Kendi sitesinden baktım yine. Alt tarafa fan takılmasını amaçlamamışlar. Vida deliği yoktur sırf bu iş için. Hava geçsin diye ızgara deliği koymuşlar. Uygun 2-4 tane siyah plastik kelepçeyi fanın vida deliğinden sokup alttaki ızgaraya sabitleyip sıkarsanız olur muhtemelen. Plastik kelepçe yerine IP falanda olur. Düğüm atıp fazlasını kesebilirsiniz.

Birazcık beni aşar hocam o ya, yapamam zannediyorum. Üstte takacağım mecburen faydası olur umarım. Teşekkürler yardımınız için...

Kendi sitesinden baktım yine. Alt tarafa fan takılmasını amaçlamamışlar. Vida deliği yoktur sırf bu iş için. Hava geçsin diye ızgara deliği koymuşlar. Uygun 2-4 tane siyah plastik kelepçeyi fanın vida deliğinden sokup alttaki ızgaraya sabitleyip sıkarsanız olur muhtemelen. Plastik kelepçe yerine IP falanda olur. Düğüm atıp fazlasını kesebilirsiniz.

Hocam yeni fan siparişi verdim, bunu tamir etmenin bir yolu var mıdır? Fanı tam ortasına bastırdım belki kaymıştır vs. diye olmadı.

Son düzenleme:
Hocam yeni fan siparişi verdim, bunu tamir etmenin bir yolu var mıdır? Fanı tam ortasına bastırdım belki kaymıştır vs. diye olmadı.

İstiyorsanız kenara ayırın. Belki göbeğini yağlarsanız ses sorunu çözülebilir ama pek tavsiyem değil. bozulabilir, eklenen yağı dönerken etrafına saçabilir. Şimdi tamir edeceğim diye para harcayacaksınız ama belki tamir olmayacak. Sizde harcadığınızla kalacaksınız.

İstiyorsanız kenara ayırın. Belki göbeğini yağlarsanız ses sorunu çözülebilir ama pek tavsiyem değil. Bozulabilir, eklenen yağı dönerken etrafına saçabilir. Şimdi tamir edeceğim diye para harcayacaksınız ama belki tamir olmayacak. Sizde harcadığınızla kalacaksınız.

Peki hocam o zaman, gene de takim belki bir faydası dokunur. Fazla sanmıyorum faydası olacağını ama boş durmasından iyidir herhalde. Teşekkür ederim yardımcı oluyorsunuz minnettarım...

İstiyorsanız kenara ayırın. Belki göbeğini yağlarsanız ses sorunu çözülebilir ama pek tavsiyem değil. Bozulabilir, eklenen yağı dönerken etrafına saçabilir. Şimdi tamir edeceğim diye para harcayacaksınız ama belki tamir olmayacak. Sizde harcadığınızla kalacaksınız.

Merhaba hocam, fan bugün elime ulaştı. Sorunsuz şekilde taktım LED'ler ile de senkronizasyon oldu. Arka kapağımı açtım fakat kontrolcü göremedim, mavi ile işaretli kablo eski fana takılıydı, söktüm ne işe yaradığını bilmiyorum kontrolcü o mu onu da bilmiyorum, kırmızı işaretli yer yeni fanın ARGB için bağladığım kablo, güç kablosunuda anakarta taktım yer doldu. Kontrolcü göremedim, sadece eski fanın ARGB kablosunu buna takmak oldu, birkaç tane daha ARGB girişi kabloları vardı fakat onlar kontrolcüye bağlı mı değil mi bilmiyorum. Kirlilik için çok özür dilerim temizledikten sonra çekmeliydim. :D

Dosya Ekleri

• Adsız.webp
    Adsız.webp
    1,1 MB · Görüntüleme: 38
  • WhatsApp Görsel 2025-08-07 saat 15.54.45_3d52d731.webp
    WhatsApp Görsel 2025-08-07 saat 15.54.45_3d52d731.webp
    388,1 KB · Görüntüleme: 42
Son düzenleme:
Arka kapağımı açtım fakat kontrolcü göremedim, mavi ile işaretli kablo eski fana takılıydı, söktüm ne işe yaradığını bilmiyorum kontrolcü o mu onu da bilmiyorum.

Molex kablosu, güç yani. Direkt PSU'dan gelir. Sizin yeni fanınızın onunla işi yok. PWM ile anakarta bağlamışsınız.

Kırmızı işaretli yer yeni fanın ARGB için bağladığım kablo, güç kablosunuda anakarta taktım yer doldu. Kontrolcü göremedim, sadece eski fanın ARGB kablosunu buna takmak oldu,

Fan ARGB kablosu kısa kalırsa diye uzatma yapmışlar o zaman. Onun öbür ucu kontrolcüye gidiyordur. Siz tuşa basınca renk değiştirmenizi yarayan devre. Çözmüşsünüz zaten.

Birkaç tane daha ARGB girişi kabloları vardı fakat onlar kontrolcüye bağlı mı değil mi bilmiyorum. Kirlilik için çok özür dilerim temizledikten sonra çekmeliydim. :D

Çok daha karışık kasalar gördük, bu bir şey değil. Aldığınız M12-S tekrardan hayırlı olsun.

Molex kablosu, güç yani. Direkt PSU'dan gelir. Sizin yeni fanınızın onunla işi yok. PWM ile anakarta bağlamışsınız.

Fan ARGB kablosu kısa kalırsa diye uzatma yapmışlar o zaman. Onun öbür ucu kontrolcüye gidiyordur. Siz tuşa basınca renk değiştirmenizi yarayan devre. Çözmüşsünüz zaten.

Çok daha karışık kasalar gördük, bu bir şey değil. Aldığınız M12-S tekrardan hayırlı olsun.
Çok teşekkür ederim, bu fanı siz olamasaydınız takmam zorlaşırdı, yardımlarınız için tekrar minnettarım.

@Paper.C merhaba hocam, nasılsınız? Umarım iyisinizdir. Biliyorsunuz egzoz fan almıştım ve takmıştım. Elime para geçti ve üst tarafa fan takacağım, çoklayıcı buldum 4 pinli hepsi. 600TL bandında fan önerebilir misiniz hocam? CFM değeri iyi olursa güzel olur. Egzoz fanı olarak aldığım fanın CFM değeri 47, 6'mış, ortalama diyebilir miyiz?

Güncelleme: Hocam Silverstone Air Blazer 120R buldum, hem CFM değeri süper hem de aydınlatması vs. de var. Bunu alacağım %95 ihtimal, belki bilgi sahibisinizdir diye yazmak istedim.

Son düzenleme: