Bütçe
60.000 TL
Düşüneceğim sağ olun fakat markayı ilk defa görüyorum. Servis kısmı nasıldır acaba? Bu bütçede sorunsuz laptop yok çıldıracağım. :D

Gaming.Gen.Tr'nin kendi markası. Gaming.Gen.Tr'nin servis konusunda iyi olmadığını herkes bilir. Ayrıca daha hangi kasa onu bile bilmiyoruz. Neye göre kime göre kapın demişler anlamadım.

Gaming.Gen.Tr'nin kendi markası. Gaming.Gen.Tr'nin servis konusunda iyi olmadığını herkes bilir. Ayrıca daha hangi kasa onu bile bilmiyoruz. Neye göre kimde göre kapın demişler anlamadım.

Tongfang kasa, Xmg'nin asıl kullandığı Tongfang kasa bu. Sizin bilmemeniz kasayı kötü yapmıyor. Hatta ufak bir bilgi: Yukarıya da yazdım, üretici bu kasayı gaming olarak satıyor.

Gaming.Gen.Tr'nin kendi markası. Gaming.Gen.Tr'nin servis konusunda iyi olmadığını herkes bilir. Ayrıca daha hangi kasa onu bile bilmiyoruz. Neye göre kimde göre kapın demişler anlamadım.
Öneriniz nedir hocam? 50-60 bin lira para verip sorunsuz bir laptop alamıyoruz. Daha kaç para vermem lazım gerçekten anlamıyorum. Alıp kafam rahat oyun oynamak ve üniversitede yanımda taşımak istiyorum. Birinin servisi kötü, diğerinin ekranı 20ms vs.

Gaming.Gen.Tr'nin kendi markası. Gaming.Gen.Tr'nin servis konusunda iyi olmadığını herkes bilir. Ayrıca daha hangi kasa onu bile bilmiyoruz. Neye göre kime göre kapın demişler anlamadım.
Gaming.Gen.Tr bugüne kadar kendine ait marka çıkarmadı sanırım, bu ilk olması lazım. Servis konusunda nasıl eminsiniz anlamadım. Kasa bilgileri her yerde söylüyorlar. Tongfang kasa olarak geçiyor, incelemeleri incelerseniz anlarsınız. Bu fiyata bu kadar dolu donanım sunarken kapardım şahsen.

GameRaider Flux 16 5060 14650HX -> TongFang X6RP556U

GameRaider Flux 16 5070 14650HX -> TongFang X6RP557U

Takılmış bu kasa mevzusuna, olay kasa mevzusu değil; PTM7950 (hep bu seçeneği sunmuştur TongFang markalara) bilgisi. Düzgün bir termal ped olmadığı sürece o işlemcileri ayakta tutmak zor, kullanılan / seçenekte sunulan diğer stok macunlarda iyi değil. Marka bilgi vermeyede yaklaşmıyor bu konu hakkında, incelemelere baksan düzgünce bir anlatım yok. Laptop piyasasına yeni giriş yapmış markalardan kendileri, servisi eminim yeterli değildir. Tercih etmeyin.

Takılmış bu kasa mevzusuna, olay kasa mevzusu değil; PTM7950 olduğu daha belli bile değil. Marka bilgi vermeye yaklaşmıyor, incelemelere baksan düzgünce bir anlatım yok. Laptop piyasasına yeni giriş yapmış markalardan kendileri, servisi eminim yeterli değildir. Tercih etmeyin.
Önerin nedir hocam? 65 bine kadar zorlayabilirim.

Takılmış bu kasa mevzusuna, olay kasa mevzusu değil; PTM7950 (hep bu seçeneği sunmuştur TongFang markalara) bilgisi. Düzgün bir termal ped olmadığı sürece o işlemcileri ayakta tutmak zor, kullanılan diğer stok macunlarda iyi değil. Marka bilgi vermeyede yaklaşmıyor bu konu hakkında, incelemelere baksan düzgünce bir anlatım yok. Laptop piyasasına yeni giriş yapmış markalardan kendileri, servisi eminim yeterli değildir. Tercih etmeyin.
Sanırım siz incelemeleri pek bakmadınız, detaylı inceleyen PC Hocası var. Sıcaklık değerleri gayet iyiydi test ederken. Servis konusu dışında gayet alınabilir bana sorarsanız. 2TB ve 32GB RAM için fiyatı gayet uygun. GameGaraj modelleri bile sorun çıkarırken diğer markalar dahil, sorun çıkarırken bundan aşırı sorunsuz cihaz beklemek saçmalık olur, belki GameGaraj'dan daha sorunsuz olacak. Bildiğim kadarıyla 2-3 aydır piyasa da olması lazım, bugüne kadar sorun duydunuz mu? Şahsen ben duymadım. Sadece servis konusu belirsiz.

Sanırım siz incelemeleri pek bakmadınız, detaylı inceleyen PC Hocası var. Sıcaklık değerleri gayet iyiydi test ederken. Servis konusu dışında gayet alınabilir bana sorarsanız. 2TB ve 32GB RAM için fiyatı gayet uygun. GameGaraj modelleri bile sorun çıkarırken diğer markalar dahil, sorun çıkarırken bundan aşırı sorunsuz cihaz beklemek saçmalık olur, belki GameGaraj'dan daha sorunsuz olacak. Bildiğim kadarıyla 2-3 aydır piyasa da olması lazım, bugüne kadar sorun duydunuz mu? Şahsen ben duymadım. Sadece servis konusu belirsiz.
İncelemelere niye güveniyorsun? Cihazların stoklara girdiği ilk hafta videolar paylaşan baştan aşağı sponsorlu bir içeriğe özellikle sıcaklık gibi bir konuda inanmakta saçmalık. Örneğin PC Hocası, videolarında açık bir şekilde işbirliği olduğunu belirtiyor kendisi. Ben sorunsuzluk beklemiyorum, bu bütçede sorunsuz cihaz yok zaten. 2-3 ay piyasada olmasıda beni alakadar etmez, sanki çok satmış gibi konuşmayın şu kasaları daha kullanıcı dönüşü bile gelmedi. O firma ilk önce maillerine cevap vermeyi öğrensin, sonra konuşulur bu tölerans gösterilebilecek diğer konular.

Sanırım siz incelemeleri pek bakmadınız, detaylı inceleyen PC hocası var. Sıcaklık değerleri gayet iyiydi test ederken. Servis konusu dışında gayet alınabilir bana sorarsanız. 2TB ve 32 GB RAM için fiyatı gayet uygun. GameGaraj modelleri bile sorun çıkarırken diğer markalar dahil, sorun çıkarırken bundan aşırı sorunsuz cihaz beklemek saçmalık olur, belki GameGaraj'dan daha sorunsuz olacak. Bildiğim kadarıyla 2-3 aydır piyasa da olması lazım, bugüne kadar sorun duydunuz mu? Şahsen ben duymadım. Sadece servis konusu belirsiz.

Açık konuşmak gerekiyorsa, bağımsız inceleme sayısı artmadığı sürece kimseye önermem. Cihaz güzel, marka yeni, lafım yok. Ancak yeni bir markanın kendisini pazarlaması gerekiyor. Fark atması gerekiyor. Bunu sadece 2 TB M.2 SSD ile yapamazlar. GameGaraj cihazlar sorun çıkartıyor çünkü kullanıcı sayısı fazla; bir o kadar da sorun çıkartmayan cihaz var. 3 aydır mevcutlar ancak ürünleri yeni pazarlamaya başladılar. Bu kadar kolay kefil olmayın; rencide etmek için yazmıyorum bunları. Alacak kişi memnun kalsın, biz öneri yapıyoruz sadece. Burada cihaz kapıştırmıyoruz. Servis konusu belirsiz çünkü alan, kullanan yok.

X5T/X7T serisindeki kasa Thin olarak geçiyor.

Thin kasa olarak geçiyor olabilir, Thin serisi 45W TDP ile limitli. GameGaraj X5t, X7t cihazlarda 100+15W TDP değeri var. Aynı değiller. Soğutma olarak da çok farkları var. Önemli olan "adı" değil.

İncelemelere niye güveniyorsun? Cihazların stoklara girdiği ilk hafta videolar paylaşan baştan aşağı sponsorlu bir içeriğe özellikle sıcaklık gibi bir konuda inanmamı bekleme. Örneğin PC Hocası, videolarında açık bir şekilde iş birliği olduğunu belirtiyor kendisi. Ben sorunsuzluk beklemiyorum, bu bütçede sorunsuz cihaz yok zaten. 2-3 ay piyasada olması beni alakadar etmez, sanki çok satmış gibi konuşmayın şu kasaları daha kullanıcı dönüşü bile alamadım. O firma ilk önce maillerine cevap vermeyi öğrensin, sonra konuşulur bu konular.

O hesaba bakarsak hocam GameGaraj'da önce teknik servisinde insanlarla nasıl konuşacağını bilen kişileri işe alsın. Müşteriyi dövecek gibi ton ve üslupla konuşmak normal oldu da benim mi haberim yok? Kendilerine verilen verileri incelemeden ciddiyetten uzak bir üslupla ve tonla konuşmak da bir teknik servise yakışmıyor. Ama misal ben bunu yaşadım GameGaraj ile. Başka birisini teknik servis yerine yanlışlıkla başka müşteriye bağlamışlar mesela, siz bunu hangi profesyonel bir teknik servisten görür müsünüz? Ben görmedim hiç, ondan soruyorum.

Açık konuşmak gerekiyorsa, bağımsız inceleme sayısı artmadığı sürece kimseye önermem. Cihaz güzel, marka yeni, lafım yok. Ancak yeni bir markanın kendisini pazarlaması gerekiyor. Fark atması gerekiyor. Bunu sadece 2 TB M.2 SSD ile yapamazlar. GameGaraj cihazlar sorun çıkartıyor çünkü kullanıcı sayısı fazla; bir o kadar da sorun çıkartmayan cihaz var. 3 aydır mevcutlar ancak ürünleri yeni pazarlamaya başladılar. Bu kadar kolay kefil olmayın; rencide etmek için yazmıyorum bunları. Alacak kişi memnun kalsın, biz öneri yapıyoruz sadece. Burada cihaz kapıştırmıyoruz. Servis konusu belirsiz çünkü alan, kullanan yok.

Thin kasa olarak geçiyor olabilir, Thin serisi 45W TDP ile limitli. GameGaraj X5t, X7t cihazlarda 100+15W TDP değeri var. Aynı değiller. Soğutma olarak da çok farkları var. Önemli olan "adı" değil.

MSI Thin diyen kim? Slayer X5T ve X7T MSI şasi değil. Tongfang bu kasayı Thin olarak belirlemiş. Monster'ın sattığı NH55/58/50 kasalarla aynı mantık.