Veira
Başarılı
Bu cihaz nasıldır? Herhangi bir sorunu bulunuyor mu?
Haklısınız hocam fakat laptop piyasası gerçekten yorucu. Masaüstünde kafa rahat ama mecburen laptop alıyorum. Sorunsuz bir laptop önerisi varsa bekliyorum. Gamegaraj ve Gameraider servislerinden dolayı elendi gözümde. LOQ'un paneli kötü. Geriye ne kaldı?Dünya kadar para verdiğiniz cihazda 16 GB RAM ve 512 GB SSD olmamalı, yetmiyor hocam.
Sizin servisle yaşadığınız husumeti bilemem, GameGaraj'ın servisine iyi diyende ben değilim ki bu servis konuları vs. genelde tölerans gösterilebilecek şeyler. Tölerans göstermesem ne ASUS ne Acer öneririm (SMS Infocomm şubeleri şikayet kaynıyor). GameGaraj'ın destek kısmındaki en büyük artısı iade etmede çok bir problem yaşamıyorsun, çoğu sorunlu cihazı çok uğraşmadan TongFang'e geri gönderiyorlar zaten; ellerini bile sürmüyorlardır belki. Ama bu GameRaider markasında epey bir bilgi eksikliği var; en basitinden daha maillerine bakmayan bir firma kendileri, müşteri hizmetlerinin eline düzgünce bir datasheet çekmediklerinden bile şüphelenirim. Düzgünce bir kullanıcı dönüşü ve yeteri bilgi alamadığım ne bir modeli ne de bir markayı öneririm.O hesaba bakarsak hocam GameGaraj'da önce teknik servisinde insanlarla nasıl konuşacağını bilen kişileri işe alsın. Müşteriyi dövecek gibi ton ve üslupla konuşmak normal oldu da benim mi haberim yok? Kendilerine verilen verileri incelemeden ciddiyetten uzak bir üslupla ve tonla konuşmak da bir teknik servise yakışmıyor. Ama misal ben bunu yaşadım GameGaraj ile. Başka birisini teknik servis yerine yanlışlıkla başka müşteriye bağlamışlar mesela, siz bunu hangi profesyonel bir teknik servisten görür müsünüz? Ben görmedim hiç, ondan soruyorum.
MSI Thin diyen kim? Slayer X5T ve X7T MSI şasi değil. Tongfang bu kasayı Thin olarak belirlemiş. Monster'ın sattığı NH55/58/50 kasalarla aynı mantık.
Mail konusuna gelirsek, bir çok firma aynı sorun yaşarken benim için pek bir önemli kriter değil aslında. Zira bugüne kadar sadece telefonla konuştum ya da sitesinde bilet açtım. Ama önemli tabii, zamanla düzeltir diye düşünüyorum, PC Hocası inceleme yaparken düzgün test ediyordu, ne tür hile yapmış olabilir bilmiyorum. O zaman @Recep Baltaş hocam inceleme yapsa tadından yenmez.İncelemelere niye güveniyorsun? Cihazların stoklara girdiği ilk hafta videolar paylaşan baştan aşağı sponsorlu bir içeriğe özellikle sıcaklık gibi bir konuda inanmakta saçmalık. Örneğin PC Hocası, videolarında açık bir şekilde işbirliği olduğunu belirtiyor kendisi. Ben sorunsuzluk beklemiyorum, bu bütçede sorunsuz cihaz yok zaten. 2-3 ay piyasada olmasıda beni alakadar etmez, sanki çok satmış gibi konuşmayın şu kasaları daha kullanıcı dönüşü bile gelmedi. O firma ilk önce maillerine cevap vermeyi öğrensin, sonra konuşulur bu tölerans gösterilebilecek diğer konular.
Yani fark var aslında, işlemci, RAM, SSD ve kasa konusunda rakiplere göre iyi, fiyatı gayet uygun hocam. Dediğin gibi fazla dönüş yok, alanlarında geri dönüşü de yok. Kefil olmamın sebebi dünya kadar para verirken, en iyi donanımı alırdım. Sadece servis konusu belirsiz. Casper/Monster/ASUS gibi olmasınlar yeter.Açık konuşmak gerekiyorsa, bağımsız inceleme sayısı artmadığı sürece kimseye önermem. Cihaz güzel, marka yeni, lafım yok. Ancak yeni bir markanın kendisini pazarlaması gerekiyor. Fark atması gerekiyor. Bunu sadece 2 TB M.2 SSD ile yapamazlar. GameGaraj cihazlar sorun çıkartıyor çünkü kullanıcı sayısı fazla; bir o kadar da sorun çıkartmayan cihaz var. 3 aydır mevcutlar ancak ürünleri yeni pazarlamaya başladılar. Bu kadar kolay kefil olmayın; rencide etmek için yazmıyorum bunları. Alacak kişi memnun kalsın, biz öneri yapıyoruz sadece. Burada cihaz kapıştırmıyoruz. Servis konusu belirsiz çünkü alan, kullanan yok.
Thin kasa olarak geçiyor olabilir, Thin serisi 45W TDP ile limitli. GameGaraj X5t, X7t cihazlarda 100+15W TDP değeri var. Aynı değiller. Soğutma olarak da çok farkları var. Önemli olan "adı" değil.
Kasa dışında pek bir olayı yok, bu kadar para verirken bu kadar düşük donanım almazdım.
Sitede canlı destek yok, açıklamalarda yeterli bilgi yok, detaylı inceleme desen o da yok, firma aranıldı açılmadı. Geriye en son mail kalıyor, onada 1 tane cevap geldi ardından cevaplar kesildi. Tonla firmayla ve servisle iletişime geçmişimdir, böyle bir şeyle karşılaşmadım. Zamanla denilerek olmuyor bu işler, icraati açık bir şekilde gördükten sonra zaman tanınılır. Recep Baltaş'ın yapacağı incelemeninde objektifliği tartışılır, bu işlere kullanıcı / alıcı gözüyle bakmalısınız birazda.Mail konusuna gelirsek, bir çok firma aynı sorun yaşarken benim için pek bir önemli kriter değil aslında. Zira bugüne kadar sadece telefonla konuştum ya da sitesinde bilet açtım. Ama önemli tabii, zamanla düzeltir diye düşünüyorum, PC Hocası inceleme yaparken düzgün test ediyordu, ne tür hile yapmış olabilir bilmiyorum. O zaman @Recep Baltaş hocam inceleme yapsa tadından yenmez.
Yani fark var aslında, işlemci, RAM, SSD ve kasa konusunda rakiplere göre iyi, fiyatı gayet uygun hocam. Dediğin gibi fazla dönüş yok, alanlarında geri dönüşü de yok. Kefil olmamın sebebi dünya kadar para verirken, en iyi donanımı alırdım. Sadece servis konusu belirsiz. Casper/Monster/ASUS gibi olmasınlar yeter.
Kasa dışında pek bir olayı yok, bu kadar para verirken bu kadar düşük donanım almazdım.
Haklısınız, bugüne kadar sadece 3 firmayla muhatap oldum. ASUS/G.Skill/Lenovo. ASUS harici diğer firmalar baya ilgiliydi. Mesela RAM bozulunca direkt değişim yapmışlardı. Bu iyiydi, ASUS ise tamirde acizdi. Hiç bulaşılmaz. Evet, iletişim ve servis konusu önemli.Sitede canlı destek yok, açıklamalarda yeterli bilgi yok, detaylı inceleme desen o da yok, firma aranıldı açılmadı. Geriye en son mail kalıyor, onada 1 tane cevap geldi ardından cevaplar kesildi. Tonla firmayla ve servisle iletişime geçmişimdir, böyle bir şeyle karşılaşmadım. Zamanla denilerek olmuyor bu işler, icraati açık bir şekilde gördükten sonra zaman tanınılır. Recep Baltaş'ın yapacağı incelemeninde objektifliği tartışılır, bu işlere kullanıcı / alıcı gözüyle bakmalısınız birazda.
@Adlin, @Xbox 360E, @CliqueDOS, @talongod @23783
Bütçeden biraz kısıp bu laptopu almaya değer mi hocalarım? 5050 1080p AAA oyunlarda götürür mü 3-4 sene? Anladığım kadarıyla soğutması iyi bir model. Ekranı güzel. Batarya performansı hakkında fikrim yok. Bütçemi de zorlamadan alabilirim diye düşünüyorum. 45 bin bandına düşüyormuş indirimlerle.