Sistemimi bu yıl sonu yenileyecem hocam. İşlemci olarak ryzen 9000 serisi , ekran kartı olarak da büyük ihtimal 5090 veya 5080 gibi bir şey alacam. Şu an monitörü aradan çıkarmaya çalışıyorum sadece.
Detaylar
Kim cevapladı?sisyphus1289
Uzman
Sistemimi bu yıl sonu yenileyeceğim hocam. İşlemci olarak Ryzen 9000 serisi, ekran kartı olarak da büyük ihtimal 5090 veya 5080 gibi bir şey alacağım. Şu an monitörü aradan çıkarmaya çalışıyorum sadece.
Hocam OLED yerine IPS bir monitör alsanız daha iyi gibi. Hem görüntüsü iyi hem de yenileme hızı fazla.
- Makaleler
- 43
Hocam OLED yerine IPS bir monitör alsanız daha iyi gibi. Hem görüntüsü iyi hem de yenileme hızı fazla.
Bu yeter bence. Görüntü kalitesi iyi, yenileme hızı yüksek...
Bu monitör 4K'da 240 Hertz, 1080P'de 480 Hertz destekliyor.
Ben aslında her şeyin uç noktasına yönelen biriyim hocam. Yani alacaksam eğer bir şeyi , en uç noktası neyse onu almak isterim. O yüzden konu detayındaki iki monitörden birini kesin olarak alacağım. Fakat karar veremedim.Hocam OLED yerine IPS bir monitör alsanız daha iyi gibi. Hem görüntüsü iyi hem de yenileme hızı fazla.
sisyphus1289
Uzman
Hocam ikisi arasından almak yerine monitör önerisi konusu açmanız daha iyi olur bundan daha iyi monitörler bulunduğunu düşünüyorum. Ayrıca ikisi aynı fiyatta mı?Ben aslında her şeyin uç noktasına yönelen biriyim hocam. Yani alacaksam eğer bir şeyi , en uç noktası neyse onu almak isterim. O yüzden konu detayındaki iki monitörden birini kesin olarak alacağım. Fakat karar veremedim.
Hocam bu ikisinden daha iyisi yok diye biliyorum. 540 hertz olan 35 bin TL. 4k oled olan daha çıkmadı bu yıl içinde çıkacak fakat tahminimce 80 bin TL falan olur.Hocam ikisi arasından almak yerine monitör önerisi konusu açmanız daha iyi olur bundan daha iyi monitörler bulunduğunu düşünüyorum. Ayrıca ikisi aynı fiyatta mı?
sisyphus1289
Uzman
Ayrıca TN panel önermem bütçen düşükse alabilirsin ama böyle monitörler alacağına göre bütçen yüksek. TN yerine İPS al.
Hocam 80k değmez. YouTube'da ekran karşılaştırmalarına bakabilirsin.
Hocam İPS de alsanız üzmez. İPS ekranlar da güzel görüntü verip yüksek yenileme hızlarına çıkabilecek şekil de tasarlanıyor.
Hocam bu ikisinden daha iyisi yok diye biliyorum. 540 Hertz olan 35 bin TL. 4K OLED olan daha çıkmadı bu yıl içinde çıkacak fakat tahminimce 80 bin TL falan olur.
Hocam 80k değmez. YouTube'da ekran karşılaştırmalarına bakabilirsin.
Hocam İPS de alsanız üzmez. İPS ekranlar da güzel görüntü verip yüksek yenileme hızlarına çıkabilecek şekil de tasarlanıyor.
IPS nasıl OLED'den daha iyi görüntüye sahip oluyor? IPS kullandığımdan beri siyahı gri olarak biliyorum artık. Karanlık temalı oyunlarda yaşattığı rezil glow daha beter.Hocam OLED yerine IPS bir monitör alsanız daha iyi gibi. Hem görüntüsü iyi hem de yenileme hızı fazla.
sisyphus1289
Uzman
IPS nasıl OLED'den daha iyi görüntüye sahip oluyor? IPS kullandığımdan beri siyahı gri olarak biliyorum artık. Karanlık temalı oyunlarda yaşattığı rezil Glow'a gelmedim daha.
Hocam "daha iyi" demedim ki, sadece "iyi" dedim.
- Makaleler
- 3
O huy bende de var, cidden. Bir kere deneyimledikten sonra pisman oluyorum bu yuzden diyorum sana. 360Hz panel duruyor karsimda, yaninda 165Hz var. Buyuk ekran diye 165 kullaniyorum ana ekran olarak.Ben aslında her şeyin uç noktasına yönelen biriyim hocam.
Ben de rekabetci oyun oynuyorum. Ciddiyim 540 alsan yanina da 240 koysan pisman olursun. Kendimden biliyorum.
Tabi monitore 80K versem her turlu pisman olurum ben, o ayri