Kasanın arka kapağını açıp fotoğraf atabilir misiniz? Özellikle şu bölgenin. Orada bir devre kartı olması gerekli. Üst tarafta. Fanların ARGB kablosu o devre kartından eğer çıkartılabiliyorsa daisy chain şeklinde tek porta 2 fan bağlayıp işi halledebiliriz diye düşünüyorum.
Eki Görüntüle 169920
Şimdi daisy chain deyince akıllar karışmasın. Dişi ARGB erkek ARGB portu var. Anakart üzerindeki erkek, kablolu olan dişi olur. Sizin anakartta yok ama kasanın kontrolcüsündeki erkek, header olması lazım. Resimde göstereyim, karışıklık olmasın. Tabii özellikle doğru tabirler kullanıp kullanmadığıma emin değilim. Ben male ve female olarak ayırıyorum pinli ve pinsiz portları. Daha doğru bir tabir varsa arkadaşlar düzeltirler.
Alttaki erkek, header var, üstteki kadın. Daisy chain dediğimiz olayda bu iki arkadaşla gerçekleşiyor. Tek fan üzerinde hem erkek hem dişi port var.
Bu videoda kısaca gösterilmiş. Adam bağlantıyı yapıyor 3 fanı tek ARGB portuna bağlıyor ve ışıkları çalıştırıyor.
Bu arada bende öneri yaparken bir yanlışlık yapmışım. Onun içinde sizden özür dilerim. Kendim Thermalright kullandığım ve performans olarak başarılı bulduğum için yine Thermalright marka bir fan önermiştim. Şimdi konuyu tekrar okuyunca önerdiğim fanın reverse Blade olduğunu fark ettim. Yani normal bir fanın tersi yönde hava üfleyen bir fan. Farkını şöyle göstereyim. Egzoz fan olarak uygun değil kısacası.