Bundan bahsediyordum. Ön fanların kablosunu takip edin. 2 tane olmaları lazım. Birisi PSU'dan güç alan Molex ucudur. 2-3 parça birbirine eklidir muhtemelen. Ötekisi kasanın kontrolcüsüne bağlı kablo. Kasa modeliniz nedir? Olmadı bende bakayım videolarına falan. Resim falanda çekip yükleyebilirsiniz. Belki sizin görmediğiniz bir şeyi biz görüp yardımcı oluruz.

Hayır. Bazı Rainbow fanlar var. Sadece güç verince ışıkları yanar ama ışıklarını kontrol edemezsiniz. Kafasına göre yanar veya tek renk yanar.

Kasam Power Boost PB P3701b modeli siyah olan, kasamdaki tuş ile hem fanın RGB'sini hem de kasanın LED'ini kontrol edebiliyorum. Umarım kontrolcü budur.

Kasam Power Boost pb P3701b modeli siyah olan, kasamdaki tuş ile hem fanın RGB'sini hem de kasanın LED'ini kontrol edebiliyorum. Umarım kontrolcü budur.

Kasanın arka kapağını açıp fotoğraf atabilir misiniz? Özellikle şu bölgenin. Orada bir devre kartı olması gerekli. Üst tarafta. Fanların ARGB kablosu o devre kartından eğer çıkartılabiliyorsa daisy chain şeklinde tek porta 2 fan bağlayıp işi halledebiliriz diye düşünüyorum.

Adsız44444441.webp

Şimdi daisy chain deyince akıllar karışmasın. Dişi ARGB erkek ARGB portu var. Anakart üzerindeki erkek, kablolu olan dişi olur. Sizin anakartta yok ama kasanın kontrolcüsündeki erkek, header olması lazım. Resimde göstereyim, karışıklık olmasın. Tabii özellikle doğru tabirler kullanıp kullanmadığıma emin değilim. Ben male ve female olarak ayırıyorum pinli ve pinsiz portları. Daha doğru bir tabir varsa arkadaşlar düzeltirler.

Adsız44444441.webp

Alttaki erkek, header var, üstteki kadın. Daisy chain dediğimiz olayda bu iki arkadaşla gerçekleşiyor. Tek fan üzerinde hem erkek hem dişi port var.

1754259192266.webp

Bu videoda kısaca gösterilmiş. Adam bağlantıyı yapıyor 3 fanı tek ARGB portuna bağlıyor ve ışıkları çalıştırıyor.

Bu arada bende öneri yaparken bir yanlışlık yapmışım. Onun içinde sizden özür dilerim. Kendim Thermalright kullandığım ve performans olarak başarılı bulduğum için yine Thermalright marka bir fan önermiştim. Şimdi konuyu tekrar okuyunca önerdiğim fanın reverse Blade olduğunu fark ettim. Yani normal bir fanın tersi yönde hava üfleyen bir fan. Farkını şöyle göstereyim. Egzoz fan olarak uygun değil kısacası.

1754260568363.webp

Kasanın arka kapağını açıp fotoğraf atabilir misiniz? Özellikle şu bölgenin. Orada bir devre kartı olması gerekli. Üst tarafta. Fanların ARGB kablosu o devre kartından eğer çıkartılabiliyorsa daisy chain şeklinde tek porta 2 fan bağlayıp işi halledebiliriz diye düşünüyorum.

Eki Görüntüle 169920

Şimdi daisy chain deyince akıllar karışmasın. Dişi ARGB erkek ARGB portu var. Anakart üzerindeki erkek, kablolu olan dişi olur. Sizin anakartta yok ama kasanın kontrolcüsündeki erkek, header olması lazım. Resimde göstereyim, karışıklık olmasın. Tabii özellikle doğru tabirler kullanıp kullanmadığıma emin değilim. Ben male ve female olarak ayırıyorum pinli ve pinsiz portları. Daha doğru bir tabir varsa arkadaşlar düzeltirler.

Alttaki erkek, header var, üstteki kadın. Daisy chain dediğimiz olayda bu iki arkadaşla gerçekleşiyor. Tek fan üzerinde hem erkek hem dişi port var.

Bu videoda kısaca gösterilmiş. Adam bağlantıyı yapıyor 3 fanı tek ARGB portuna bağlıyor ve ışıkları çalıştırıyor.

Bu arada bende öneri yaparken bir yanlışlık yapmışım. Onun içinde sizden özür dilerim. Kendim Thermalright kullandığım ve performans olarak başarılı bulduğum için yine Thermalright marka bir fan önermiştim. Şimdi konuyu tekrar okuyunca önerdiğim fanın reverse Blade olduğunu fark ettim. Yani normal bir fanın tersi yönde hava üfleyen bir fan. Farkını şöyle göstereyim. Egzoz fan olarak uygun değil kısacası.

Kasamı açtığımda ilk iş çekip atmak olacak ama şu an maalesef açamam, estağfurullah özüre bile gerek yok. Ben sadece tek bir tane alacağım o da egzoz fanı olarak kullanacağım, aklıma takılan ise şu; erkek portu kontrolcüye takacağım kadın portu boşta mı kalacak? Ya da onu da mı kontrolcüye takacağım. Yardımlarınız için minnettarım teşekkür ederimm.

Kasamı açtığımda ilk iş çekip atmak olacak ama şu an maalesef açamam, estağfurullah özüre bile gerek yok. Ben sadece tek bir tane alacağım o da egzoz fanı olarak kullanacağım, aklıma takılan ise şu; erkek portu kontrolcüye takacağım kadın portu boşta mı kalacak? Ya da onu da mı kontrolcüye takacağım. Yardımlarınız için minnettarım teşekkür ederimm.

Şimdi şöyle olacağını tahmin ediyorum. Kasanın önündeki fanlarınızda muhtemelen sadece dişi, soketli ARGB kablosu bulunuyordur. Alacağınız fanda daisy chain yapabilmemiz için hem dişi hem erkek ARGB kablosu bulunması lazım. Öncelikle kasanın ön fanlarından birisinin ARGB kablosunu o kırmızı ile işaretlediğim yerde olan devreden ayıracağız. Toplamda 2 dişi bir erkek olacak şekilde 3 başlığımız oldu. Alacağımız fanın erkek olan başlığını söktüğümüz fanın dişi başlığına ekliyoruz. Aldığımız fanın dişi olan başlığını ise kasanın söktüğümüz kontrolcüsüne bağlıyoruz.

Paint üzerinde biraz karaladım. Biraz çirkince ama anlatmak istediğimi gösterdiğini düşünüyorum.

Adsız44444441.webp

Son düzenleme:
Şimdi şöyle olacağını tahmin ediyorum. Kasanın önündeki fanlarınızda muhtemelen sadece dişi, soketli ARGB kablosu bulunuyordur. Alacağınız fanda daisy chain yapabilmemiz için hem dişi hem erkek ARGB kablosu bulunması lazım. Öncelikle kasanın ön fanlarından birisinin ARGB kablosunu o kırmızı ile işaretlediğim yerde olan devreden ayıracağız. Toplamda 2 dişi bir erkek olacak şekilde 3 başlığımız oldu. Alacağımız fanın erkek olan başlığını söktüğümüz fanın dişi başlığına ekliyoruz. Aldığımız fanın dişi olan başlığını ise kasanın söktüğümüz kontrolcüsüne bağlıyoruz.

Paint üzerinde biraz karaladım. Biraz çirkince ama anlatmak istediğimi gösterdiğini düşünüyorum.

Eki Görüntüle 169947

Teşekkür ederim hocam anladığım kadarıyla anladım ama kafamı karıştıran şu oldu. Ön fanımların hepsi RGB'siz düz siyah fanlar sadece egzoz fanım RGB'li, kasamın ön paneline LED koymuşlar sadece ön fanlar düz siyah fan.

Teşekkür ederim hocam anladığım kadarıyla anladım ama kafamı karıştıran şu oldu. Ön fanımların hepsi RGB'siz düz siyah fanlar sadece egzoz fanım RGB'li, kasamın ön paneline LED koymuşlar sadece ön fanlar düz siyah fan.

Oh... Ben yarım saattir yanlış anlamam üzerine yanlış yönlendirme yaptım size o zaman. Uzun zamandır böyle konulara yardım sağlamıyordum. Paslanmışım mı denir artık. Tekrardan kusura bakmayın. Ben hep konuşurken sitesinden çektiğim o kasa resmindeki gibi ön fanlarınızında ARGB olduğunu düşünüyordum. Bu durumda çok daha basit işimiz. Daisy chain falan gerekmez. Eski arka fanı sökeceğiz. Çıkarmak için eski egzoz fanın ön panele bağlı ARGB kablosunuda sökeceğiz zaten. Bir tane yer boşalmış olacak o öndeki devre üzerinde. Aynı yere yeni aldığımız fanın ARGB kabloyu bağlayacağız. Çok daha basit, eskiyi sök yeniyi tak durumu olacak.

Son düzenleme:
Oh... Ben yarım saattir yanlış anlamam üzerine yanlış yönlendirme yaptım size o zaman. Uzun zamandır böyle konulara yardım sağlamıyordum. Paslanmışım mı denir artık. Tekrardan kusura bakmayın. Ben hep konuşurken sitesinden çektiğim o kasa resmindeki gibi ön fanlarınızında ARGB olduğunu düşünüyordum. Bu durumda çok daha basit işimiz. Daisy chain falan gerekmez. Eski arka fanı sökeceğiz. Çıkarmak için eski egzoz fanın ön panele bağlı ARGB kablosunuda sökeceğiz zaten. Bir tane yer boşalmış olacak o öndeki devre üzerinde. Aynı yere yeni aldığımız fanın ARGB kabloyu bağlayacağız. Çok daha basit, eskiyi sök yeniyi tak durumu olacak. Yine de sorayım, eski egzoz fanınızda ARGB var değil mi? Resimde öyle demişler arka fan ARGB diye. Tuşa basınca onun ışığı değişiyor mu?

Hocam hiç sıkıntı değil, yardım etmeniz bile büyük iyilik. Şu an yamulanda ARGB var evet, tuşa basınca'da ışığıda değişiyor. Ama şu an aklıma geldi yeni egzoz fan alırsam eskisini üstte takabilirim ve dediğiniz gibi yapabilirim, teşekkür ederim tekrardan.

Ne demek, düşe kalka bir şeylere yardımcı olduysam ne mutlu. Yine sormak istediğiniz bir şey olursa yazabilirsiniz.

Yardımcı oldunuz tabii ki, sormak istediğim olursa yazıcağım.

Ne demek, düşe kalka bir şeylere yardımcı olduysam ne mutlu. Yine sormak istediğiniz bir şey olursa yazabilirsiniz.

Hocam merhaba, sormak istediğim bir soru var. Ben yeni egzoz fanı alıp takacağım, eski sallanan fanı da kasaya takacağım bir faydası görünsün en azından. Ama benim sistemimde işlemciden çok ekran kartım ısınıyor, PSU koruyucusunun üstüne koymak istesem nasıl yapacağım? Fan PSU'ya doğru üflecek havayı, sabitleme sorunu vs. Üstte takmaktan başka çarem yok gibi gözüküyor.

Son düzenleme:
PSU koruyucusunun üstüne koymak istesem nasıl yapacağım? Fan PSU'ya doğru üfleyecek havayı?

Kendi sitesinden baktım yine. Alt tarafa fan takılmasını amaçlamamışlar. Vida deliği yoktur sırf bu iş için. Hava geçsin diye ızgara deliği koymuşlar. Uygun 2-4 tane siyah plastik kelepçeyi fanın vida deliğinden sokup alttaki ızgaraya sabitleyip sıkarsanız olur muhtemelen. Plastik kelepçe yerine ip falanda olur. Düğüm atıp fazlasını kesebilirsiniz.