Bütçe
60.000 TL
@Adlin, @Xbox 360E, @CliqueDOS, @talongod @23783

Bütçeden biraz kısıp bu laptopu almaya değer mi hocalarım? 5050 1080P AAA oyunlarda götürür mü 3-4 sene? Anladığım kadarıyla soğutması iyi bir model. Ekranı güzel. Batarya performansı hakkında fikrim yok. Bütçemi de zorlamadan alabilirim diye düşünüyorum. 45 bin bandına düşüyormuş indirimlerle.

Alınır. Hazır RTX 50 serisinde MFG de varken en azından dediğiniz süreleri götüreceğini düşünüyorum. Batarya konusunda pek bir beklentiniz olmasın; sonuçta HX serisi Intel işlemci. Güç tüketimleri çok fazla. Soğutması iyi modellerden.

Alınır. Hazır RTX 50 serisinde MFG de varken en azından dediğiniz süreleri götüreceğini düşünüyorum. Batarya konusunda pek bir beklentiniz olmasın; sonuçta HX serisi Intel işlemci. Güç tüketimleri çok fazla. Soğutması iyi modellerden.
Üniversitede başımı ağrıtmasın yeterli hocam benim için. 2-3 saat pil süreleri yeterli gelecektir mux switch açım şekilde. Bu model mux var değil mi?

Açıkçası bütçemi 55-65'e zorlayabilirim fakat o bütçelerdeki her modelde en az 1 tane alınmayacak sorun var. 5050'nin bana MFG ve DLSS gibi teknolojilerle yeteceğini de düşünüyorum. Hem param cebimde kalır. Belki ekstra 16GB RAM'de alabilirim.

Hocam şahsi olarak ben 16 GB RAM almam. Daha sonra fiyatlar uçmadan yükseltecek para bulursanız iş görebilir. Bana RAM ve depolama önemli olduğu için 32 GB RAM ve 1TB SSD'li modeller alıyorum.
Ekstra RAM'i bu yaz sonradan değerlendirebilirim hocam çok zamlanmazsa. Açıkçası bütçemi 55-65'e çıkarabilirim ama o bütçedeki her model başımı ağrıtacak gibi duruyor. Şu an YKS'ye hazırlanıyorum ve laptop sorunlarıyla uğraşamam. Şu an konu açma sebebimde malum gelecek olan zamlar. Yoksa yazın alacaktım. 5050 bana MFG ve DLSS ile yetecek gibi duruyor. ASUS'un servisi de kötünün iyisidir diye sanıyorum. Soğutması da iyi.

1080p monitörde insanlar nasıl 1280x1024 çözünürlükte oynuyorsa, siz de aynısını yapacaksınız. Herhangi bir bozulma olacağını sanmıyorum.

Gelelim diğer markaya. Gaming.gen.tr firmasının alt, laptop özel markası. Cihazlar daha yeni; herhangi bir sorunu var mı, yok mu, şu anda kimse net konuşamaz. Ancak, GameGaraj servisi de azımsanamayacak kadar iyi. @22723 anlatsın. Teknolojinin azizliğine uğradı, her ürünü gönderdiğinde cevapsız bırakmadılar.

2K ekranda 1080p hikayeli oyun oynarken keskinlik azalıyor. Eğer alacaksa 1080p panel gg X5t alsın. 5060 2K performansı yakalar. 5050 için soğutması yeterli bir kasa. GameGaraj ile yaşadığım servis süreci; r9t 5070 Ti cihazı sıcaklık sebebi ile iade ettim. 140W GPU için kasa yetersiz. 120W için makul seviyede ama. Iademde sorun yaşamadım. 9XL Vector 17 kasalı cihaz aldım. Değişim için gitti Hepsiburada tarafından iade edildi, sebebi: RAM'lerin anormal ısınması için giden cihazımın RAM'leri için değişim yapmışlar geri yollayacaklardı. Ancak Hepsiburada müşteri önceliği için değişim red yiyen ürünlerin iadesini yapıyor. Kısaca özetlersek GameGaraj cihazlarda yaşanan donanımsal sorunlarda ilgili. Ya gerekli parça değişiyor ya da cihaz. Ama; fan sesi olsun, cihazın ısındığıni düşünmeniz onlar için normal karşılanıyor. Son zamanlarda cihazlarda çok sorun görüyorum Telegram cihaz TV kanalında yazılımsal olarak. F/P cihazlarda normal karşılayan da var karşılamayan da. Ben GameGaraj'ın bu sene çok popüler olması ile birlikte son 2 3 aydır servis konusunun biraz zayıfladığı fikrinde bir düşünceye sahibim. Cihazlar güzel ama hangi model ve ne beklentiniz var ona bakmak gerek. Keskin görüntü önemli ise X5t alın. Ben 2K'yı 1080P'ye düşürür, oynarım derseniz X7t. Marka gerekli açıklamayı şikayet Var'a yapinca arıyor. Şunu belirtmek isterim: Servise genelde ulaşamıyordum. Hattı çok yoğun tahminen saçma sapan soru sormak için arayan çok. Örnek; "cihazım ısınıyor yollayım mı?"
Teknik servisin bezmiş bir hali var. Beni arayacaklarini söylediler değişim için 2.ci cihazı yolladığım da. Ama aramadılar. Sonuç şu ki bir şekilde ulaşırsınız, ya da arıza olursa tamiri yaparlar. Ama eskisine göre servisin zayıfladığı yönündeki fikrim devam ediyor.
Bir hp ,lenovo bdh servisinden daha iyi game garaj. Üründe şansınız varsa güzelce kullanırsınız. Ben " alın , almayın diyemem". Son zamanlarda çok sorun gördüğümü söylemeyi es geçemem. Ben birdaha almayı düşünmüyorum şahsen. Sorunsuz bir cihaz gelseydi kullanmaya devam ederdim orası ayrı.

2K ekranda 1080p hikayeli oyun oynarken keskinlik azalıyor. Eğer alacaksa 1080p panel gg X5t alsın. 5060 2K performansı yakalar. 5050 için soğutması yeterli bir kasa. GameGaraj ile yaşadığım servis süreci; r9t 5070 Ti cihazı sıcaklık sebebi ile iade ettim. 140W GPU için kasa yetersiz. 120W için makul seviyede ama. Iademde sorun yaşamadım. 9XL Vector 17 kasalı cihaz aldım. Değişim için gitti Hepsiburada tarafından iade edildi, sebebi: RAM'lerin anormal ısınması için giden cihazımın RAM'leri için değişim yapmışlar geri yollayacaklardı. Ancak Hepsiburada müşteri önceliği için değişim red yiyen ürünlerin iadesini yapıyor. Kısaca özetlersek GameGaraj cihazlarda yaşanan donanımsal sorunlarda ilgili. Ya gerekli parça değişiyor ya da cihaz. Ama; fan sesi olsun, cihazın ısındığıni düşünmeniz onlar için normal karşılanıyor. Son zamanlarda cihazlarda çok sorun görüyorum Telegram cihaz TV kanalında yazılımsal olarak. F/P cihazlarda normal karşılayan da var karşılamayan da. Ben GameGaraj'ın bu sene çok popüler olması ile birlikte son 2 3 aydır servis konusunun biraz zayıfladığı fikrinde bir düşünceye sahibim. Cihazlar güzel ama hangi model ve ne beklentiniz var ona bakmak gerek. Keskin görüntü önemli ise X5t alın. Ben 2K'yı 1080P'ye düşürür, oynarım derseniz X7t. Marka gerekli açıklamayı şikayet Var'a yapinca arıyor. Şunu belirtmek isterim: Servise genelde ulaşamıyordum. Hattı çok yoğun tahminen saçma sapan soru sormak için arayan çok. Örnek; "cihazım ısınıyor yollayım mı?"
Teknik servisin bezmiş bir hali var. Beni arayacaklarini söylediler değişim için 2.ci cihazı yolladığım da. Ama aramadılar. Sonuç şu ki bir şekilde ulaşırsınız, ya da arıza olursa tamiri yaparlar. Ama eskisine göre servisin zayıfladığı yönündeki fikrim devam ediyor.
Bir hp ,lenovo bdh servisinden daha iyi game garaj. Üründe şansınız varsa güzelce kullanırsınız. Ben " alın , almayın diyemem". Son zamanlarda çok sorun gördüğümü söylemeyi es geçemem. Ben birdaha almayı düşünmüyorum şahsen. Sorunsuz bir cihaz gelseydi kullanmaya devam ederdim orası ayrı.

İkisi arasından önerin nedir hocam?

Haklısınız hocam fakat laptop piyasası gerçekten yorucu. Masaüstünde kafa rahat ama mecburen laptop alıyorum. Sorunsuz bir laptop önerisi varsa bekliyorum. Gamegaraj ve Gameraider servislerinden dolayı elendi gözümde. LOQ'un paneli kötü. Geriye ne kaldı?

@Adlin Attığım F16 hakkında yorumun nedir hocam? Bariz bir sorunu var mı?
Geçenlerde ASUS'un resmi sitesinde 54 bin civarına satılıyordu bu model. Cihaza gelirsek işlemci olarak rakiplerine göre epey geri kalsada onun dışında sağlam, büyük bir sorunu yok.

G-Sync, TB4, MUX Switch + Advanced Optimus bir arada; güncellik olarak dolu dolu bir cihaz. G-Helper ile ayarları biraz kurcaladıktan sonra çok iyi sıcaklık değerleri elde edebiliyorsunuz.

Performansa gelirsek TimeSpy ekran kartı grafik puanlarında ortalama puanı rakiplerinde daha iyi (ortalama 12800 puan alabilirken rakipleri oralama 12200-12300 alıyor), GPU tarafında rakiplerine göre daha iyi denebilir. İşlemci olarak 13. nesil verimsizliğini üstünde taşıyor, iGPU & verimlilik olarak iyi bir işlemci değil ve 14650HX işlemcili rakiplerinden daha geride.

Bataryaya gelirsek 5820 mAh (tipik) 90 Wh bataryaya sahip, süper bir batarya kapasitesine sahip ama pilin çokta uzun gideceğini söyleyemem. Onun dışında kameranın Windows Hello gibi avantajları var, hoparlör konusu geçen seneki FX607 gibi kasalara göre geliştirildi.

X-Rite i1 Display Pro ile ölçüldüğünde %96.3 sRGB renk gamutu ve yaklaşık 300 nit parlaklık sunabilmiş, ölçülen cihaza (Rigol, ISO vs.) göre değişmekle beraber 3.94 ms GtG sunabilmiş (BOE NE160WUM-NXA panel ile gelme ihtimalide olabilir, o ise 13.6 ms sunmuş maalesef GtG değeri olarak, değişme şansı olduğunu unutmayın).

Mesajınızı az önce farkettim, daha çok şey diyebilirim ama kısaca diyebileceklerim bunlar. RAM ve SSD tarafı aşırı bozuyor cihazı, onun dışında işlemci ile işim yok diyorsanız kötü bir seçenek değil. Sınavımdan ötürü piyasayı takip etmeyi bıraktım, tam olarak sizin için ne önemli onuda bilmediğimden alternatif bir öneride yapamıyorum aslında.

Geçenlerde ASUS'un resmi sitesinde 54 bin civarına satılıyordu bu model. Cihaza gelirsek işlemci olarak rakiplerine göre epey geri kalsada onun dışında sağlam, büyük bir sorunu yok.

G-Sync, TB4, MUX Switch + Advanced Optimus bir arada; güncellik olarak dolu dolu bir cihaz. G-Helper ile ayarları biraz kurcaladıktan sonra çok iyi sıcaklık değerleri elde edebiliyorsunuz.

Performansa gelirsek TimeSpy ekran kartı grafik puanlarında ortalama puanı rakiplerinde daha iyi (ortalama 12800 puan alabilirken rakipleri oralama 12200-12300 alıyor), GPU tarafında rakiplerine göre daha iyi denebilir. İşlemci olarak 13. nesil verimsizliğini üstünde taşıyor, iGPU & verimlilik olarak iyi bir işlemci değil ve 14650HX işlemcili rakiplerinden daha geride.

Bataryaya gelirsek 5820 mAh (tipik) 90 Wh bataryaya sahip, süper bir batarya kapasitesine sahip ama pilin çokta uzun gideceğini söyleyemem. Windows Hello gibi avantajları var, hoparlör konusu geçen seneki FX607 gibi kasalara göre geliştirildi.

X-Rite i1 Display Pro ile ölçüldüğünde %96.3 sRGB renk gamutu ve yaklaşık 300 nit parlaklık sunabilmiş, ölçülen cihaza (Rigol, ISO vs.) göre değişmekle beraber 3.94 ms GtG sunabilmiş (BOE NE160WUM-NXA panel ile gelme ihtimalide olabilir, o ise 13.6 ms sunmuş maalesef GtG değeri olarak, değişme şansı olduğunu unutmayın).

Mesajınızı az önce farkettim, daha çok şey diyebilirim ama kısaca diyebileceklerim bunlar. RAM ve SSD tarafı aşırı bozuyor cihazı, onun dışında işlemci ile işim yok diyorsanız kötü bir seçenek değil. Sınavımdan ötürü piyasayı takip etmeyi bıraktım, tam olarak sizin için ne önemli onuda bilmediğimden alternatif bir öneride yapamıyorum.
Anladım hocam. Çok sağ olun.

Bu cihaz hakkında bilgi sahibiyseniz F16 5050 ile kıyaslama şansınız var mıdır?

Bir de TUF modelindeki paneli nasıl test edebilirim ona göre iade-değişime yollayabilirim belki.

TUF alıp 512 GB SSD ve RAM 16 GB daha eklenirse TUF. Ekranda G-SYNC desteği ve ASUS kalitesi var. Ama o zamanda X7t 5060 parasına geliyor. 1080p ekranda 5050 avantajlı. 2K'da 5060'ın performansı 5050 1080P'ye denk. Kafam ağrımasın kaliteli cihaz olsun diyorsan ASUS al.
Ama ben sorun çıkarsa uğraşırım dersen X5t al. X5t de sorun göremedim pek. Kısaca 50k 5050 X5t mi? Yoksa 60k ya ASUS TUF RAM SSD yükseltmeli 5050 mi? 60kya 5060 X7t almak mi?
Bunları sen seçmelisin.