Bütçe
5.000 TL
Makaleler
1
VDSL altyapıda kullanmak için modem önerilerinize açığım, genellikle Wi-Fi üzerinden interneti 6-7 cihaz kullanacak.

Bir aralar Keenetic Hopper DSL KN-3610 AX1800 öneriliyordu, bu modem hâlâ tercih edilir mi?
HG658 V2 gibi dandik bir şey olmasın kâfi, Wi-Fi kullanımında sorun yaratıyor.

VDSL altyapıda kullanmak için modem önerilerinize açığım, genellikle Wi-Fi üzerinden interneti 6-7 cihaz kullanacak.

Bir aralar Keenetic hopper DSL KN-3610 AX1800 öneriliyordu, bu modem hâlâ tercih edilir mi?

Elindeki modem DSL chipseti olarak iyidir ama geri kalan donanımı kötüdür o yüzden bu routerı alıp OpenWrt kurup PPPoE bilgilerini cihaza girdikten sonra modemi köprü moduna alıp Ethernet ile modem ile routerı birbirine bağlamanı öneririm böylece ana cihazın router ana cihazın olacak modeminde sadece kablo görevi görüp routera interneti aktaracak aynı sistemi bende kullanıyorum memnunum.

Arkadaşın dediği gibi bu modem zaten dsl avcısı macera aramaya çok gerek yok, ama yok ben macera arıyorum diyorsanız p2812 var birde içine openwrt atıp kullanabilirsiniz snr ayarı vs yapabiliyorsunuz. Zaten 5k bütçe vdsl için çok uçuk, modeme vermek yerine ucuz bir dsl cihaz çözüp routera basabilirsiniz parayı. Fiber geleceğinden eminseniz belki üstekinden daha güçlü bir cihaz bile alabilirsiniz ama oda gayet yeterlidir son kullanıcı için.
Elindeki modem DSL chipseti olarak iyidir ama geri kalan donanımı kötüdür o yüzden bu routerı alıp OpenWrt kurup PPPoE bilgilerini cihaza girdikten sonra modemi köprü moduna alıp Ethernet ile modem ile routerı birbirine bağlamanı öneririm böylece ana cihazın router ana cihazın olacak modeminde sadece kablo görevi görüp routera interneti aktaracak aynı sistemi bende kullanıyorum memnunum.
Bu cihaz kağıt üstünde iyi ama geçen aldım ben bunu 4-5 farklı qos paketi denedim, her seferinde bufferbloat testinde C falan aldım. Komik olan şu ki eski kullandığım openwrt routerda'ki ayarların aynısını yaptım hiç bir şeyi değiştirmedim fakat ne yaptıysam çözemedim verdim iadeye.

Rica etsem bi ara sqm qos kurup buffer testi yapar mısınız merak ediyorum.

Bir aralar Keenetic hopper DSL KN-3610 AX1800 öneriliyordu, bu modem hâlâ tercih edilir mi?

Huawei HG658V2 en iyi DSL tutan modemler arasında yer alıyor. Neresi dandik en az 8 haneye bu modemi kurdum kaç sene oldu sıfır sorun. HG658v2'yi köprü yapıp yanına Keenetic router atıyorum mis gibi çalışıyor. 2.4 GHz Wi-Fi bandı olduğu için sorun yaşamış olmanız doğal.

Keenetic olarak en güncel bu var DSL tarafında AX3000.

Modemi SO vermişti ama satın alıp almadığımızı hatırlamıyorum, iade edip etmeme gibi bir sıkıntı var, modemin root ve şifre hesabının bilgilerini de biliyorum ama çok anladığım işler değil bunlar.
Huawei HG658V2 en iyi DSL tutan modemler arasında yer alıyor. Neresi dandik en az 8 haneye bu modemi kurdum kaç sene oldu sıfır sorun.
Wi-Fi performansını beğenmiyorum, en azından benim deneyimimle belirli durumlda öncelik verdiği cihaz Wi-Fi deneyimini kötü etkiliyor keza dediğiniz gibi DSL olarak başarılı. Sokaktaki altyapı iyiden hallice olduğu için nadiren internet gidiyor.
Screenshot_20260205-124039_Chrome.webp

Modemi so vermişti ama satın alıp almadığımızı hatırlamıyorum, iade edip etmeme gibi bir sıkıntı var, modemin root ve şifre hesabının bilgilerini de biliyorum ama çok anladığım işler değil bunlar.

Wi-Fi performansını beğenmiyorum, en azından benim deneyimimle belirli durumlda öncelik verdiği cihaz Wi-Fi deneyimini kötü etkiliyor keza dediğiniz gibi DSL olarak başarılı. Sokaktaki altyapı iyiden hallice olduğu için nadiren internet gidiyor.
Eki Görüntüle 224548

O zaman Hopper DSL AX3000 alıp geç.

Arkadaşın dediği gibi bu modem zaten DSL avcısı macera aramaya çok gerek yok ama yok ben macera arıyorum diyorsanız P2812 var bir de içine OpenWrt atıp kullanabilirsiniz SNR ayarı vs yapabiliyorsunuz. Zaten 5K bütçe VDSL için çok uçuk, modeme vermek yerine ucuz bir DSL cihaz çözüp routera basabilirsiniz parayı. Fiber geleceğinden eminseniz belki üstekinden daha güçlü bir cihaz bile alabilirsiniz ama oda gayet yeterlidir son kullanıcı için.

Bu cihaz kağıt üstünde iyi ama geçen aldım ben bunu 4-5 farklı QoS paketi denedim, her seferinde bufferbloat testinde C falan aldım. Komik olan şu ki eski kullandığım OpenWrt routerda'ki ayarların aynısını yaptım hiçbir şeyi değiştirmedim fakat ne yaptıysam çözemedim verdim iadeye.

Rica etsem bir ara SQM QoS kurup buffer testi yapar mısınız merak ediyorum.

SQM yaparken offloading ayarlarını kullanmayacaksan eğer kullandıysan ondan olabilir ya da hızına göre düzgün ayar yapmamışsındır bu cihaz 300 Mbit'e kadar SQM ayarını destekliyor.