Bütçe
6.000-8.000 TL
@2254, boyut meselesine mağazada bakarım hocam.

FPS konusu için şöyle diyeyim; şu an mesela 240 Hz monitörle atıyorum God of War'da 100 FPS alıyorum diyelim, çok akıcı gelirken 70-80 FPS'ye düşünce sanki 50 FPS gibi hissettiriyor, kasıyor gibi oluyor.

60 Hz monitörde 60 FPS alınca süper akıcı geliyordu gözüme ama 240 Hz'e geçip düşük FPS alınca hiç öyle olmadı. O yüzden 2K'den çekincem var.

Ben de 360Hz de 70-80 FPS hala akıcı geliyor bazı oyunlar hariç. Dying Light gibi FPS bakış açılı ve sağa sola koştuğumuz oyunlar da 70-80 FPS akıcı gelmiyor. Belki OLED ile alakalı da olabilir sonuçta 70 FPS bile alsan 0.3ms veriyor. Ama yine de 144-165-240Hz falan da kullandım böyle bir sorun yaşamadım. Monitörlerin tepki süresi aldığın FPS'ye göre değişiyor, ayrıca Samsung G4 freesync/gsync açıkken OverDrive kullanmana izin vermiyor. Yani OverDrive olmayan monitör kullanmışsın gibi oluyor, bu da düşük FPS de tepkiselliği azaltır. Eğer G-Sync kullanmak istemezsen bu sefer de oyunlarda yırtılma ve takılma olacak. Siz nasıl kullanıyorsunuz? VRR açık mı, kapalı mı? Ayrıca monitörün 60Hz de tepki süresi ortalama 14.4ms çıkıyor, hatta 18ms gördüğü yerler var, yani düşük FPS de renk değiştirmede zorlandığı için hantal bir model.

@2254, hocam ms farkına bakmadım ancak kapalı kullanıyorum. Şöyle anlatayım:

G-Sync açtığımda menüde 60-70 FPS alıyorum diyelim, direkt fare kasmaya başlıyor. G-Sync kapatıyorum, FPS 60-70 olsa bile 240 Hz'de yenilediği için hiç böyle olmuyor. Yani yarardan çok zararı var, ben anlamadım bu işi.

@2254, hocam ms farkına bakmadım ancak kapalı kullanıyorum. Şöyle anlatayım:

G-Sync açtığımda menüde 60-70 FPS alıyorum diyelim, direkt fare kasmaya başlıyor. G-Sync kapatıyorum, FPS 60-70 olsa bile 240 Hz'de yenilediği için hiç böyle olmuyor. Yani yarardan çok zararı var, ben anlamadım bu işi.

Menüde oyun içinden daha fazla FPS almanız gerekmiyor mu? Özellikle dikkat etmedim ama, kendim böyle bir sorun yaşamadım. Önerilende G-Sync açık kullanılması. Kendim de Valorant da G-Sync kapalı ve açık denedim daha akıcı geldi bana. Hikayeli oyunlarda farkı daha çok hissediyorum. Menüde FPS sınırlaması varsa onu yüksek tutun, ayarlarla alakalı olma ihtimali de var. Ya sizin sistem ha bire sorun çıkartıyor, ya da şahin gibi gözleriniz var bizim göremediğimizi görüyorsunuz.

@2254, bahsettiğim şey oyun içinde menüye geçişte. Mesela diyelim ki CS oynuyorum, menüye geçerken ya da oyundan çıkarken arada FPS düşüşü oluyor ya. O ara Hz de düşüyor sanırım G-Sync ile, o yüzden imleç de düşük Hz'de gibi ilerliyor.

Ya sizin sistem ha bire sorun çıkartıyor, ya da şahin gibi gözleriniz var bizim göremediğimizi görüyorsunuz.
Gözlerim hassas bayağı hocam ancak bence fark edilmeyecek gibi değil. Direkt 240 Hz yerine 48 Hz'e düşüyor gibi oluyor. Sistemde bir şey olduğunu sanmıyorum, farklı sistemle de denedim, onda da aynı.

@2254, bahsettiğim şey oyun içinde menüye geçişte. Mesela diyelim ki CS oynuyorum, menüye geçerken ya da oyundan çıkarken arada FPS düşüşü oluyor ya. O ara Hz de düşüyor sanırım G-Sync ile, o yüzden imleç de düşük Hz'de gibi ilerliyor.

Gözlerim hassas bayağı hocam ancak bence fark edilmeyecek gibi değil. Direkt 240 Hz yerine 48 Hz'e düşüyor gibi oluyor. Sistemde bir şey olduğunu sanmıyorum, farklı sistemle de denedim, onda da aynı.

Valorant, CS falan oynadım ben rahatsız olmadım. Valorant da immortal ve yücelik gördüm. CS de rekabetçi girmedim, daha çok casual takıldım oyun sürem az. FPS'ye göre Hz değeri düşüyor ama, menüde fare imleci kasıyor demedim hiç. Oyun ayarlarıyla alakalıdır belki, menüde rahatsız olanı görmedim bu zamana kadar. Bana 2K almamak için pek yeterli bir sebep gibi gelmedi ama kullanacak olan sizsiniz. 27" 1080p zaten bulanık, bir de DLSS kullanırsanız oyunlar Minecraft'a döner. DLSS yok gibi davranırsanızda TAA sorunlarıyla karşılaşacaksınız, örneğin RDR2 ve Spider-Man Remastered. Gerçi DLAA var, onu unutmuşum. Yine de 27'' 1080p için biraz fazla geliyor bence. 2k 32'' olsa hadi neyse de 1080p 27'' pek iyi değil.

menüde fare imleci kasıyor demedim hiç.
Aslında menüde değil de maç atıp menüye çıkarken o ara geçişten dolayı FPS düşüşü olduğu için G-Sync açıkken Hz de düşüyor, o yüzden de kasma hissiyatı yaratıyor. Yoksa G-Sync açıkken 100 FPS+ oyun oynarken bir sorun yok.

Şu LG'nin yeni monitörü var 2K, o G-Sync destekliyor mu bilemedim. FreeSync yazmışlar sadece. İtopya'da 9.500 TL'ye satıyorlar. Eğer 2K alırsam öyle bir şey de olabilir.

Aslında menüde değil de maç atıp menüye çıkarken o ara geçişten dolayı FPS düşüşü olduğu için G-Sync açıkken Hz de düşüyor, o yüzden de kasma hissiyatı yaratıyor. Yoksa G-Sync açıkken 100 FPS+ oyun oynarken bir sorun yok.

Şu LG'nin yeni monitörü var 2K, o G-Sync destekliyor mu bilemedim. FreeSync yazmışlar sadece. İtopya'da 9.500 TL'ye satıyorlar. Eğer 2K alırsam öyle bir şey de olabilir.

İncelemesi RTINGS'te var, G-Sync destekliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
@2254, tamamdır buna da bakayım. İtopya'da 9.500 TL.

Sabit bir OverDrive performansı yok, çoğu giriş seviye modelde olduğu gibi. Yani yüksek FPS aldığın oyunlarda OverDrive ayarını yüksek tutarken, düşük FPS aldığın oyunlarda kapatman gerekecek.

Bir diğer eksisi RTINGS'de çıkan renk doğruluğu sonuçlarına göre renk sıcaklığı, beyaz dengesi çok kötü. Ayrıca monitörde hazır sRGB modu bulunmuyor, bu yüzden renk alanının tamamını kullanıyor. Sonuç olarak renkler aşırı doygun olduğu için düşük puan vermişler. Sen zaten doygun şekilde kullanacağından önemli değil. Bir diğer eksisi rec 2020 renk uzayı düşük çıkmış. Diğer alanlarda gayet iyi performans gösteriyor, sonuç olarak fiyatına göre fena değil. Ama fırsat ürünü olduğunu da söyleyemem.

Son düzenleyen: Moderatör: