Geçenlerde ASUS'un resmi sitesinde 54 bin civarına satılıyordu bu model. Cihaza gelirsek işlemci olarak rakiplerine göre epey geri kalsada onun dışında sağlam, büyük bir sorunu yok.
G-Sync, TB4, MUX Switch + Advanced Optimus bir arada; güncellik olarak dolu dolu bir cihaz. G-Helper ile ayarları biraz kurcaladıktan sonra çok iyi sıcaklık değerleri elde edebiliyorsunuz.
Performansa gelirsek TimeSpy ekran kartı grafik puanlarında ortalama puanı rakiplerinde daha iyi (ortalama 12800 puan alabilirken rakipleri oralama 12200-12300 alıyor), GPU tarafında rakiplerine göre daha iyi denebilir. İşlemci olarak 13. nesil verimsizliğini üstünde taşıyor, iGPU & verimlilik olarak iyi bir işlemci değil ve 14650HX işlemcili rakiplerinden daha geride.
Bataryaya gelirsek 5820 mAh (tipik) 90 Wh bataryaya sahip, süper bir batarya kapasitesine sahip ama pilin çokta uzun gideceğini söyleyemem. Windows Hello gibi avantajları var, hoparlör konusu geçen seneki FX607 gibi kasalara göre geliştirildi.
X-Rite i1 Display Pro ile ölçüldüğünde %96.3 sRGB renk gamutu ve yaklaşık 300 nit parlaklık sunabilmiş, ölçülen cihaza (Rigol, ISO vs.) göre değişmekle beraber 3.94 ms GtG sunabilmiş (BOE NE160WUM-NXA panel ile gelme ihtimalide olabilir, o ise 13.6 ms sunmuş maalesef GtG değeri olarak, değişme şansı olduğunu unutmayın).
Mesajınızı az önce farkettim, daha çok şey diyebilirim ama kısaca diyebileceklerim bunlar. RAM ve SSD tarafı aşırı bozuyor cihazı, onun dışında işlemci ile işim yok diyorsanız kötü bir seçenek değil. Sınavımdan ötürü piyasayı takip etmeyi bıraktım, tam olarak sizin için ne önemli onuda bilmediğimden alternatif bir öneride yapamıyorum.