Bütçe
6.000-8.000 TL
1080p istiyorsan bunu önerebilirim, güzel monitör. Samsung G4'ten daha iyi görüntü kalitesine sahip ama onun kadar seri değil. Yine de serilik olarak ortalama VA'dan daha iyi. Fiyatı eskisine göre epey artmış ancak 2K da rahat edemem ve yüksek Hz istiyorsanız bu mantıklı.

Eğer 200Hz yeter dersen H25T7 de alabilirsin. OC ile sorunsuz 200Hz olduğunu söylemişti bir kullanıcı. Hepsiburada satıcılı olduğundan sorun yaşamazsın.

Benim elimde H25T7 bulunuyor. Evet OC ile sorunsuz kullaıyorum.

@2254, peki LG monitörler hakkında düşünceniz nedir? Çok iyi olmadıkları söyleniyor ama şu model bütçeme uygun ve 27" olduğundan iyi gibi duruyor. Bir bakabilir misiniz buna da:

27G42E de var aslında 27 inç istiyorsanız.

@2254, peki LG monitörler hakkında düşünceniz nedir? Çok iyi olmadıkları söyleniyor ama şu model bütçeme uygun ve 27" olduğundan iyi gibi duruyor. Bir bakabilir misiniz buna da:

Bu model kötü de değil, iyi de değil. Günümüz modellerinden geride. Fiyatını hiç hak etmiyor, aynı paraya ktc H27t22C veya koorui 2K monitör alınabiliyor. 1080p kaliteli bir model olsa neyse, Hz değeride düşük.
24GS ve 27GS aynı monitörler boyut farklı, ölçüm verileri aynı. RTINGS de detaylı incelemesi mevcut.

Güzel monitör ama, 1080p 27" olduğu için 24" modellere göre gözle görülür düzeyde keskinlik kaybı hissedecektir. Buna razıysa alabilir, şahsen yakın fiyatta 2K monitörler varken onlara yönelirdim. Ergonomisi de kötü bu modelin, fiyatını hesaba kattığımız da albenisi azalıyor.

Bu model kötü de değil, iyi de değil. Günümüz modellerinden geride. Fiyatını hiç hak etmiyor, aynı paraya ktc H27t22C veya koorui 2K monitör alınabiliyor. 1080p kaliteli bir model olsa neyse, Hz değeride düşük.
24GS ve 27GS aynı monitörler boyut farklı, ölçüm verileri aynı. RTINGS de detaylı incelemesi mevcut.

Güzel monitör ama, 1080p 27" olduğu için 24" modellere göre gözle görülür düzeyde keskinlik kaybı hissedecektir. Buna razıysa alabilir, şahsen yakın fiyatta 2K monitörler varken onlara yönelirdim. Ergonomisi de kötü bu modelin, fiyatını hesaba kattığımız da albenisi azalıyor.

Bende dediğiniz gibi H27T22C veya G2721P gibi modellere yönelirim fakat Caner hocam istemiyormuş. Bilinir markalara yönelmek istiyormuş.

@2254, aslında dediğiniz gibi 2K monitörler daha avantajlı, 7-8 bine 1080p monitör mantıksız geliyor da elimdeki sistem 2K'da zorlanır gibi. Yine 60 FPS üstü alırım da 240 Hz + yüksek FPS'e alıştığım için 60-70 FPS kasıyor gibi geliyor bana. Yine de 2K alman daha iyi olur derseniz 2K bakalım.

Bu model dün tekrar stoklara girdi ve tahminimce 24G42E modeli de yakında stoklara gelebilir neredeyse 2-3 aydır bekliyorum. Renk değerleri en iyi 1080p monitördü.

@2254, aslında dediğiniz gibi 2K monitörler daha avantajlı, 7-8 bine 1080p monitör mantıksız geliyor da elimdeki sistem 2K'da zorlanır gibi. Yine 60 FPS üstü alırım da 240 Hz + yüksek FPS'e alıştığım için 60-70 FPS kasıyor gibi geliyor bana. Yine de 2K alman daha iyi olur derseniz 2K bakalım.

Hoacm 60-70 FPS kasıyor gibi geliyorsa ekran kartınız için tekrardan 1080p iyi olabilir, 2K alıp Full HD çözünürlük yapayım derseniz bu sefer görüntü biraz bulanıklaşacak kendi laptopumda yaşıyorum bu olayı

RX6600 kullanıyordunuz sanırım, eğer değişmediyse cidden çok zorlanır. DLSS/FSR ile 2K'da 1080P'den kaliteli görüntü elde edebiliyorsun ama hala nispeten iyi bir GPU gerekiyor. 5060 Ti 16 GB veya RX 9060 XT 16 GB gibi. Eğer 8 GB ve 60 serisi bir kart varsa elinizde kendinize şu soruyu sorun, ben 1-2 yıl bilemedin 3 yıl içinde GPU yükseltmesi yapacak mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
RX6600 kullanıyordunuz sanırım, eğer değişmediyse cidden çok zorlanır. DLSS/FSR ile 2K'da 1080P'den kaliteli görüntü elde edebiliyorsun ama hala nispeten iyi bir GPU gerekiyor. 5060 Ti 16 GB veya RX 9060 XT 16 GB gibi. Eğer 8 GB ve 60 serisi bir kart varsa elinizde kendinize şu soruyu sorun, ben 1-2 yıl bilemedin 3 yıl içinde GPU yükseltmesi yapacak mıyım?

3060 Ti kullanıyor hocam. Bence RX 9060 XT yükseltmesi düşünülüyorsa idare eder gibi.

3060 Ti kullanıyor hocam. Bence RX 9060 XT yükseltmesi düşünülüyorsa idare eder gibi.

DLSS'nin sürekli geliştiğini düşünürsek idare eder. Kendim 4K'da DLSS performans kullanıyorum. 1440P'de balanced, en kötü performans kullanır yine akıcı oynar.

Koorui ve KTC için bu modeller giriş seviye, fiyatına göre sundukları performans güzel. Ergonomi ve malzeme kalitesi tırt. Bu markaların mini LED, OLED monitörleri falan yurt dışında popüler ama TR'ye getirmiyorlar. Orta-üst model monitörleri bile gelmiyor, en ucuz modelleri getiriyorlar, bu yüzden ucuz hissiyatı veriyorlar, ancak alakası yok.

Bu model 5000:1 hızlı VA. Detaylı bilgi yok ancak Reddit de konusu var. 5000:1 iddia ettiği için ortalama üstü kontrast oranı sunan bir VA olduğu bariz.

Q27g4XF, koorui ve ktc ye göre biraz daha iyi bir model. LG ve Philips bir tık daha üstte katılıyor. Philips de coil whine şikayetleri var, kronik olmasa da aklında bulunsun. LG çok yeni yeterli kullanıcı yorumu yok.

Başka da incelemesi bulunan ve iyi olan bir model görmedim. MAG274QRFw fiyatı düşmüş ama outlet, pek güven vermedi.

Son düzenleyen: Moderatör: