@2254, boyut meselesine mağazada bakarım hocam.
FPS konusu için şöyle diyeyim; şu an mesela 240 Hz monitörle atıyorum God of War'da 100 FPS alıyorum diyelim, çok akıcı gelirken 70-80 FPS'ye düşünce sanki 50 FPS gibi hissettiriyor, kasıyor gibi oluyor.
60 Hz monitörde 60 FPS alınca süper akıcı geliyordu gözüme ama 240 Hz'e geçip düşük FPS alınca hiç öyle olmadı. O yüzden 2K'den çekincem var.
Ben de 360Hz de 70-80 FPS hala akıcı geliyor bazı oyunlar hariç. Dying Light gibi FPS bakış açılı ve sağa sola koştuğumuz oyunlar da 70-80 FPS akıcı gelmiyor. Belki OLED ile alakalı da olabilir sonuçta 70 FPS bile alsan 0.3ms veriyor. Ama yine de 144-165-240Hz falan da kullandım böyle bir sorun yaşamadım. Monitörlerin tepki süresi aldığın FPS'ye göre değişiyor, ayrıca Samsung G4 freesync/gsync açıkken OverDrive kullanmana izin vermiyor. Yani OverDrive olmayan monitör kullanmışsın gibi oluyor, bu da düşük FPS de tepkiselliği azaltır. Eğer G-Sync kullanmak istemezsen bu sefer de oyunlarda yırtılma ve takılma olacak. Siz nasıl kullanıyorsunuz? VRR açık mı, kapalı mı? Ayrıca monitörün 60Hz de tepki süresi ortalama 14.4ms çıkıyor, hatta 18ms gördüğü yerler var, yani düşük FPS de renk değiştirmede zorlandığı için hantal bir model.