Bütçe
6.000-8.000 TL
Makaleler
12
Yer
Çorum
Merhaba,

Şu anda Samsung Odyssey G4 25'' 240 Hz modelini kullanıyorum. Şu konuda yaşadığım sorundan ötürü, servis de yeterince ilgilenmediği için monitörü satma kararı aldım. 6.000 TL'ye bir arkadaşa 1-2 hafta içinde satacağım, ardından da yeni monitör alacağım. Yeni monitörden beklentilerimi şu şekilde belirteyim:

• Bu sefer 27'' almayı düşünüyorum, en azından yükseltme yaptım diyebileyim ama hiç düzgün model çıkmazsa 24'' de olabilir.
  • Minimum 180 Hz olmalı, gözüm 240 Hz'e alıştığı için daha düşük Hz'ler kasıyor gibi geliyor ama 180 Hz kurtarır diye düşünüyorum.
  • Yükseklik ayarı olursa iyi olur ama olmazsa da büyük problem değil, aparatla çözeriz.
  • Yine IPS panel düşünüyorum ancak çok iyi VA varsa olur, sorun yok.
  • Renk kalitesi muazzam olmak zorunda değil, mevcut monitör gibi olsa kâfi.
Bu arada 1080p almayı düşünüyorum ancak 2K alsam mı diye de bir kararsızlık içindeyim. RTX 3060 Ti var, pek 2K oyunculuk için uygun bir kart değil ama yine de bir kurtarır yanı var. Yine de 90 FPS altına düşünce kasma hissi beni rahatsız ediyor yüksek Hz ve FPS'e alıştığım için. Bu konuda da fikrinizi alabilirim.

Bütçe konusuna gelirsek ben maksimum 8.000 TL düşüncesindeyim ancak fiyat farkına değecek çok çok daha iyi model varsa 1.000-1.500 TL daha aşmaya çalışırım. Yine de bütçem dahilinde önermenizi tercih ederim.

Şunu düşünüyordum ancak hiçbir yerde stokta yok maalesef:

2K olarak da önerilerinizi yapın siz yine de, değerlendirmek isterim.

Merhaba,

Şu anda Samsung Odyssey G4 25" 240 Hz modelini kullanıyorum. Şu konuda yaşadığım sorundan ötürü, servis de yeterince ilgilenmediği için monitörü satma kararı aldım. 6.000 TL'ye bir arkadaşa 1-2 hafta içinde satacağım, ardından da yeni monitör alacağım. Yeni monitörden beklentilerimi şu şekilde belirteyim:

• Bu sefer 27" almayı düşünüyorum, en azından yükseltme yaptım diyebileyim ama hiç düzgün model çıkmazsa 24" de olabilir.
  • Minimum 180 Hz olmalı, gözüm 240 Hz'e alıştığı için daha düşük Hz'ler kasıyor gibi geliyor ama 180 Hz kurtarır diye düşünüyorum.
  • Yükseklik ayarı olursa iyi olur ama olmazsa da büyük problem değil, aparatla çözeriz.
  • Yine IPS panel düşünüyorum ancak çok iyi VA varsa olur, sorun yok.
  • Renk kalitesi muazzam olmak zorunda değil, mevcut monitör gibi olsa kâfi.
Bu arada 1080p almayı düşünüyorum ancak 2K alsam mı diye de bir kararsızlık içindeyim. RTX 3060 Ti var, pek 2K oyunculuk için uygun bir kart değil ama yine de bir kurtarır yanı var. Yine de 90 FPS altına düşünce kasma hissi beni rahatsız ediyor yüksek Hz ve FPS'e alıştığım için. Bu konuda da fikrinizi alabilirim.

Bütçe konusuna gelirsek ben maksimum 8.000 TL düşüncesindeyim ancak fiyat farkına değecek çok çok daha iyi model varsa 1.000-1.500 TL daha aşmaya çalışırım. Yine de bütçem dahilinde önermenizi tercih ederim.

Şunu düşünüyordum ancak hiçbir yerde stokta yok maalesef:

2K olarak da önerilerinizi yapın siz yine de, değerlendirmek isterim.

2K-1 https://www.akakce.com/monitor/en-u...2k-ips-180-hz-oyuncu-u-fiyati,1026853286.html
Böyle bir model gördüm fiyatı ucuz geldi. @2254 hocam yorumlarsa iyi olur.

2K-2 https://www.akakce.com/monitor/en-u...2k-180-hz-ips-oyuncu-u-fiyati,1020200363.html
Başka ünlü bir monitörle aynı paneli kullanıyordu fakat şu an hatırlamıyorum diğer arkadaşlar aydınlatırsa iyi olur.

2K-3 https://www.akakce.com/monitor/en-u...wqhd-pivot-ips-oyuncu-u-fiyati,625153042.html
Bu model için MSI'ın iyi iş çıkarttıklarını söylüyordu @2254 hocam.

2K-4 https://www.akakce.com/monitor/en-u...ot-ips-260-hz-oyuncu-u-fiyati,1165263070.html
Yine aynı şekil bütçe çıkarsa iyi seçeneklerden birisi.

@xsharke, teşekkürler hocam. KTC'yi pek tercih etmek istemiyorum, diğerleri iyi duruyor. MSI'ı beğendim ancak daha resmi bir satıcı olsa daha iyi olur düşüncesindeyim. Olası bir sorunda uğraşması sorun oluyor. Zaten Pazarama'daki outletmiş.

Philips'i ben de görmüştüm, iyi monitör ama bütçeyi bir tık zorluyor. Bunlar dışında 1080p öneriniz neler olur?

@xsharke, teşekkürler hocam. KTC'yi pek tercih etmek istemiyorum, diğerleri iyi duruyor. MSI'ı beğendim ancak daha resmi bir satıcı olsa daha iyi olur düşüncesindeyim. Olası bir sorunda uğraşması sorun oluyor. Philips'i ben de görmüştüm, iyi monitör ama bütçeyi bir tık zorluyor.

Bunlar dışında 1080p öneriniz neler olur?
Açıkçası ben de yakın zamanda 2K monitör aldığım için piyasaya aşina oldum biraz. 1080p taraflarına pek bakmadım fakat konusunu açtığım bir monitör var G24'ün kronik sorunlardan arındırılmış yeni bir model, 24 inç olduğu için 1080p için en uygun seçenek olacaktır.

@xsharke, teşekkürler hocam. KTC'yi pek tercih etmek istemiyorum, diğerleri iyi duruyor. MSI'ı beğendim ancak daha resmi bir satıcı olsa daha iyi olur düşüncesindeyim. Olası bir sorunda uğraşması sorun oluyor. Zaten Pazarama'daki outletmiş.

Philips'i ben de görmüştüm, iyi monitör ama bütçeyi bir tık zorluyor. Bunlar dışında 1080p öneriniz neler olur?

H27T22C aslında güzel bir model neden tercih etmek istemiyorsunuz? 2K olarak onu öneririm 1080p olarak MAG 244F bakabilirsiniz. Yani 240 Hz bir monitör istiyorsanız 11ZE önerebilirim.

H27T22C aslında güzel bir model neden tercih etmek istemiyorsunuz?
Özellik olarak güzel monitör, fiyatı da uygun aslında ama hem görünüş olarak biraz basit kaçıyor biraz da markaya bir tık uzağım. İyi marka olduğunu da biliyorum ancak yine de daha popüler markanın ürünlerine yönelmeyi tercih ederim muhatap bulma açısından.

MSI'ın fiyatı uygun, o listemde. 27'' bulamazsam ona yönelirim.

Ne için kullanılacak? Dizi, film vs izlenecek mi? Oyun oynanacaksa hikayeli mi yoksa rekabetçi mi oynanacak?

Ne için kullanılacak? Dizi, film vs izlenecek mi? Oyun oynanacaksa hikayeli mi yoksa rekabetçi mi oynanacak?
Dizi, film pek izlemiyorum masanın başında. Genellikle oyun. Hikayeli de oynuyorum, rekabetçi de ancak öyle ''rekabet'' amacım yok, yani çok iyi monitör alayım, performansım tavan yapsın gibi amacım yok. Öylesine, keyfi oynuyorum.

Renk kalitesi açısından şu anki G4 bile çok üstün olmamasına rağmen memnunum. Zaten OLED almadıktan sonra aman aman fark yaratmayacak gibi.

Şu anki G4'ün çok altında kalmayan, işimi görecek bir şey olsa yeterlidir. 2K da alabilirim de işte sistemim çok uygun değil ona da. Bilemedim :/

Dizi, film pek izlemiyorum masanın başında. Genellikle oyun. Hikayeli de oynuyorum, rekabetçi de ancak öyle "rekabet" amacım yok, yani çok iyi monitör alayım, performansım tavan yapsın gibi amacım yok. Öylesine, keyfi oynuyorum.

Renk kalitesi açısından şu anki G4 bile çok üstün olmamasına rağmen memnunum. Zaten OLED almadıktan sonra aman aman fark yaratmayacak gibi.

Şu anki G4'ün çok altında kalmayan, işimi görecek bir şey olsa yeterlidir. 2K da alabilirim de işte sistemim çok uygun değil ona da. Bilemedim :/

1080p istiyorsan bunu önerebilirim, güzel monitör. Samsung G4'ten daha iyi görüntü kalitesine sahip ama onun kadar seri değil. Yine de serilik olarak ortalama VA'dan daha iyi. Fiyatı eskisine göre epey artmış, ancak 2K'da rahat edemem ve yüksek Hz istiyorsanız 25G3zm mantıklı.

Eğer 200Hz yeter dersen H25T7 de alabilirsin. OC ile sorunsuz 200Hz olduğunu söylemişti bir kullanıcı. Hepsiburada satıcılı olduğundan sorun yaşamazsın.

Bütçene göre bir sürü alınabilir monitör var. 1080p mi, 2K mı olacak ona karar vermen gerekiyor.