Ev tipi elektrik tesisatında, trifaze sayaç olmadıkça 220 voltun üzerinde bir voltaj alamazsınız. Trifaze bir sayaç olsa bile uzatma kablosunu takamazsınız. Voltaj değil de amperden yandı desek bile, evlerde kullanılan sigortalar genellikle 16 amperliktir ve bu uzatma kablosu da 16 Ampere kadar destek veriyor. Eğer 16 amperi aştıysanız, zaten sigortanın atması gerekir. Yani pek olası durmuyor farklı bir durum olmuştur kısa devre veya farklı bir durum.
Fişin fotoğrafını bırakıyorum, uzun zamandır bu şekildeyken kullanıyordum.
20250729_205945.webp

Üzerinden 16 amperden fazla Akım geçirdiyseniz yanabilir. Bu prizin suçu değil. Bir şekilde kontaklari olması gerekenden yakındır daha hiçbir şey takmadan arc olmuştur o zaman eyvallah.

Fişin fotoğrafını bırakıyorum, uzun zamandır bu şekildeyken kullanıyordum.
Eki Görüntüle 168273
16 amper 250 volt yazıyor. Güzel.
O yanma muhtemelen yük varken fişin takılması veya çıkarılması sonucu oldu. Öyle yapmayın.

Neden yandığı konusunda fikrim yok. Ama tüm çıkışlar düzenli kullanılacaksa, bence bunu kaldıracak kadar kaliteli bir ürün değil. Belki benim evin tesisatı veya bir üründen olmuş olabilir. Evde bunun iki tane 6'lısı var. Birini basit şarj vb. için kullanıyoruz, arada ütü falan takılıyor. Diğer ise mutfakta uzatma fırın vb. kullanılıyor.

Çıkışlardan rahat 3-4 tanesinin deliklerindeki o yanma griliği duruyor. Belki yanmada değildir dediğim gibi terimleri bilmiyorum. Ama iyi bir ürün olduğunu sanmıyorum.

Üzerinden 16 amperden fazla Akım geçirdiyseniz yanabilir. Bu prizin suçu değil. Bir şekilde kontaklari olması gerekenden yakındır daha hiçbir şey takmadan arc olmuştur o zaman eyvallah.

16 amper 250 volt yazıyor. Güzel.
O yanma muhtemelen yük varken fişin takılması veya çıkarılması sonucu oldu. Öyle yapmayın.
Mâlum aile evi, geceleri süreyi biraz uzun tutunca bilgisayar başındayken sinir katsayısı fazla artınca aile üyelerinin, bir anda o fişi çekebiliyorlar. Makale falan var mı bu konu hakkinda bizimkilere göstereyim de ne ben oyundayken fişim çekilsin ne de bir daha böyle bir şey olsun (Techolay diye bir forum var bi adam bunu dedi desem aynen derler).

Aynı şekilde gevşek prizlerin kullanımında da olabiliyor, dikkat edin.
Fişi taktığım yer sağlam. Oynamıyor yani çok kötü bir şekilde çıkarmaya çalışmış olsam da.

Odamda fırın var. Annem çok akıllı olduğu için üzerinden kapatmıyor. Haftada 1 2 kere kullanılan bir ürün olarak standby güç tüketimi elimine etmek açısından prizden çıkarma taraftarıyım. Anneme kalsa her seferinde takacak ve +2000W bir anda çekilecek. Arc garantili. Gidersin aletin üzerinden kapatır fişi öyle takarsın ve arc olmaz. Diğer türlü ya benim yaptığım gibi tuşlu priz kullanırsın ya da düzenli kullanımda bozuluyor diye hayiflanirsin.

Düzgün kullanımda çok ince plastik kullanılanlar dışında en sandığı bile yıllarca götürür. O inceler de dusurdugunuzde kırılıp sorun çıkarır.
Butonlar da düşürünce kırılabiliyor. But onun içini hiç açmadım. Öyle bir şey olursa bypass geçersiniz.

@Vavien. Şu saldırgan şekilde yorum yapmayı salsanız keşke bir adım dahi iletişimde ilerleyemiyorsunuz. Öyle bir şey için kullanmadım.
Kendiniz yüksek voltaj diyorsunuz. 3500V 1A anlamayıp ne anlamamız lazım?