Yani 3'lü Akasa Smart Black olsaydı önerecektim ancak maaalesef kalmamış.

Bütçeyi çıkartabilirim dersen 3'lü set almak daha hesaplı olur. Kuzenimin kasasında 2 set olarak kullandık gayet güzel bir hava akışı sağlıyor.

Aynısından kullanıyorum. Benim deneyimim olumlu oldu. Kış gibi almıştım bir 3'lü set. Soğutucunun üzerindekilerle birlikte 5 taneler benim kasamda.

Kasada değişik fanlar kullanılınca sırıtıyor. Ne bileyim önde 3 tane aynı egzozda bir tane farklı olunca kötü duruyor. Kendi kasanızda takılı olan bir şey varsa onun aynısından alıverin. Değilse bu olabilir gibi.

Fanın detayları bu sayfada bulunuyor.

Bu fanın ARGB olmayan düz siyahını PA120SE Black'te kullanmışlar mesela. Bu arada üstteki arkadaşın dediği Dark'ı ben almazdım. Molex'le bağlantı yapılıyor. Bence size 4 pin PWM bağlantılı bir fan lazım. Direkt anakart üzerine bağlarsınız fanın kablosunu. Işıklar içinse 3 pin 5V ARGB kablolu bir ürün tercih edebilirsiniz. Anakartınız neydi bu arada? Üzerinde ARGB bağlantısı için header bulunuyor mu kontrol edelim.

A520M K V2 anakrtım var, kasamda ön fanlar düz siyah ön panelde LED şeritler var, yani zaten ben sadece egzoz fanı görüyorum sıkıntı olacağını sanmıyorum.

Bütçeyi çıkartabilirim dersen 3'lü set almak daha hesaplı olur. Kuzenimin kasasında 2 set olarak kullandık gayet güzel bir hava akışı sağlıyor.

900 çok zaten hocam maalesef o kadar çıkamam.

Bunun M12S modeli de var o model de güzel.

Bunun M12S modeli de var o model de güzel.

Görünüş olarak M12S biraz daha hoşuma gitti sanki, performans farkı var mıdır?

Kasada değişik fanlar kullanılınca sırıtıyor. Ne bileyim önde 3 tane aynı egzozda bir tane farklı olunca kötü duruyor. Kendi kasanızda takılı olan bir şey varsa onun aynısından alıverin. Değilse bu olabilir gibi.

Fanın detayları bu sayfada bulunuyor.

Bu fanın ARGB olmayan düz siyahını PA120SE Black'te kullanmışlar mesela. Bu arada üstteki arkadaşın dediği Dark'ı ben almazdım. Molex'le bağlantı yapılıyor. Bence size 4 pin PWM bağlantılı bir fan lazım. Direkt anakart üzerine bağlarsınız fanın kablosunu. Işıklar içinse 3 pin 5V ARGB kablolu bir ürün tercih edebilirsiniz. Anakartınız neydi bu arada? Üzerinde ARGB bağlantısı için header bulunuyor mu kontrol edelim.

Hocam şimdi bende baktım ARGB bağlantısı için header yok maalesef, şu anki egzoz fanım PSU'ya bağlı çalışıyor anakartımda boş SYS_FAN pinim var oraya takabilirim. Üstteki arkadaşın tavsiyesi üzerine Thermalright TL-M12-S Argb çok beğendim tasarıımını fiyatı da gayet iyi sanırım ondan alacağım. Fanı takmakta sorun yok ama ARGB bağlantısını nasıl yapacağım, ekstra bir şey almam mı gerekiyor?

Son düzenleme:
Hocam şimdi bende baktım ARGB bağlantısı için header yok maalesef, şu anki egzoz fanım PSU'ya bağlı çalışıyor anakartımda boş SYS_FAN pinim var oraya takabilirim. Üstteki arkadaşın tavsiyesi üzerine Thermalright TL-M12-S Argb çok beğendim tasarıımını fiyatı da gayet iyi sanırım ondan alacağım. Fanı takmakta sorun yok ama ARGB bağlantısını nasıl yapacağım, ekstra bir şey almam mı gerekiyor?

Bende baktım anakart sitesinde, göremedim. Kasada LED şerit var demiştiniz. Kasada dahili bir kontrolcü tarzında bir şey varsa oraya bağlamaya çalışabilirsiniz ARGB kablosunu. SYS fan portu sizin 4 pin PWM'yi takacağınız yer. Fana güç verecek, hızını ayarlamanızı falan sağlayacak. Ama ışıklar için ARGB kablo bağlantısı gerekir. ARGB kablo bağlantısını takmazsanız ışıksız düz fan olarak kullanılabilir. Harici kontrolcü almayı düşünebilirsiniz ama tek fan için ne kadar değer bilemiyorum.

Bende baktım anakart sitesinde, göremedim. Kasada LED şerit var demiştiniz. Kasada dahili bir kontrolcü tarzında bir şey varsa oraya bağlamaya çalışabilirsiniz ARGB kablosunu. SYS fan portu sizin 4 pin PWM'yi takacağınız yer. Fana güç verecek, hızını ayarlamanızı falan sağlayacak. Ama ışıklar için ARGB kablo bağlantısı gerekir. ARGB kablo bağlantısını takmazsanız ışıksız düz fan olarak kullanılabilir. Harici kontrolcü almayı düşünebilirsiniz ama tek fan için ne kadar değer bilemiyorum.

Kasamda şu anda takılı olan fan PSU'ya bağlı ve RGB'si yanıyor, kontrolcüm yok. Alacağım fanı PSU'ya bağlasam RGB'si oradan çalışabilir mi?

Kasamın ledlerini kontrol edebildiğim bir tuş var, farklı renk modları vs. var. Bu kontrölcü olarak geçiyor mudur? Bilmiyorum bilmek istediğimden sormak da istedim.

Son düzenleme:
Kasamda şu anda takılı olan fan PSU'ya bağlı ve RGB'si yanıyor, kontrolcüm yok.

Kasamın ledlerini kontrol edebildiğim bir tuş var, farklı renk modları vs. var. Bu kontrölcü olarak geçiyor mudur?

Bundan bahsediyordum. Ön fanların kablosunu takip edin. 2 tane olmaları lazım. Birisi PSU'dan güç alan Molex ucudur. 2-3 parça birbirine eklidir muhtemelen. Ötekisi kasanın kontrolcüsüne bağlı kablo. Kasa modeliniz nedir? Olmadı bende bakayım videolarına falan. Resim falanda çekip yükleyebilirsiniz. Belki sizin görmediğiniz bir şeyi biz görüp yardımcı oluruz.

Alacağım fanı PSU'ya bağlasam RGB'si oradan çalışabilir mi?

Hayır. Bazı Rainbow fanlar var. Sadece güç verince ışıkları yanar ama ışıklarını kontrol edemezsiniz. Kafasına göre yanar veya tek renk yanar.