Bütçe
6.000-8.000 TL
MAG244F iyiydi, bu da aynı monitörün 27" versiyonu eğer istisna bir durum yoksa bu da iyidir.
Vatan'da fiyatı 6.600 TL, eğer mağazada varsa buna bir göz atayım. İşimi görür gibi.

Bir de ASUS TUF modelleri var ama F/P olarak biraz kötü gibi, bilemedim onları.

@2254, hocam şu monitör hakkında bilginiz var mı acaba?

1080p tercih edeceğim gibi. 2K şimdilik üzer gibi beni, ilerleyen dönemde sistem yükseltmesi yaparsam geçerim 2K'ya.

Bu monitör gayet iyidir hocam ama 27 inç 1080p uyumlu olmayabilir, 24inç 244F (İtopya'da 4.999 TL) daha iyi olurdu o tercih size kalmış.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu monitör gayet iyidir hocam ama 27 inç 1080p uyumlu olmayabilir 24inç 244F (İtopya'da 4.999 TL) daha iyi olurdu o tercih size kalmış.

Ben de öyle düşünüyorum ucuza 24" almak daha mantıklı geliyor. Hem daha keskin, hem de daha ucuz. 2K 27" parasına 1080p 27" mantıklı gelmiyor. En kötü DLSS performans açarsın her yıl gelişiyor bu teknoloji. 1440p de 1080p kadar sırıtmıyor, evet yine bozulmalar görülüyor fakat 1080p gibi çamur olmuyor.

@yusufemreyalcin, haklısınız ama şu an 25 inç kullanıyorum, bir tık daha büyük olsun istedim. Mağazada da bir bakayım, eğer hoşuma gitmezse 24 alırım.

@2254, hakikaten çamur gibiyse almam da bilemedim, o kadar kötü değildir herhalde ya.

2K olarak güzel seçenekler var aslında ama yüksek Hz monitörde düşük FPS alınca 60 FPS bile gram akıcı gelmiyor. Göz alıştığı için elime 60 Hz telefon bile alsam kullanamıyorum 😂

@yusufemreyalcin, haklısınız ama şu an 25 inç kullanıyorum, bir tık daha büyük olsun istedim. Mağazada da bir bakayım, eğer hoşuma gitmezse 24 alırım.

@2254, hakikaten çamur gibiyse almam da bilemedim, o kadar kötü değildir herhalde ya.

2K olarak güzel seçenekler var aslında ama yüksek Hz monitörde düşük FPS alınca 60 FPS bile gram akıcı gelmiyor. Göz alıştığı için elime 60 Hz telefon bile alsam kullanamıyorum 😂

Fark edilir bulanıklık artışı olacak. Büyük ekranda yakından bakınca sırıtmama ihtimali yok. Kişiye göre rahatsız etme seviyesi değişir ama ben dahil çoğu kişi için fazla bulanık. Mağazada bir deneyin 27" 1080p monitör duruma göre karar verirsiniz.
Telefondaki yüksek Hz ile monitördeki yüksek Hz bence aynı etkiyi vermiyor. Benim telefonda 120Hz ama tarayıcıda 90Hz ve biraz rahatsız ediyor. Ama oyunlarda 80-90 FPS hiç rahatsız etmiyor, çünkü telefonda hızlıca sayfa falan kaydırdığımız için ani hareketlerde gözümüzü rahatsız ediyor. FPS oyunlarında 120 FPS bile kasıyor gibi geliyor bu yüzden. 360Hz QD-OLED monitör kullanıyorum; hem rekabetçi, hem de hikayeli oyun oynuyorum, buna rağmen hikayeli oyunlarda oyun gayet akıcı geliyor.
RDR2 gibi oyunlarda 70 FPS civarı akıcı hissettiriyor, ancak Dying Light oynarken 100 FPS üstü oynamazsam yeteri kadar akıcı gelmiyor. Yani bu biraz da tükettiğiniz içerikle alakalı, hızlı oyunlar oynuyorsanız rahatsız edebilir ama biraz daha hantal oyunlar oynuyorsanız sorun olmaz.
Ayrıca DLSS var, 1.5 yıl önceki videoda bile görüyoruz ki 2K DLSS kalite > 1080p native. Günümüzde 2K DLSS performans> 1080p native diyebiliriz.

Cyberpunk'da 1440p DLSS balanced 50 FPS civarı veriyor. Eğer Ultra değil optimize ayarlarla oynarsan 60-70 FPS civarı verir. Eğer balanced değil performans modunu kullanırsan 70 FPS civarı stabil alır muhtemelen.

Overclock + losless scaling de kullanılabilir.

Son düzenleme:
@2254, boyut meselesine mağazada bakarım hocam.

FPS konusu için şöyle diyeyim; şu an mesela 240 Hz monitörle atıyorum God of War'da 100 FPS alıyorum diyelim, çok akıcı gelirken 70-80 FPS'ye düşünce sanki 50 FPS gibi hissettiriyor, kasıyor gibi oluyor.

60 Hz monitörde 60 FPS alınca süper akıcı geliyordu gözüme ama 240 Hz'e geçip düşük FPS alınca hiç öyle olmadı. O yüzden 2K'dan çekincem var.