisinin en ucuz ve her şeyi çalışanın fiyatı 4200TL. Sizce verilir mi? Şarjı ve orijinal Memory stickle beraber verecekmiş.
Pahali sanki. 3.200'e birakan bir arkadas vardi Gardrops'ta.